Jak na jarní pylovou alergii? Elixír mládí Jana Hromady z Opavy
Následuje:
- 7 potravin, které mohou pomoci pro zmírnění příznaků sezónní alergie
- Kurkumin komplex Meriva®
- Proč my máme potravinové alergie, přičemž je naši prarodiče neměli?
- Pijete kravské mléko? Pak rychleji stárnete! MUDr. David Frej (video)
Ing. Zdeněk Rozehnal
Jaro je tu a mnohým alergikům začíná jejich každoroční trápení. Když vás při sebekratším pobytu venku začnou nesnesitelně pálit oči, takže nejste schopni žádné normální aktivity nebo čtvrt hodiny v kuse kýcháte, chce se člověku zapomenout na veškeré výhrady vůči farmaceutickému průmyslu a honem sáhnout po nějakém rychlém, účinném léku.
Nebo raději ne?
"Vedlejší účinky nejrozšířenějších léků na alergii jsou únava, kašel, kýchání, bolesti hlavy, nevolnost, nespavost, bolení v krku, závratě a dokonce i vážné alergické reakce,“ upozorňuje dr. Daniel Zagst.
Jak na alergie - rady dr. Zanga z Natural News
Jablečný ocet
K nekonečnému seznamu potíží, na které pomáhá jablečný ocet, můžeme přidat i alergie. Alergie vznikají jako reakce histaminu na nadměrný kontakt s pyly, alergeny, prachem a podobně. I když tyto látky samy o sobě můžou být neškodné, imunitní systém lidského těla je vnímá jako cizí útočníky, které je třeba zničit. Lidé s alergiemi trpí zvýšenou imunitní reakcí na stimuly, které člověka běžně neohrožují. Jablečný ocet funguje tak, že blokuje reakci histaminu a uklidňuje zánět. Čistý, organický, nepasterizovaný jablečný ocet lze koupit ve většině supermarketů a v každém obchodě se zdravou výživou. Ráno si jako první věc dejte štamprli směsi jablečného octa a vody v poměru 1:1 a berte to až 3x denně. Když se napijete jablečného octu před odchodem z domu, můžete předejít alergické reakci, ještě než začne. Dávejte pozor, ať si nespálíte hrdlo tím, že jej vypijete příliš rychle.
Místní med
Med má báječnou chuť a navíc vám pomůže alergie omezit nebo se jich úplně zbavit. Každý, kdo má alergii, obecně ví, co alergickou reakci spouští. Pokud to jsou pyly, dá se určit, která květina nebo strom vyvolává nejhorší příznaky. Většinou jsou to rostliny, které se opylují větrem a hmyzem. Když budete brát několik lžic místního medu vyrobeného z rostliny, která vám způsobuje problémy, můžete si vybudovat toleranci na její pyl a snížit celkovou imunitní reakci a tak si vyléčit své alergie. Na farmářských trzích se obvykle dá koupit místní med a někdy na něm bývá uvedeno, ze kterých rostlin pochází. Kupte si med z rostliny, která vám způsobuje alergii. Pokud není k dostání, kupte si med z co nejbližšího zdroje, protože ten bude pravděpodobně obsahovat pyly z mnoha různých rostlin v dané oblasti, což dál podpoří vaši odolnost.
Pokud vám vadí chuť jablečného octa, přidejte si do směsi trochu medu pro zjemnění chuti. Tyto dva přírodní léky můžou pomoci alergikům, aby si opět užívali pobyt venku bez hromady kapesníků.
Zdroj: Natural News
Osobní zkušenost - prostřiky - čisté dutiny
Osobně mám také velice dobré zkušenosti s prostřiky dutin. Do hrníčku dáte lžičku sušené přesličky rolní a 5 zrníček anýzu a zalijete 0.2 litru vroucí vody a necháte 10 minut vyluhovat, poté scedíte. Pomocí injekční stříkačky aplikujete do nosních dírek vleže se zakloněnou hlavou a po 1 minutě vysmrkáte. Nejlépe 3x po sobě, můžete provést i několikrát denně (příjemnější je jej používat vlažný). Výluh používejte maximálně 24 hodin. Po 14 dnech budete úžasně dýchat nosem a bude po většině nepříjemných reakcích na pyly.
Já jsem tuto metodu aplikoval v březnu 2003 celý jeden měsíc. V květnu téhož roku se alergická rýma již neobjevila a nosem jsem dýchal jako nikdy v životě předtím. Co je ale zásadní, je rok 2025 a jsem stále bez alergických reakcí na pyl.
K prostřikům je pravděpodobně vhodné i koloidní s výhodou je, že méně pálí než výluh přesličky a anýzu, ale osobní zkušenost nemám. tříbro,
Určitě je výhodné souběžně aplikovat 2 metody. Následuje metoda, která mě v roce 2006 zaujala.
Elixír mládí Jana Hromady z Opavy (video 2013)
Elixír mládí - vitamín C a rajčata (možno použít maliny, borůvky, ...), který zlikvidoval alergie
Elixír mládí Jana Hromady z Opavy
Pan Hromada (59 let) objevil rostlinu, která zvyšuje a prodlužuje účinek vitamínu C. Díky ní a vitamínu C si vyléčil plotýnky, odstranil zubní kazy, zlikvidoval alergie, definitivně skoncoval s chřipkou .... Navíc mládne, zmizely mu všechny vrásky na čele.
