Džus z červené řepy může pomoci zdraví srdce u žen po menopauze
- Pixabay
Barbora Nová
Nová studie publikovaná 10. června 2024 ukazuje, že každodenní pití šťávy z červené řepy může zlepšit funkci krevních cév účinněji než placebo. Pokud je toto zlepšení přijato jako každodenní návyk během postmenopauzálních let, může významně snížit riziko srdečních onemocnění u žen po menopauze.
Zjištění byla zveřejněna ve Frontiers in Nutrition (1).
Denní pití řepné šťávy může pomoci krevním cévám
Účastníci studie konzumovali dvě láhve koncentrované řepné šťávy o objemu 70 ml, po nichž následovala jedna láhev každé ráno po dobu 7 dnů. Po několika týdnech konzumovali řepnou šťávu bez dusičnanů.
Pro měření vaskulární funkce vědci analyzovali expanzi krevních cév, když účastníci pili a nepili řepnou šťávu s dusičnany.
Výsledky ukázaly, že každodenní pití řepné šťávy s dusičnany zlepšilo průtok krve ve srovnání s řepnou šťávou bez dusičnanů.
Vědci však zjistili, že ani jedna léčba nezastavila pokles funkce krevních cév po poškození tkáně u žen po menopauze.
Výsledky také ukazují, že určité ochranné účinky dusičnanu z červené řepy na krevní cévy zmizí do 24 hodin po poslední dávce. K udržení ochranných účinků na endoteliální funkci může být nezbytný důsledný denní nebo dokonce častější příjem šťávy z červené řepy bohaté na dusičnany.
Byla to malá, krátkodobá studie. K nalezení nejlepší dávky a načasování příjmu dusičnanů k podpoře funkce krevních cév a zdraví srdce u žen po menopauze jsou zapotřebí větší dlouhodobé studie.
Jocelyn Delgado Spicuzza, PhD, z Huck Institutes of Life Sciences na Pensylvánské státní univerzitě a vedoucí autorka studie, vysvětlila, jak může řepný džus pomoci ženám po menopauze.
"Konzumace dusičnanů prostřednictvím rostlin je sekundární cestou ke zvýšení dostupnosti oxidu dusnatého v těle, což je molekula zodpovědná za rozšiřování cév, které umožňují průtok krve a dodávku kyslíku do orgánů, jako je srdce. Vzhledem k tomu, že po menopauze již estrogen nestačí přirozeně stimulovat produkci oxidu dusnatého v těle, mohou být dusičnany v potravě přeměněny na oxid dusnatý prostřednictvím entero-salivární cesty, což pomáhá udržovat zdravé fungování krevních cév."
Dr. John Higgins, MD, sportovní kardiolog z UTHealth Houston, který nebyl do předmětné studie zapojen, uvedl, že u žen před menopauzou má estrogen ochranný účinek na vaskulární funkci.
"Ženy po menopauze mají vyšší riziko kardiovaskulárních onemocnění, protože ztrácejí ochranný účinek estrogenu na funkci cév a produkci oxidu dusnatého, který za normálních okolností udržuje tepny pružné a odolné vůči tvorbě plaků. Mezi další vlivy věku patří to, že ženy po menopauze jsou obecně méně aktivní a přibývají na váze, což je nezdravé."
Zdravotní přínosy řepné šťávy
Šťáva z červené řepy bohatá na dusičnany podporuje produkci systémového oxidu dusnatého a zlepšuje funkci endotelu u starších zdravých osob a osob s vysokým rizikem srdečních onemocnění.
Kromě toho může pomoci:
- snížit krevní tlak
- snížit LDL cholesterol
- zlepšit vytrvalost při cvičení
- zlepšit svalovou sílu u lidí se srdečním selháním
- zabránit nebo snížit tvorbu tukových usazenin ve vašich játrech
- podporovat celkové zdraví během chemoterapie
Ochranné kardiovaskulární účinky řepy
Studie ukázala, že pití šťávy z červené řepy má zvláštní vliv na funkci cév, protože šťáva z červené řepy může pomoci chránit buňky zvané endotelové buňky, které lemují tepny, žíly a kapiláry (2).
