Diety vhodné pro ekzém. Pesticidy, Roundup, celiakie a další bruselské chuťovky
- U mladých žen vyšší expozice pesticidů, než je obvyklé, znamená, že mají nejméně osmkrát vyšší pravděpodobnost, že se stanou netolerujícími lepek
- Proč má osmkát více žen v Česku problém se štítnou žlázou než muži?
Barbora Nová
Protože konzumace určitých potravin může u různých lidí vyvolat vzplanutí ekzému, můžete své příznaky zmírnit tím, že si najdete stravovací plán, který vám bude vyhovovat.
Mno, ho lidí kteří trpí ekzémem, má také potravinové alergie nebo přecitlivělost. Každý člověk je však jiný a odhalení vašich osobních potravinových potřeb je důležité pro minimalizaci problémů s alergiemi a ekzémem. Identifikace známých alergenů a vyhýbání se jim může také pomoci zmírnit příznaky. Žádná jednotná dieta nezvládne ekzém u každého (1).
Existuje mnoho spouštěčů ekzému mimo to, co jíte, včetně:
- stresu
- lokálních produktů
- prostředí
To může ztěžovat určení příčiny vzplanutí ekzému.
Nepředpokládá se, že by konzumace určitých potravin způsobovala ekzém, i když může vyvolat jeho propuknutí, pokud již ekzémem trpíte. Specifické stravovací plány, jako je protizánětlivá a středomořská dieta, mohou lidem s ekzémem prospět. Jiné stravovací diety, například dyshidrotická dieta, pomáhají zvládat příznaky tohoto specifického typu ekzému.
Stravovací plány vhodné pro ekzém
Neexistuje žádná univerzální dieta pro ekzém, ačkoli konzumace stravy bohaté na antioxidanty může pomoci snížit příznaky tím, že podpoří vaše celkové zdraví.
Některé stravovací plány jsou založeny na zásadách, které vám mohou pomoci při zvládání příznaků. Patří mezi ně např:
Dyshidrotická dieta
Dyshidrotická dieta může pomoci zvládnout dyshidrotický ekzém.
Dyshidrotický ekzém se vyznačuje drobnými puchýřky na rukou a nohou. Stejně jako u jiných forem ekzému není jeho příčina známa. Na vzplanutí mohou mít vliv alergeny, včetně potravinových.
Vystavení niklu a kobaltu může vyvolat n ebo zhoršitpříznaky dyshidrotického ekzému (). Mnoho potravin může tyto kovy obsahovat ve stopovém množství. 2 Nikl a kobalt se mohou nacházet v (3, 4):
- celozrnných obilovinách, včetně pšenice, ovsa a pohanky.
- luštěninách, jako je cizrna a sójové výrobky
- ořechy a semena, zejména para ořechy a lněná semínka
- maso, zejména játra a další vnitřnosti
- mléčné výrobky, včetně mléka
- ovoce a zelenina, například meloun a brambory
- kakao a čokoláda
- čaj a káva
Dyshidrotická dieta zahrnuje omezení potravin, které mohou tyto prvky obsahovat, aby se snížilo vzplanutí u lidí s přecitlivělostí na tyto kovy.
O dietách s nízkým obsahem niklu a kobaltu při ekzému nebylo provedeno mnoho výzkumů. Přesto Americká dermatologická asociace (American Academy of Dermatology Association) uvádí, že někteří dermatologové mohou doporučit dietu, která potravinám a nápojům s těmito kovy přiřazuje bodové hodnoty podle množství přítomných kovů. Lidé s touto přecitlivělostí pak sledují bodové hodnoty toho, co konzumují, aby nepřekročili určitý počet.
Potraviny s vysokým obsahem vitaminu C mohou pomáhat snižovat vstřebávání niklu, takže může pomoci konzumace velkého množství čerstvého ovoce a zeleniny (5).