"Na střevní problémy tento elixír zabírá doslova přes noc. Odešly mně plotýnky, nebyl jsem schopen dojít ani na záchod, doktoři nabízeli operaci, ale já začal brát zvýšené dávky vitamínu C s mým preparátem, plotýnky se zklidnily a posléze problémy úplně vymizely. Kdysi se mi příšerně kazily zuby, dnes vůbec.
Každé jaro jsem míval alergické potíže, někdy se to vleklo přes celé léto
Léky na alergii a antibiotika byly neúčinné. Jednou jsem zkusil svůj preparát, každou půl hodinu jsem si jej vzal, celkem za den 22 g vitamínu C. Druhý den mi bylo lépe, tak jsem užil 12 g za den. Potom po několik dnů 6 gramů. Alergie (doprovodné záněty) byla pryč. Další rok jsem bral preventivně 3 - 6 gramů céčka s preparátem denně", říká pan Hromada.
Co je preparát? Pouze rajčata. Pan Hromada doporučuje preventivně 1-2 g vitamínu C denně, při zdravotních potížích až 30 gramů denně. Zároveň uvádí, pokud se užívají vyšší dávky céčka je potřeba užívat i kyselinu listovou a občas vitamín B6 a hořčík, protože některým jedincům hrozí tvorba ledvinových kamenů.
Jak si uděláte elixír?
Nechte spařit vařicí vodou jednu minutu tři normální rajčata. Čím zralejší, tím lépe. Nejlepší jsou ze zahrádky. Potom je ochlaďte ve studené vodě. Nyní jde slupka dobře sloupnout. Můžete vyříznout i tvrdou část od stopky. Pak si navažte 15 gramů vitaminu C, dejte spolu s oloupanými rajčaty do mixéru, dolejte vodou na 300 ml a rozmixujte. Uchovávejte v chladničce, nejlépe v tmavé lahvi s odčerpaným vzduchem (já používám zelenou nebo hnědou láhev a vývěvu na víno).
Dávkování:
- Jeden velký panák (4cl) jsou 2g vitaminu C v dobře vstřebatelné a déle v těle držící formě.
Zdroj: Týdeník Ostrava, 4. dubna 2006
Na jakém principu vitamín C funguje?
Ing. Zdeněk Rozehnal
Je to silný antioxidant, který pomáhá neutralizovat škodlivé vlivy volných radikálů v buňkách, tkáních a orgánech. Volné radikály, nežádoucí produkt látkové výměny, zvyšují riziko nádorových a cévních onemocnění, poškozují genetický materiál a urychlují stárnutí.
Jak céčko pomáhá?
Aktivizuje buněčný metabolismus, zvyšuje energii, posiluje imunitu, chrání před nachlazením a infekcemi, redukuje závažnost a délku různých onemocnění, zbavuje škodlivin, pomáhá eliminovat účinek řady rakovinotvorných látek, brání tvorbě rakovinotvorných nitrosaminů, podporuje tvorbu červených krvinek, stavbu pokožky, kostí a zubů i zpevňování cévních stěn, pomáhá udržovat dobrý stav zubů, kostí, krevního řečiště, působí při vstřebání, využití a ukládání železa v těle, spolu s kyselinou listovou stimuluje zrání červených krvinek, pomáhá uvolnit a využít energii z potravy, snižuje hladinu cholesterolu v krvi, zvyšuje a obnovuje fyzickou výkonnost, podporuje imunitu, urychluje hojení ran, podporuje obnovu vazivové tkáně a celkově zlepšuje regenerační schopnosti organizmu, účastní se tvorby kolagenu a chrupavky i syntézy nadledvinových hormonů, zvyšuje pevnost pokožky, zmírňuje tvorbu vrásek, pomáhá předcházet vzniku očních chorob spojených se stárnutím, pozitivně působí na mozkové funkce.
Pokud navážeme céčko na bioflavonidy – přírodní barviva obsažená v ovoci a zelenině - vznikne takzvaný C komplex, který céčko v těle udrží až dvanáct hodin
To je ta finta, která udrží v těle vitamín C na rozdíl od běžných produktů s céčkem (nadbytek se vyloučí do 2 hodin), pokud nejsou s prodlouženým účinkem - dochází k postupnému uvolňování.
- Světoznámý biochemik a dvojnásobný nositel Nobelovy ceny Linus Pauling, velký vyznavač užívání vysokých dávek vitaminu C coby léku na všechno od nachlazení po rakovinu, sám bral 12 g a během nemoci až 40 g céčka denně! Dožil se více než 93 let
- Většina lidí neumí brát vitamín C tak, aby jim byl patřičně k užitku. Céčko v pilulkách totiž organismus do dvou hodin vyloučí
- Pokud navážeme céčko na bioflavonidy – přírodní barviva obsažená v ovoci a zelenině - vznikne takzvaný C komplex, který céčko v těle udrží až dvanáct hodin (to je právě elixír pana Hromady). Tedy přidat céčko neboli kyselinu L-askorbovou do ovocné nebo zeleninové šťávy bohaté na přírodní barviva (z mrkve, z červené řepy, z borůvek, z rajčat …)
- Pan Hromada uvádí při aplikaci vyšších dávek vitamínu C možnost zakyselení organismu. Proč? Velká dávka vitaminu C nutně překyselí žaludek ..., což není pozitivní. Pro naše tělo optimální je zásadité pH kolem 7,5, jenž odpovídá pH krve. Problém se dá ovšem vyřešit, když kyselinu L-askorbovou doplníme poloviční dávkou bezhliníkové sody (na dva váhové díly kyseliny askorbové jeden váhový díl sody) a oboje společně rozmícháme (rozmixujeme) ve šťávě nebo s ovocem. Tím vznikne askorbát sodný. Pozor na šumivou reakci - použijte větší nádobu
- Existuje více druhů askorbátů. Nejméně vhodný, ovšem nejsnáze dostupný je askorbát sodný. Naproti tomu pro většinu lidí bývá nejvhodnější askorbát vápenatý, zvláště pokud nám chybí vápník. Osoby s vysokým tlakem by zase měli dát přednost askorbátu draselnému, což je vitamín C s hydrouhličitanem draselným, který pomůže odbourat například otoky a únavu. Jednotlivé druhy lze střídat, nesmějí se ale míchat
- S vysokými dávkami céčka je ovšem vhodné zároveň podávat látky, které se s vitamínem C spotřebovávají - minimálně kyselinu listovou, vitamíny B6, B12, zinek a jako ochranu před ledvinovými kameny hořčík
- Hypervitaminóza není známa, velké dávky vitaminu C podávané po delší dobu mohou mít mírný laxativní účinek. Za bezpečnou dávku pro dospělého se považuje 2 g kyseliny L-askorbové denně
- Vitamin C se v doplňcích stravy vyskytuje také jako kyselina askorbová, askorbát sodný nebo vápenatý, případně ve formě askorbyl palmitátu. Přepočty jsou následující:
1 g askorbát sodný = 0,889 g kyselina askorbová
1 g askorbát vápenatý = 0,8262 g kyselina askorbová
1 g askorbyl palmitát = 0,425 g kyselina askorbová
Projevy mírného nedostatku
zpomalený růst, zvýšená kazivost zubů, narušená stavba kostí v dětství, krvácení do kloubů, kloubní deformace, malá odolností vůči infekcím, zvýšená únava, žaludeční problémy, lámavé vlásečnice, snížená tvorba mléka u kojících žen
Projevy extrémního nedostatku
avitaminóza a následné kurděje, anémie, krvácivost, otok kloubů a dásní, ztráta zubů, křehkost kostí, sterilita, časté infekce, svalová atrofie, žaludeční vředy
7 potravin, které mohou pomoci pro zmírnění příznaků sezónní alergie
- Pixabay
Ing. Zdeněk Rozehnal
Když přemýšlíte o souvislostech mezi potravinami a alergiemi, může vás napadnout, že některé potraviny vyřadíte ze stravy, abyste se vyhnuli nežádoucím reakcím. Spojení mezi sezónními alergiemi a potravinami je však omezeno na několik skupin potravin známých jako potraviny s křížovou reakcí. Reakce na křížově reaktivní potraviny mohou nastat u osob se sezónními alergiemi na břízu, ambrózii nebo pelyněk.
Kromě těchto skupin potravin se sezónní alergie, nazývané také senná rýma nebo alergická rýma, vyskytují pouze v určitých částech roku - obvykle na jaře nebo v létě. Projevují se, když imunitní systém přehnaně reaguje na alergeny, jako je pyl rostlin, což vede k zátěži těla, kýchání a svědění.
Zatímco léčba obvykle zahrnuje volně prodejné léky, změny životního stylu mohou také pomoci zmírnit vaše jarní strasti. Přidání určitých potravin do vaší stravy může ve skutečnosti pomoci zmírnit příznaky, jako je alergická rýma a slzení očí. Od snižování zánětu po posílení imunitního systému existuje řada dietních možností, které mohou pomoci zmírnit utrpení sezónních alergií.
Následuje seznam potravin, které můžete vyzkoušet.
1. Kurkuma (kurkumin)
Kurkuma je z dobrého důvodu známá jako protizánětlivá elektrárna. Její aktivní složka, kurkumin, byla spojena se sníženými příznaky mnoha chorob vyvolaných záněty a mohla by pomoci minimalizovat otoky a podráždění způsobené alergickou rýmou.
Ačkoli účinky kurkumy na sezónní alergie nebyly u lidí intenzivně studovány, tak studie na zvířatech jsou velice slibné. Jedna z nich ukázala, že léčba myší kurkuminem snížila jejich alergickou reakci (1).
Kurkumin se může užívat v pilulkách, tinkturách nebo čajích - nebo se samozřejmě konzumuje v potravinách. Ať už kurkumin užíváte jako doplněk stravy nebo kurkumu používáte při vaření, tak do svého jídla zároveň přidejte černý pepře nebo-li piperin, protože piperin zvyšuje biologickou dostupnost kurkuminu až o 2 000 procent, tedy 20krát. Nutno ale podoknout, že černý pepř (piperin) není dobrý pro střevo.
Nicméně nejvyšší biologickou dostupnost zajišťuje italský patentovaný fytosomální kurkumin, což je nejideálnější volba a bez použití piperinu.
2. Zázvor
Mnoho z nepříjemných příznaků alergie pochází ze zánětlivých problémů, jako je otok a podráždění nosních cest, očí a hrdla. Zázvor může tyto příznaky přirozeně snížit.
Po tisíce let je zázvor používán jako přírodní lék na řadu zdravotních problémů, jako je nevolnost a bolesti kloubů. Bylo také prokázáno, že (2) obsahuje antioxidační, protizánětlivé fytochemické sloučeniny. Nyní odborníci zkoumají, jak mohou být tyto sloučeniny užitečné v boji proti sezónním alergiím. Ve studii na zvířatech z roku 2016 (3) zázvor potlačil produkci prozánětlivých proteinů v krvi myší, což vedlo ke snížení symptomů alergie.