Patří mezi ně např:
Eliminační dieta
Eliminační dieta může pomoci těm, kteří neznají spouštěče ekzému. Nedávný přehled výzkumů ukázal, že tato dieta může u některých lidí mírně snížit závažnost ekzému (6).
Eliminační dieta spočívá v tom, že na určitou dobu vyřadíte ze svého jídelníčku potenciální spouštěče ekzému a pak je pomalu, po jednom, přidáváte a sledujete příznaky. Při plánování eliminační diety je důležité spolupracovat s dietologem, abyste měli zajištěn dostatečný přísun živin.
Průzkum z roku 2017 mezi účastníky s ekzémem ukazuje, že některé potraviny přispívaly ke vzplanutí ekzému častěji u více lidí, a to např (7):
- ultra průmyslově zpracované potraviny plné éček
- mléčné výrobky
- lepek
- výrobky z bílé mouky
- lilkovitá zelenina - papriky, rajčata a lilek
Účastníci také poznamenali, že přidání zeleniny a biopotravin do jejich jídelníčku někdy příznaky zlepšilo.
Bezlepková dieta
Výzkum prokazuje, že celiakie a ekzém jdou u některých lidí zřejmě ruku v ruce (8). Důvodem může být genetická souvislost mezi těmito poruchami. Celiakie se léčí odstraněním lepku ze stravy. Pokud trpíte kromě ekzému také celiakií nebo citlivostí na lepek, můžete při vyloučení lepku pozorovat zlepšení stavu pokožky.
Bezlepkové potraviny se staly velmi populární a mnoho potravin je označeno jako bezlepkové. V mnoha výrobcích z pšenice, žita a ječmene lze také zakoupit bezlepkové náhražky.
Trocha představivosti je zde na dlouhou trať. Například na obalení kuřecích řízků můžete místo strouhanky použít bramborové vločky a při pečení místo pšeničné mouky mandlovou.
Středomořská strava
Středomořská dieta vychází ze stravovacího plánu běžného ve Středomoří, v zemích, jako je Řecko, Itálie a Turecko. Tato dieta klade důraz na celozrnné potraviny, potraviny rostlinného původu a libové bílkoviny namísto průmyslově zpracovaných potravin. Obvykle také omezuje konzumaci červeného masa a alkoholu.
Tato dieta klade důraz na stravování (9):
- ovoce
- zeleniny
- ořechů
- celozrnných výrobků
- luštěnin
- ryb
- zdravých tuků, jako je především olivový olej
Zahrnuje také mírné množství červeného vína, které obsahuje rostlinnou sloučeninu quercetin, konzumovanou s jídlem (10). Ačkoli přínos středomořské stravy pro ekzémy potvrzuje jen málo výzkumů, omega 3 mastné kyseliny a quercetin obsažené ve stravě mohou přispívat ke snížení zánětů (11).
Protizánětlivá strava
Tento stravovací plán se zaměřuje na vyloučení potravin, které zvyšují zánět, a na konzumaci potravin bohatých na vlákninu.
Všimněte si, že neexistuje jediná protizánětlivá dieta, protože určitá potravina může u jednoho člověka zánět vyvolat, ale u jiného ne. Obecně však tato dieta klade velký důraz na:
- ovoce
- zeleninu
- luštěniny
- zdravé tuky, jako je olivový olej
- ryby s vysokým obsahem omega-3 mastných kyselin
Silně průmyslově zpracované potraviny jsou v tomto jídelníčku samozřejmě omezeny. Při této dietě budete jíst také méně masa.
Protizánětlivá strava může pomoci snížit zánět v těle, i když výzkumy o ekzémech jsou smíšené (12).
Potraviny, které je vhodné jíst
Některé potraviny mohou při ekzému pomoci, i když nedodržujete konkrétní dietu. Přesto mějte na paměti případné potravinové alergie nebo přecitlivělosti, které máte. Potraviny považované za vhodné pro ekzém mohou u osob s alergií na ně vyvolat vzplanutí.
Obecně lze mezi potraviny prospěšné pro ekzém zařadit např:
Tučné ryby
Příznaky ekzému můžete zmírnit konzumací tučných ryb, jako je losos a sleď. Rybí tuk obsahuje vysoké množství omega-3 mastných kyselin, které působí protizánětlivě. Můžete také zvážit užívání doplňku stravy s rybím olejem, i když je třeba provést další výzkum potvrzujících jeho prospěšnost pro ekzém (13).
Hlavním zdrojem omega-3 mastných kyselin pro vaše tělo je strava. Pokud můžete, je nejlepší konzumovat je spíše prostřednictvím potravin než doplňků stravy.
Potraviny obsahující quercetin
Quercetin je flavonoid rostlinného původu. Tyto přírodní sloučeniny pomáhají mnoha květinám, ovoci a zelenině dodávat jejich sytou barvu. Quercetin je také silný antioxidant a může snižovat záněty v těle.
Ačkoli je třeba provést více studií na lidech, některé laboratorní výzkumy ukazují, že quercetin může prospívat zánětlivým kožním onemocněním, jako je ekzém (14).
Mezi potraviny s vysokým obsahem quercetinu patří (15):
- jablka
- bobuloviny
- tmavé třešně
- červené hrozny
- brokolice
- cibule
- citrusové plody
- zelený čaj
Potraviny obsahující probiotika
Probiotické potraviny, jako je jogurt, obsahují živé kultury, které ovlivňují střevní bakterie a pomáhají podporovat silný imunitní systém. To může pomoci snížit vzplanutí ekzému nebo alergické reakce (16).
Mezi potraviny bohaté na probiotika patří např:
- polévka miso
- přírodně kvašené okurky
- nepasterizované kysané zelí
- kombucha
- kefír
- tempeh
Potraviny, kterým je dobré se vyhnout
To, co jíte, nemusí být přímou příčinou ekzému, ale může to zhoršit nebo způsobit vzplanutí příznaků. To platí zejména v případě, že jíte potraviny, na které jste alergičtí nebo citliví.
Ne každý bude mít problémy s níže uvedenými potravinami, ale mezi běžné potravinové alergie spojené s ekzémem patří (17):
- kravské mléko
- arašídy
- vejce
- sójové výrobky
- pšenice
- stromové ořechy
- ryby
- korýši a měkkýši
Závěr
Příznaky ekzému může vyvolat mnoho spouštěčů, včetně toho, co jíte. Neexistuje jediná dieta, která by zmírnila příznaky ekzému u každého, ale dobrým pravidlem je vyhýbat se potravinám, které vaše příznaky zhoršují.
Zaměřte se především na výživnou stravu obsahující čerstvé ovoce a zeleninu, zdravé tuky a libové bílkoviny. To může pomoci zmírnit vzplanutí ekzému.
Studie, zveřejněná 11. května 2020, o propojení pesticidů, teflonu a celiakie
-
Glyfosát, aktivní složka v herbicidech, jako je Roundup, je nejdůležitějším příčinným faktorem u celiakie
Ing. Zdeněk Rozehnal, květen 2020
- V této studii vědci zkoumali hladiny toxických chemikálií v krvi 30 dětí a adolescentů, kteří byli nedávno diagnostikováni s celiakií.
- Tým z New York University (NYU) zjistil, že děti a adolescenti, kteří mají vysokou hladinu pesticidů a chemikálií souvisejících s pesticidy, měli dvojnásobnou šanci na pozitivní diagnostiku celiakie.
- U žen s vyšší expozicí pesticidů, než je obvyklé, znamenalo, že měly nejméně osmkrát vyšší pravděpodobnost, že se stanou netolerujícími lepek.
New York University School of Medicine je jednou z vysokých škol z New York University. Společnost byla založena v roce 1841 jako University Medical College a je jednou z nejvýznamnějších lékařských škol ve Spojených státech. Je na 3. místě v oblasti výzkumu podle US News & World Report.