Nezdá se, že by byl rozdíl v protizánětlivé účinnosti čerstvého zázvoru oproti sušenému. Přidávejte zázvor do jídla nebo zkuste připravit zázvorový čaj.
3. Včelí pyl
Včelí pyl není jen potravou pro včely - je jedlý i pro člověka! Tato směs enzymů, nektaru, medu, pylu květin a vosku se často prodává jako lék na sennou rýmu.
Výzkum (4) ukazuje, že včelí pyl může mít v těle protizánětlivé, protiplísňové a antimikrobiální vlastnosti. V jedné studii na zvířatech (5) včelí pyl inhiboval aktivaci žírných buněk (neboli mastocyty či heparinocyty) - zásadní krok v prevenci alergických reakcí.
Jaký druh včelího pylu je nejlepší a jak ho jíst?
Existují určité důkazy podporující konzumaci především místního včelího pylu, který nejlépe pomáhá budovat odolnost vašeho těla vůči pylu, na který jste alergičtí. Je důležité, aby byl med místní, aby stejný místní pyl, na který je vaše tělo alergické, byl obsažen ve včelím pylu. Nejlépe bude, když navštívíte místní farmářské trhy.
Včelí pyl se dodává v malých peletách, s příchutí, kterou někteří popisují jako hořkosladkou nebo ořechovou. Mezi kreativní způsoby, jak jej jíst, patří posypání jogurtu nebo cereálií, případně vmíchání do smoothie.
4. Rajčata
Ačkoli citrusy mají tendenci získávat veškerou slávu, pokud jde o vitamín C, rajčata jsou dalším vynikajícím zdrojem této základní živiny. Jedno středně velké rajče obsahuje asi 26 procent doporučené denní hodnoty vitaminu C.
Rajčata navíc obsahují lykopen, další antioxidační sloučeninu, která pomáhá potlačovat systémový zánět (6). Lykopen se v těle snáze vstřebává, když je tepelně upraven, proto si pro větší podporu zvolte konzervovaná nebo vařená rajčata.
5. Losos a jiné "mastné" ryby
Existují určité důkazy, že omega-3 mastné kyseliny z ryb by mohly posílit vaši odolnost proti alergiím a dokonce zlepšit astma.
Německá studie z roku 2005 (7) zjistila, že čím více lidí mělo mastnou kyselinu eikosapentaenovou (EPA) v krvi, tím bylo menší riziko alergické citlivosti nebo senné rýmy.
Další novější studie (8) ukázala, že mastné kyseliny pomohly snížit zúžení dýchacích cest, ke kterému dochází u astmatu a některých případů sezónních alergií. Tyto výhody jsou spojeny s protizánětlivými vlastnostmi nenasycené mastné kyseliny omega-3.
American Heart Association and Dietary Guidelines for Americans (9) doporučuje, aby dospělí jedinci konzumovali minimálně 230 gramů ryb týdně, zejména ryby s nízkým obsahem rtuti jako jsou losos, makrela, sardinky a tuňák.
Chcete-li zvýšit své šance na úlevu od alergie, snažte se toto doporučení naplnit nebo překročit.
6. Cibule
Cibule je vynikajícím přírodním zdrojem quercetinu, bioflavonoidu, který jste možná viděli prodávaný samostatně jako doplněk stravy.
Některé výzkumy (10) potvrzují, že quercetin působí jako přírodní antihistaminikum a snižuje příznaky sezónních alergií. Vzhledem k tomu, že cibule obsahuje také řadu dalších protizánětlivých a antioxidačních sloučenin, nemůžete nic pokazit její pravidelné zařazení do stravy během sezóny alergií.
Syrová červená cibule má nejvyšší koncentraci quercetinu, následovaná bílou cibulí a jarní cibulkou. Vařením se snižuje obsah kvercetinu v cibuli, takže pro maximální účinek jezte cibuli syrovou. Můžete ji vyzkoušet v salátech nebo jako sendvičovou polevu. Cibule je také potravina bohatá na prebiotika, která vyživují prospěšné střevní bakterie a tím dále podporuje imunitu a zdraví.
7. Citrusové plody
Ačkoli je běžně známo, že vitamin C předchází běžnému nachlazení, může také pomoci zkrátit dobu nachlazení a nabídnout výhody alergikům. Bylo prokázáno, že konzumace potravin s vysokým obsahem vitaminu C snižuje alergickou rýmu, podráždění horních cest dýchacích způsobené pylem z kvetoucích rostlin.
Během sezóny alergií je žádoucí konzumovat citrusové plody s vysokým obsahem vitamínu C, jako jsou pomeranče, grapefruity, citróny, limetky, ale také sladkou papriku a bobuloviny.
Závěr
Rozkvetlé jaro je krásné, ale pro alergiky to mnohdy neplatí. Výše uvedené potraviny jim mohou pomoci jako součást celkového životního stylu. Mohou pomoci snížit zánět a alergickou reakci.
KURKUMIN PHYTOSOME
90 x 500 mg
KURKUMIN KOMPLEX MERIVA®
Technologie Phytosome®
Phytosome® technologie zvyšuje využitelnost kurkuminu 29x neboli o 2900% oproti standardním extraktům kurkuminu. A nemusíte kurkumin kombinovat s piperinem (černým pepřem), který zvyšuje propustnost tlustého střeva.
Patentovaná forma
Curcumin Phytosome® Power Complex je patentovaná forma kurkuminu navázaného na komplex fosfolipidů s klinicky prokázanou zvýšenou 29násobnou vstřebatelností a biologickou dostupnosti.
Curcumin Phytosome Power Complex zajišťuje lepší profil kurkuminoidů v krevní plasmě díky vysokému obsahu dementhoxykurkuminu, který je považován za důležitější pro protizánětlivé účinky.
Italská patentovaná technologie Phytosome® do fosfolipidového přípravku zabuduje všechny 3 základní kurkuminoidy:
- Kurkumin
- Demethoxykurkumin
- Bisdemethoxykurkumin
a proto ten úžasný průnik do těla a tím ta jedičná účinnost. Díky své kvalitě je používán i při klinických zkouškách, článek níže.
Balení: 90 kapslí x 500 mg, 100% čistý extrakt, neobsahuje plnidla ani konzervační látky rostlinné tobolky – vhodné pro vegetariány a vegany
Dávkování:
- pro prevenci: 1-2 kapsle denně
- při zdravotních problémech: 2-4 kapsle denně
- kapsle užívejte nejlépe s jídlem a dostatečně zapijte
Srovnávací absorpce standardizované směsi kurkuminoidů a její lecitinové formulace - 29násobná absorpce
V randomizované, dvojitě zaslepené, zkřížené studii na lidech byla zkoumána relativní absorpce standardizované směsi kurkuminoidů a odpovídajícího lecitinového přípravku (Meriva). U obou přípravků byly použity klinicky ověřené dávky a byly hodnoceny plazmatické hladiny všech tří hlavních kurkuminoidů [kurkuminu (1a), demethoxykurkuminu (1b) a bisdemethoxykurkuminu (1c)].
Celková absorpce kurkuminoidů byla u přípravku Meriva přibližně 29krát vyšší než u odpovídající neformulované směsi kurkuminoidů, ale bylo možné detekovat pouze metabolity fáze 2 a plazmatické koncentrace byly stále výrazně nižší než koncentrace potřebné pro inhibici většiny protizánětlivých cílů kurkuminu. Pozoruhodné je, že fosfolipidová formulace zvýšila absorpci demethoxylovaných kurkuminoidů mnohem více než kurkuminu (1a), přičemž mezi přípravkem Meriva a odpovídající neformulovanou směsí kurkuminoidů byly významné rozdíly v plazmatickém profilu kurkuminoidů.
Hlavním kurkuminoidem v plazmě po podání přípravku Meriva tedy nebyl kurkumin (1a), ale demethoxykurkumin (1b), který je v mnoha protizánětlivých testech in vitro účinnějším analogem. Lepší vstřebávání a možná i lepší profil kurkuminoidů v plazmě by mohly být základem klinické účinnosti přípravku Meriva při dávkách výrazně nižších než u neformulovaných směsí kurkuminoidů.
Originál: pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21413691/
Více:
- 10 prokázaných zdravotních přínosů kurkuminu
- Léčba lupénky u mého příbuzného fytosomálním kurkuminem
- Nejúčinnější kurkumin, to je fytosomální kurkumin s ochrannou známkou MERIVA®
- Kurkumin spolehlivý zabíječ bakteriálních a virových patogenů
- Úžasný kurkumin a zkvalitnění činnosti mozku
- Kurkumin jako lék je schopný selektivně ničit rakovinové buňky a překonává i chemoterapii nebo ozařování
- Kurkumin působí proti stárnutí stejně jako cvičení
- Věda potvrzuje, že kurkumin je stejně účinný nebo účinnější než 14 chemických léků
- Nový výzkum potvrzuje léčivé účinky kurkuminu Meriva® na prostatu
Proč my máme potravinové alergie, přičemž je naši prarodiče neměli?
- Depositphotos
Ing. Zdeněk Rozehnal
Určitě je dobré se zamyslet proč naši prarodiče v mládí netrpěli alergiemi na potraviny. Případně nebyly alergie zdaleka tak běžné jako dnes, protože například polovina českých dětí trpí atopickým ekzémem.
Alergie na potraviny jsou běžným pojmem, berou se jako normál a jsou stále více na vzestupu. Díky zkorumpovaným politikům, zkorumpované ortodoxní medicíně a zkorumpovaným masmédiím je šance na změnu malá. Tento stav představuje stále větší zátěž pro zdravotnictví, potažmo státní rozpočet.
Studie z roku 2013 "Centra pro kontrolu a prevenci nemocí" (CDC) prokázala skutečnost nárustu alergií u dětí na potraviny o 50 % v období 1997 až 2011.
V současnosti v USA každé méně než 3 minuty skončí někdo na pohotovostním oddělení kvůli alergické reakci na jídlo – to je více než 200 000 případů za rok.
Alergen číslo 1
Známý Dr. Mercola zdůrazňuje, že alergie na mléko je alergií číslo jedna mezi alergiemi na potraviny v USA. Jednoznačně to připisuje používání růstového hormonu v mléce a následně i nadměrné používání antibiotik na chovatelských farmách, které se začalo uplatňovat v 90tých letech minulého století.
Nachází se v potravinách nějaký „cizí“ prvek, který tam předtím nebyl a souvisí s alergiemi?