Vědci z NYU Langone zjistili, že zvýšené hladiny toxických chemikálií z pesticidů, nepřilnavých nádob (s teflonem) a zpomalovačů hoření jsou spojeny se zvýšeným rizikem rozvoje celiakie.
"Celiakie je autoimunitní onemocnění, při kterém požití lepku vede k poškození tenkého střeva," řekl dr. Patrick Fratellone, RH FIM, integrativní lékař a profesor na University of Bridgeport College of Naturopathic Medicine.
Pohlaví ovlivňuje riziko
V této studii zveřejněné 11. května 2020 v časopise Environmental Research vědci zkoumali hladiny toxických chemikálií v krvi 30 dětí a mladistvých ve věku od 3 do 21 let, kterým nedávno diagnostikovali celiakii v NYU Langone Hassenfeld dětské nemocnici.
Hladiny jejich chemických látek byly porovnány s hladinami stejných chemických látek 60 dalších účastníků podobného věku, pohlaví a rasy bez celiakie.
Tým vědců z NYU zjistil, že děti a mladiství, kteří mají vysokou hladinu pesticidů a dalších chemických látek zvaných dichlorodifenyldichloretyleny (DDE), měli dvojnásobnou šanci na diagnostiku celiakie než ti, kteří těmito chemikáliemi nebyli značně promořeni.
Studie také zjistila, že pohlaví hraje roli v tom, jak chemické látky ovlivňují celiakální riziko.
U mladých žen vyšší expozice pesticidů, než je obvyklé, znamenala, že měli nejméně osmkrát vyšší pravděpodobnost, že se stanou netolerujícími lepek
A také je logická otázka:
Proč má osmkát více žen v Česku problém se štítnou žlázou než muži?
Ale zvýšené hladiny nepřilnavých chemikálií (perfluoroalkyly nebo PFA), včetně produktů, jako je teflon, znamenaly u nich až devětkrát vyšší pravděpodobnost celiakie!
Na druhé straně mladí muži se zvýšenou hladinou chemických látek zpomalujících hoření v krvi, které se nazývají polybromované difenylethery (PBDE), byly s tímto stavem diagnostikováni pouze dvakrát častěji.
Chemikálie mohou narušit imunitní a hormonální funkce
Endokrinní systém, také nazývaný hormonální systém, je tvořen žlázami umístěnými v celém těle.
"Věda objevuje, že některé chemikálie narušují imunitní funkce, nejen hormonální," řekl spoluautor studie a zdravotní epidemiolog Dr. Leonardo Trasande, MPP, profesor pediatrie na NYU Langone.
Dodal, že již existuje „podnětný důkaz“, že chemické látky narušující endokrinní systém, přispívají k celiakii a jsou „spojeny s jinými nemocemi, jako je Crohnova nemoc“.
Dr. Trasande zdůraznil „v souvislosti s celiakií a dalšími autoimunitními stavy existuje mnoho vzájemných vztahů mezi endokrinním systémem a imunitním systémem“.
Podle Agentury pro ochranu životního prostředí (EPA) zahrnují perzistentní organické polutanty (POPs) tisíce syntetických chemikálií široce používaných během rozmachu průmyslové výroby po druhé světové válce.
"Ačkoli mnoho POPs bylo vyřazeno z výroby, tak přesto tyto chemikálie zůstávají v prostředí, protože jsou odolné vůči rozpadu a mají tendenci se hromadit ve zvířecích a lidských tkáních," psali autoři studie.
Některé známé POPs zahrnují polychlorované bifenyly (PCB), pesticid DDT a dioxiny - které pocházejí z bělení chloru papírové buničiny, výroby některých herbicidů a pesticidů a dalších průmyslových procesů.