Ano. Přesně tak!
Obecně, průmyslově zpracované potraviny přispívají k výskytu alergií z několika důvodů
Potraviny s největší mírou zpracování obsahují potravinová barviva, příchutě, konzervační látky a další přísady, které mohou mít hlavní vliv na vznik alergie. Avšak v obchodech s potravinami se skrývá ještě zákeřnější hrozba…
V polovině 90tých let byly vyvinuty nové potravinové bílkoviny, které se následně začaly používat při výrobě potravin, přičemž většina lidí dodnes o tom nemá ani tušení.
Jak tvrdí O’Brien, děje se to čistě kvůli ziskuchtivosti potravinářského průmyslu, přičemž zatím nebyly provedeny žádné testy, které by potvrdily, že konzumace geneticky upravených bílkovin nepřináší pro lidi i pro zvířata žádné riziko.
Jedna z prvních potravin, která prošla touto změnou je právě mléko. A zřejmě ne náhodou je mléko alergenem číslo jedna mezi potravinami v Evropě a USA.
V roce 1994 se v mlékárenském průmyslu začal používat geneticky modifikovaný růstový hormon rBGH při chovu krav za účelem zvýšení produkce mléka, přičemž vedlejším výsledkem byl zvýšený výskyt chorob u chovaného dobytka.
Aby se zbavili zvýšeného výskytu chorob u dobytka, museli producenti mléka začít používat i více antibiotik.
A to, jak dávno víme, je hlavním důvodem zvýšeného výskytu mikroorganismů odolných vůči antibiotikům u lidí
Určitě tušíte, proč naši prarodiče netrpěli alergiemi na potraviny
Je to opravdu docela jednoduché… Generace našich prarodičů konzumovala potraviny, které neobsahovaly žádné konzervační látky, a které nebyly průmyslově zpracovány. Potraviny pocházely většinou z farem a trhů.
Batolata měla nejlepší možný start do života, protože byla odchována na mateřském mléce.
V těch dobách jste sotva slyšeli o nějaké dietě, ne jako dnes, když naprostá většina potravin, které konzumujeme, může vést k nadýmání a obezitě.
A to právě kvůli všem přidaným chemikáliím, přísadám, stabilizátorům, konzervačním látkám, potravinářským barvivům, příchutím či genetické modifikaci – vše, co se dnes v potravinách běžně vyskytuje pod taktovkou EU.
Maso bylo ze zvířat, která nebyla napumpovaná chemií jako dnes. Když jste navštívili rodinu či přátele, často se jedlo venku na čerstvém vzduchu, a to od základu dobrou tradiční domáckou stravu.
Slepičí vývar připravený starým způsobem se používal pro léčení většiny chorob.
Naši prarodiče neměli tu možnost zůstat zavření uvnitř, s mobilními telefony, počítači a videohrami. Oni si hrávali venku na trávě, šplhali po stromech, jezdili na kole a dobře se bavili obklopeni matkou přírodou!
Nikdy neutíkali k lékaři. Když dostali horečku, tak ji přečkali. Když se cítili být nemocní, konzumovali polévky, vývary, a více odpočívali.
Neměli žádnou nouzovou telefonickou linku na svého lékaře či zdravotní sestru. A důvěřovali přirozeným samo léčivým schopnostem těla mnohem více než my dnes. Jejich strava byla lékem, bez ohledu na to, zda si to už uvědomovali nebo ne.
Způsob stravování a životní styl mají na naše tělo významný vliv. Každá buňka v našem těle potřebuje ke svému pořádnému fungování správnou výživu.
Špatná strava a životospráva narušují celistvost každé jedné buňky, a tak vedou k přecitlivělosti organismu na některé potraviny a v konečném důsledku k značnému nárůstu vážných chorob.
Závěr
Vypadá to tak, že alergie na potraviny, které byly jen před pár generacemi neznámým pojmem, jsou neočekávaným vedlejším účinkem několika vlivů životního prostředí zmíněných výše.
Jelikož se do potravin přidává stále více chemikálií, odrazem čehož je i rostoucí výskyt alergií, zůstává otázkou, jakou podobu bude mít stravování v budoucnosti.
Situace je velice varující. Většina mužů v ČR má ve věku 35 let problém s otěhotněním partnerky. Zajisté jsou hlavními viníky přídatné látky v potravinách a elektromagnetické záření. Vše dle norem EU!
Více:
- Mléko, to je zvýšené riziko úmrtí a zlomenin - švédská studie
- Soda bicarbona - noční můra farmaceutického průmyslu
- Jak se zdravě stravovat
- Nezdravá strava je stejně návyková jako heroin
- Experti varují: Pokud používáte Alobal, hrozí vám vážné následky
- Umírání z potravin: Předčasné, bolestivé a drahé
- Vysoká průměrná délka života Japonců souvisí se stravou a nikoliv s geny
Pijete kravské mléko? Pak rychleji stárnete! MUDr. David Frej
Jedině ochranná známka "Superionherbs" garantuje množství účinných látek v níže uvedených extraktech a samozřejmě u každé šarže.
Reishi extrakt, Reishi spór a Reishi Triterpen Max

———
Cordyceps sinensis

———
Sibiřská Čaga

———
Hericium erinaceus

———
Coriolus versicolor (Outkovka pestrá)

———
Shiitake

———
Hlíva ústřičná

———
Agaricus

———
BetaGlukan Maxcell (s Resveratrolem a Acerolou)

———
C-Max komplex (Camu camu s quercetinem)

———
Ashwagandha

———
Kurkumin (fytosomální extrakt), italský patent

———
Rdesno mnohokvěté - He shou wu

———
Graviola - Annona

———
Maca

———
Chitomax

———
Fenuprim

———
Dračí krev

———
Danshen Q10 cardio

———
Šafrán

———
Ostropestřec mariánský (fytosomální extrakt), italský patent

———
Boswellia (fytosomální extrakt), italský patent

———
S-Acetyl-L-Glutathion

———
NMN (nikotinamid mononukleotid)

———
Brusinka komplex Phytosome - PhytoCran

———
Ginkgo biloba Phytosome - Cogni Flow

———
Probiotika a prebiotika pro zdraví střev a imunitu - Biome Boost

———
Supík - sirup pro DĚTI na podporu imunity - unikátní složení

———
4x Instantní káva i s extrakty z hub Čaga, Cordyceps a Hericium

———
POSILUJTE ÚČINNĚ PŘEDEVŠÍM IMUNI TU A VČAS
ZÁSADNĚ NEJVYŠŠÍ GARANTOVANOU KVALITOU PŘÍRODNÍCH EXTRAKTŮ
REISHI, CORDYCEPS, ČAGA, AŠVAGANDA, HERI CIUM, MACA, CORIOLUS, KURKUMIN, BETAGLUKAN, GRAVIOLA, HLÍVA ÚSTŘIČNÁ, SHIITAKE, DRAČÍ KREV, C-MAX KOMPLEX, DANSHEN, HE SHOU WU-RDESNO, CHITOMAX, FENUPRIM, MAITAKE, AGARICUS, COPRINUS, ENOKI, SAFFRON, SILYBIN, BOSWELLIA, TRITERPEN MAX, GLUTATHION, SUPÍK - sirup pro děti na podporu imunity, NMN (nikotinamid mononukleotid), BRUSINKA, GINKGO BILOBA, PROBIOTIKA...
100% KVALITA JEN V ROSTLINNÝCH KAPSLÍCH
vhodné i pro vegetariány a vegany
CERTIFIKÁTY KLÍČOVÝCH PRODUKTŮ
NEJPOPULÁRNĚJŠÍ STRÁNKY
Zkušenosti klientů s Úspěšnou léčbou především boreliózy, chlamydiózy, únavového syndromu...
Přírodní léčba pejsků versus selhávající ortodoxní antibiotika - Coriolus + Kurkumin vítězí
Výzkum v roce 2024 přesně určil, co vede v roce 2025 ke zdravé dlouhověkosti
100% REISHI - houba mládí a zdravé dlou3 unikátní, bezkonkurenční extrakty h ověkosti -
Nejlepší DIETY pro celkové zdraví v roce 2024 - středomořská, DASH a MIND - U.S. News & World Report
31 důvod ů proč se NENECHÁM OČKOVAT - izraelský rabín Chananya Weisman
Dr. Peter McCullough: Jak přírodně DETOXIKOVAT tělo PO OČKOVÁNÍ mRNA vakcínou (protokol) - video
Devastující efekt pro zdraví - glutaman sodný, aspartam a další excitotoxiny
Jak se přírodní cestou uzdravit z chronické Boreliózy, Chlamydiózy, EB virózy... únavového syndromu
CORDYCEPS - silná imunita a nárůst energie
Překyselené tělo: začátek vážné nemoci
PROTOKOL PRO PREVENCI pro uzdravené klienty stránek "Úspěšná léčba"
BOSWELIA serrata (kadidlo) - jeden z nejsilnějších přírodních léků Matky Země
Tibetská houba, tibetské krystaly a kombucha - účinky, darování a prodej
Léčte záněty a ne Cholesterol, MUDr. Marc Sircus
100% ČAGA ze Sibiře, nejvyšší množství účinných látek garantující Certifikát
Mamografie způsobuje rakovinu prsu, MUDr. Ben Johnson, M.D., N.M.D., D.O.
Účinný lék na rakovinu plic na Kubě, proč ho mít nemůžeme? Leif Davenport
Artróza - kmenové buňky - Podvod!
Lékaři se sami uzdravili z Roztroušené sklerózy, prof. George Jelinek, dr. Terry Wahlsová
Jak se skutečně zdravě stravovat...
Proč průběžně a jak detoxikovat tělo
PROTINÁDOROVÝ účinek extraktů z REISHI a CORIOLUSU na úrovni klinických studií
Žaloba na farmaceutické korporace, MUDr. Matthias Rath
Koloidní stříbro - účinné přírodní antibiotikum, hustoty koloidního stříbra, doporučené dávkování
Odstranění rtuti, hliníku a dalších toxinů z těla, včetně p revence - MUDr. Dietrich Klinghardt