Jak minimalizovat vaši expozici
"DDE je metabolit dlouhodobého pesticidu DDT, který byl samozřejmě zakázán, s výjimkou určitého použití při prevenci malárie v některých částech Afriky," uvedl Trasande. "Ale existuje kontaminace dědictví, takže nás nepřekvapilo zjištění mnoha metabolitů (v účastnících studie)."
Zdůraznil, že musíme podniknout kroky ke snížení naší expozice těmto chemickým látkám.
Lidé mohou dělat věci jako „jednoduše čistit vzduch otevřením oken každý den a pomocí mokrého mopu vyčistit perzistentní znečišťující látky, které se mohou hromadit v prachu.“
Dr. Trasande potvrdil, že tato studie přidává další informace, což vyvolává obavy ohledně nepřilnavých chemikálií.
Jedním z jednoduchých způsobů, jak omezit vystavení se těmto chemikáliím, je nepoužívat teflonové pánve, ale pouze litinové.
První „propojení“ mezi toxickými chemikáliemi a celiakií
Toto není první studie, která by našla souvislost mezi běžně používanými chemikáliemi a celiakií.
Studie z roku 2013 zveřejněná v časopise Interdisciplinary Toxicology uzavřela, že glyfosát, aktivní složka v herbicidech, jako je Roundup, je nejdůležitějším příčinným faktorem u celiakie.
Trasandeova studie je tak první, která zjistila souvislost mezi expozicí chemikáliemi a následkem.
"Naše studie zavádí první měřitelné propojení mezi expozicí toxických chemikálií a celiakií v životním prostředí," uvedl v prohlášení vedoucí vědecký pracovník studie a dětský gastroenterolog Dr. Jeremiah Levine. "Tyto výsledky také vyvolávají otázku, zda existují potenciální vazby mezi těmito chemikáliemi a jinými autoimunitními onemocněními střev, které všechny vyžadují důkladné sledování a další studium."
Příznaky celiakie
Národní ústav zdraví (NIH) uvádí příznaky celiakie, které zahrnují:
- bolest břicha
- chronický průjem
- zácpa
- plynatost
- nevolnost
Někteří lidé s onemocněním však nemusí mít příznaky vůbec.
Podle NIH může celiakie také zabránit dětem ve vstřebávání živin, což může vést k problémům, jako je zpomalený růst, ztráta hmotnosti, poškození zubní skloviny a zpoždění puberty
"Ovlivňuje to 1 ze 100 jedinců," řekl dr. Patrick Fratellone. "Tito jednotlivci jsou geneticky predisponovaní a odhaduje se, že existuje více než 2 miliony Američanů, kteří nejsou dosud pozitivně diagnostikováni, a jsou ohroženi dlouhodobými komplikacemi,"
Diagnóza a léčba
Dr. Fratellone vysvětlil, že gluten je „zastřešující název“ pro proteiny známé jako prolamins, které jsou primárně tvořeny gluteninem a gliadinem. Tato látka se nachází v obilovinách, které zahrnují pšenici, žito a ječmen.
"Nejlepší způsob, jak pracovat s celiakií, je vzdělávat o ní a jak se vyhnout pšeničnému lepku." Existují také krevní testy, které určí, zda máte alergii na lepek nebo máte celiakii, “řekl.
Klinika Mayo varuje, že před zahájením bezlepkové stravy byste měli být nejprve vyšetřeni na celiakii - protože vyloučení lepku by mohlo způsobit, že testy dopadnou normálně.
K diagnostice jsou k dispozici dva krevní testy: sérologické testování, které hledá určité protilátky ve vaší krvi, a genetické testování. "Někteří gastroenterologové věří, že je nutné provést biopsii." Doporučuji testování alergie na potraviny, “řekl dr. Fratellone.
Pokud trpíte nesnášenlivostí lepku, Mayo Clinic vám doporučuje vyhýbat se všem jídlům a nápojům obsahujícím pšenici, žito, ječmen, tritikale (kříženec mezi pšenicí a žitem) a v některých případech i ovsu, pokud existuje možnost, že byl kontaminován během výroby zrninami obsahujících lepek.
Klinika Mayo je nezisková organizace a mezinárodně uznávané prestižní americké lékařské výzkumné a vzdělávací centrum, jejíž součástí jsou univerzitní nemocnice v Rochesteru a v Minnesotě. Má rovněž několik nemocnic a klinik v Jacksonville na Floridě, ve Scottsdale a Phoenixu v Arizoně. Klinika Mayo dále spolupracuje s množstvím menších klinik a nemocnic v Minnesotě, Iowě a Wisconsinu.
V letech 2017-18 byla zařazena na 1. místo na stránkách US News.com's Best Hospital Hospital Honor Roll. Tato klinika zavedla integrační model, ve kterém se aplikuje nejnovější vývoj a technologie a který také řeší duchovní a emoční potřeby pacienta během léčby rakoviny.
Závěr
Studie poprvé stanovila souvislost mezi expozicí toxickými chemickými látkami, jako jsou pesticidy a průmyslové chemikálie, a rizikem celiakie. Kdo tomu bránil, aby taková studie byla provedena podstatně dříve? Zajisté Monsanto (výrobce roundupu) a spol. za asistence zkorumpovaných politiků a bílých plášťů.
Vědci říkají, že tato zjištění vyvolávají otázku, zda existují potenciální vazby mezi těmito chemikáliemi a jinými autoimunitními onemocněními střev.
Celiakie může vést u dětí k vážným zdravotním problémům, ale odborníci říkají, že je důležité se před zahájením bezlepkové stravy nechat otestovat.
A ženy by také měly být hodně obezřetné.
Toxikologická studie MUDr. Klinghardta
Nedávno tento lékař provedl jednu z největších toxikologických studií na světě na 1200 pacientech a porovnal ji s výsledky, které zjistil před 10 lety. V německé populaci před 10 lety bylo nalezeno v krvi u jednoho člověka v průměru 20 toxinů nad prahem detekce. A v současnosti? Podržte se -
více než 500 toxických látek,
což je šokující číslo. A nemyslím si, že by to bylo způsobeno snížením prahu detekce. Jak konstatuje dr. Klinghardt, je to
exponenciální nárůst v podstatě neslučitelný se životem!
Více:
MONSANTO - nejnenáviděnější organizace v USA, která je předzdívaná "MONSATAN", v současnosti ji vlastní německý Bayer a čelí v USA mnoha žalobám. Lidé dostali po kontaktu s Roundupem rakovinu...
Svět podle společnosti Monsanto 1:49:03
Znepokojivý dokument Slovenskej televízie
o praktikách nadnárodnej spoločnosti Monsanto a jej aktuálnych krokoch na poli biotechnológie a kontroly potravín. Už od jej založenia v roku 1901 sa rozvoj a bohatstvo spoločnosti Monsanto spájajú s výrobou a predajom mnohých chemických produktov, ktoré boli neskôr zakázané. V každom z týchto prípadov sa neskôr ukázalo, že spoločnosť klamala, zatajovala dôležité skutočnosti, alebo si jednoducho
zaplatila štúdie, ktoré mali dokázať neškodnosť a zdravotnú nezávadnosť jej produktov
Na základe viacerých súdnych rozhodnutí musela spoločnosť platiť nemalé sumy, nijako to však nezastavilo jej víťazné ťaženie celým svetom. Dnes je spoločnosť Monsanto svetovým lídrom v produkcii geneticky modifikovaných potravín GMO, více a s nimi spojeného herbicídu Roundup...