Zblblo již lidstvo natolik, že se nechá obelhat pohádkami o vražedném oxidu uhličitém?
Jak na Parkinsona? Glutathionem, Hericiem a odstraněním neurotoxinů Chlorellou
Proč my máme potravinové alergie, přičemž je naši prarodiče neměli?
Jak na jarní pylovou alergii? Elixír mládí Jana Hromady z Opavy
Kniha "Netradiční bylinkář" - Roman Kindl (212 stran)
CHRONICKÁ BORELIÓZA, CHLAMYDIE...? ÚNAVOVÝ SYNDROM
Osvědčený postup pro léčbu boreliozy a dalších koinfekcí, když ortodoxní chemická medicína (3 týdenní nitrožilní antibiotická léčba ceftriaxonem) a následně klasická - 3 antibiotika - minocyclin, azitromycin, entizol a 2 antituberkulotika - arficin a nidrazid i po 18 měsících aplikace u mě totálně selhala.
Cílem správné medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.
MUDr. William J. Mayo
Za účinné se z Reishi považují pouze kvalitně provedené a čisté extrakty, které mají dobrou biologickou dostupnost a jsou zbavené nestravitelného chitinu; nelze tedy použít pouhý prášek z usušené houby.
EXTRAKT SPÓR
TRITERPEN MAX
ZDE ROSTE NEJÚČINNĚJŠÍ REISHI
DUANWOOD RED REISHI
zdroj výše nejúčinnějších extraktů
Video z návštěvy Čechů u pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan
MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY, JAK JE TO S JEJÍ KVALITOU?
CORDYCEPS - video
ČAGA - video
HERICIUM - video
BETAGLUKAN HLÍVA
extrakt extrakt
BETAGLUKAN - video
KURKUMIN AŠVAGANDA
extrakt extrakt
ASHWAGANDHA - video
RDESNO ANNONA
extrakt extrakt
TEČKOVANÉ PŘÍBĚHY
dokument z 31. srpna 2022
Nadační fond Svědomí Národa
KUBEK 2009
DOKUMENT ČT 2
BYZNYS V BÍLÝCH PLÁŠTÍCH
DOKUMENT ČT 2
ŠKODLIVOST MOBILNÍCH SÍTÍ
možná i proto je tolik nemocných, říká česká vědkyně, vedoucí týmu Centra buněčného a tkáňového inženýrství FN u sv. Anny...
doc. RNDr. Irena Koutná, Ph.D.
Aktualizovaný jmenný seznam s portovců zemřelých od 1.1.2021 do 31.12.2023 v souvislosti s "vakcinací" na covid
PATOLOG dr. Ryan Cole oprávněně VAROVAL
RENOMOVANÝ PATOLOG dr. RYAN COLE - přednáška
ALARMUJÍCÍ EFEKT covid (spike) injekcí (mRNA) na mozek, srdce, ledviny a ostatní orgány
- Spousta lidí postrádá enzym, který rozkládá RNA
- Naprosto porušujeme Norimberský kodex z roku 1947...
český dabing - 17:08
Lékařský summit, San Antonio, Texas, USA - 27.7.2021
AMERICA´S FRONTLINE DOCTORS
POSTAVIT SE NA ODPOR
ZAČNĚTE U SEBE
ZÁKLADEM ZDRAVÍ JE PREVENCE S NÁVRATEM K PŘÍRODĚ
Doporučuji:
každé ráno cca 30 minut před snídaní
vypít cca 4 dcl vlažné čisté pramenité vody s citrónem (můžete přidat až půl lžičky jedlé sody) a pro posílení imunity a energie můžete použít dvojitý extrakt (1-2 kapsle) z
a nejdříve po 15 minutách:
- kefír z tibetské houby 3dcl
- lněné semínko až 30 g - 3 PL
- mletá skořice /max. 4 g za den/
případně nejen pro psychiku:
- Ashwagandhu /1-2 kapsle denně/
pro střevo kvalitní probiotika:
- kysané zelí, které si sami jednoduše vyrobíte POUZE VY! Pozor na "BRUSELSKÉ" kysané zelí! S éčkama
Otevřený dopis ministrovi zdravotnictví: Medici proti diskriminaci - 24. ledna 2022
Můžete zavolat ministru Válkovi
728 264 930
Můžete mu i napsat: valekv@psp.cz, Vlastimil.Valek@top09.cz
Vzorový dopis škole pro studenty, kteří nechtějí podlehnout povinnému očkování proti covidu-19
Fakta nepřestávají existovat tím, že se o nich nesmí hovořit. Pravda je dcerou času
SVĚT SE ZBLÁZNIL
Toto je novodobá reklama na co?
MUDr. Anastasia Maria Loupisová: Tento model je v ohrožení života