Více:
POSILUJTE ÚČINNĚ PŘEDEVŠÍM IMUNI TU A VČAS
ZÁSADNĚ NEJVYŠŠÍ GARANTOVANOU KVALITOU PŘÍRODNÍCH EXTRAKTŮ
REISHI, CORDYCEPS, ČAGA, AŠVAGANDA, HERI CIUM, MACA, CORIOLUS, KURKUMIN, BETAGLUKAN, GRAVIOLA, HLÍVA ÚSTŘIČNÁ, SHIITAKE, DRAČÍ KREV, C-MAX KOMPLEX, DANSHEN, HE SHOU WU-RDESNO, CHITOMAX, FENUPRIM, MAITAKE, AGARICUS, COPRINUS, ENOKI, SAFFRON, SILYBIN, BOSWELLIA, TRITERPEN MAX, GLUTATHION, SUPÍK - sirup pro děti na podporu imunity, NMN (nikotinamid mononukleotid)...
100% KVALITA JEN V ROSTLINNÝCH KAPSLÍCH
vhodné i pro vegetariány a vegany
CERTIFIKÁTY KLÍČOVÝCH PRODUKTŮ
NEJPOPULÁRNĚJŠÍ STRÁNKY
Zkušenosti klientů s Úspěšnou léčbou především boreliózy, chlamydiózy, únavového syndromu...
100% REISHI - houba mládí a zdravé dlou3 unikátní, bezkonkurenční extrakty h ověkosti -
Nejlepší DIETY pro celkové zdraví v roce 2024 - středomořská, DASH a MIND - U.S. News & World Report
31 důvod ů proč se NENECHÁM OČKOVAT - izraelský rabín Chananya Weisman
Dr. Peter McCullough: Jak přírodně DETOXIKOVAT tělo PO OČKOVÁNÍ mRNA vakcínou (protokol) - video
Devastující efekt pro zdraví - glutaman sodný, aspartam a další excitotoxiny
Jak se přírodní cestou uzdravit z chronické Boreliózy, Chlamydiózy, EB virózy... únavového syndromu
CORDYCEPS - silná imunita a nárůst energie
Překyselené tělo: začátek vážné nemoci
Protokol pro prevenci pro uzdravené klienty - Ing. Zdeněk Rozehnal
BOSWELIA serrata (kadidlo) - jeden z nejsilnějších přírodních léků Matky Země
Tibetská houba, tibetské krystaly a kombucha - darování, prodej
Léčte záněty a ne Cholesterol, MUDr. Marc Sircus
100% ČAGA ze Sibiře, nejvyšší množství účinných látek garantující Certifikát
Mamografie způsobuje rakovinu prsu, MUDr. Ben Johnson, M.D., N.M.D., D.O.
Účinný lék na rakovinu plic na Kubě, proč ho mít nemůžeme? Leif Davenport
Artróza - kmenové buňky - Podvod!
Lékaři se sami uzdravili z Roztroušené sklerózy, prof. George Jelinek, dr. Terry Wahlsová
Jak se skutečně zdravě stravovat...
Proč průběžně a jak detoxikovat tělo
PROTINÁDOROVÝ účinek extraktů z REISHI a CORIOLUSU na úrovni klinických studií
Žaloba na farmaceutické korporace, MUDr. Matthias Rath
Koloidní stříbro - účinné přírodní antibiotikum, hustoty koloidního stříbra, doporučené dávkování
Odstranění rtuti, hliníku a dalších toxinů z těla, včetně p revence - MUDr. Dietrich Klinghardt
Zblblo již lidstvo natolik, že se nechá obelhat pohádkami o vražedném oxidu uhličitém?
Jak na Parkinsona? Glutathionem, Hericiem a odstraněním neurotoxinů Chlorellou
Proč my máme potravinové alergie, přičemž je naši prarodiče neměli?
CHRONICKÁ BORELIÓZA, CHLAMYDIE...? ÚNAVOVÝ SYNDROM
Osvědčený postup pro léčbu boreliozy a dalších koinfekcí, když ortodoxní chemická medicína (3 týdenní nitrožilní antibiotická léčba ceftriaxonem) a následně klasická - 3 antibiotika - minocyclin, azitromycin, entizol a 2 antituberkulotika - arficin a nidrazid i po 18 měsících aplikace u mě totálně selhala.
Cílem správné medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.
MUDr. William J. Mayo
Za účinné se z Reishi považují pouze kvalitně provedené a čisté extrakty, které mají dobrou biologickou dostupnost a jsou zbavené nestravitelného chitinu; nelze tedy použít pouhý prášek z usušené houby.
EXTRAKT SPÓR
TRITERPEN MAX
ZDE ROSTE NEJÚČINNĚJŠÍ REISHI
DUANWOOD RED REISHI
zdroj výše nejúčinnějších extraktů
Video z návštěvy Čechů u pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan
MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY, JAK JE TO S JEJÍ KVALITOU?
CORDYCEPS - video
ČAGA - video
HERICIUM - video
BETAGLUKAN HLÍVA
extrakt extrakt
BETAGLUKAN - video
KURKUMIN AŠVAGANDA
extrakt extrakt
ASHWAGANDHA - video
RDESNO ANNONA
extrakt extrakt
TEČKOVANÉ PŘÍBĚHY
dokument z 31. srpna 2022
Nadační fond Svědomí Národa
KUBEK 2009
DOKUMENT ČT 2
BYZNYS V BÍLÝCH PLÁŠTÍCH
DOKUMENT ČT 2
ŠKODLIVOST MOBILNÍCH SÍTÍ
možná i proto je tolik nemocných, říká česká vědkyně, vedoucí týmu Centra buněčného a tkáňového inženýrství FN u sv. Anny...
doc. RNDr. Irena Koutná, Ph.D.
Aktualizovaný jmenný seznam s portovců zemřelých od 1.1.2021 do 31.12.2023 v souvislosti s "vakcinací" na covid
PATOLOG dr. Ryan Cole oprávněně VAROVAL
RENOMOVANÝ PATOLOG dr. RYAN COLE - přednáška
ALARMUJÍCÍ EFEKT covid (spike) injekcí (mRNA) na mozek, srdce, ledviny a ostatní orgány
- Spousta lidí postrádá enzym, který rozkládá RNA
- Naprosto porušujeme Norimberský kodex z roku 1947...
český dabing - 17:08
Lékařský summit, San Antonio, Texas, USA - 27.7.2021
AMERICA´S FRONTLINE DOCTORS
POSTAVIT SE NA ODPOR
ZAČNĚTE U SEBE
ZÁKLADEM ZDRAVÍ JE PREVENCE S NÁVRATEM K PŘÍRODĚ
Doporučuji:
každé ráno cca 30 minut před snídaní
vypít cca 4 dcl vlažné čisté pramenité vody s citrónem (můžete přidat až půl lžičky jedlé sody) a pro posílení imunity a energie můžete použít dvojitý extrakt (1-2 kapsle) z
a nejdříve po 15 minutách:
- kefír z tibetské houby 3dcl
- lněné semínko až 30 g - 3 PL
- mletá skořice /max. 4 g za den/
případně nejen pro psychiku:
- Ashwagandhu /1-2 kapsle denně/
pro střevo kvalitní probiotika:
- kysané zelí, které si sami jednoduše vyrobíte POUZE VY! Pozor na "BRUSELSKÉ" kysané zelí! S éčkama
Otevřený dopis ministrovi zdravotnictví: Medici proti diskriminaci - 24. ledna 2022
Můžete zavolat ministru Válkovi
728 264 930
Můžete mu i napsat: valekv@psp.cz, Vlastimil.Valek@top09.cz
Vzorový dopis škole pro studenty, kteří nechtějí podlehnout povinnému očkování proti covidu-19
Fakta nepřestávají existovat tím, že se o nich nesmí hovořit. Pravda je dcerou času
SVĚT SE ZBLÁZNIL
Toto je novodobá reklama na co?
MUDr. Anastasia Maria Loupis: Tento model je v ohrožení života