Řepná šťáva přímo cílí a zlepšuje abnormální endoteliální funkci stimulací produkce oxidu dusnatého. Prostřednictvím řetězové reakce vaše tělo mění dusičnany obsažené v řepné šťávě na oxid dusnatý, který pomáhá s průtokem krve a krevním tlakem.
Cévní endotel je důležitým barometrem zdraví a pohody, ale často se o něm nemluví, protože je mimo dohled. Abnormální funkce endotelu je spojena se škodlivými zdravotními stavy, včetně cukrovky, hypertenze, kardiovaskulárních onemocnění a některých druhů rakoviny.
Na co si dát pozor při nákupu řepné šťávy
Při nákupu řepné šťávy v obchodě je důležité věnovat pozornost přísadám.
Kupujte pouze nejlépe dobrou čerstvou organickou šťávu z červené řepy se 100% šťávou a malým nebo žádným množstvím přísad, přičemž přírodní šťávy jsou obecně lepší než práškové.
Každopádně také zkontrolujte zda výrobek neobsahuje přidané cukry.
Závěr
Nová studie ukázala, že každodenní pití řepné šťávy může zlepšit zdraví srdce u žen po menopauze.
Řepná šťáva stimuluje produkci oxidu dusnatého, který podporuje lepší průtok krve a krevní oběh.
Když hledáte šťávu z červené řepy, vyberte si 100% šťávu bez přísad.
Proč je šťáva z červené řepy tak skvělá pro vaše zdraví?
- Pixabay
Ing. Zdeněk Rozehnal
Když se řekne zelenina, jako první se nám často vybaví listová zelenina, jako je zelí, kapusta, špenát nebo brokolice. I když je listová zelenina skutečně výživná a plná zdraví prospěšných látek, při plánování jídel byste měli myslet i na jiné druhy zeleniny, například kořenovou.
Na rozdíl od listové zeleniny je kořenová zelenina plodinou, která roste pod zemí. Mezi nejoblíbenější kořenové plodiny patří mrkev, cibule, česnek, ředkvičky, tuřín, sladké brambory a červená řepa. Ačkoli je botanici dále dělí na kořenové (mrkev, tuřín, ředkvičky, červená řepa), hlízové (sladké brambory) a cibulové (cibule, česnek), obecně se všechny považují za kořenovou zeleninu (1).
Kořenová zelenina je skvělým doplňkem zdravého jídelníčku, protože je neuvěřitelně bohatá na živiny. Zejména kořenové kořeny, jako je mrkev a řepa, nejenže pomáhají ukotvit rostliny hluboko pod zemí, ale jsou také často upraveny jako zásobárna potravin (2). Protože kořeny rostou hluboko v půdě, jsou schopny absorbovat vodu a živiny, které ukládají pro pozdější využití při fotosyntéze (3).
Podle chemické analýzy je kořenová zelenina, jako jsou kořeny, bohatá na vlákninu, bílkoviny, vitaminy, minerální látky, vodu a sacharidy, což z ní činí mimořádně sytou, energii dodávající potravinu. Mají také přirozeně nízký obsah tuku a při správném skladování mohou vydržet celé měsíce (4). Co však dělá kořenovou zeleninu výjimečnou a zdraví prospěšnou, je množství účinných fytonutrientů.
Pokud si všimnete, kořeny taporů patří k nejbarevnějším kořenovým zeleninám, které můžete najít, protože se vyskytují v různých odrůdách a odstínech. Například mrkev může být kromě obvyklé oranžové barvy také bílá, žlutá, červená, purpurová nebo fialová (5). Stejně tak červená řepa se vyrábí nejen v rubínově červené, ale také v bílé, zlaté, růžové, a dokonce v cukrově pruhované variantě (6).
Za zářivé odstíny těchto řepných stonků vděčíme rostlinným sloučeninám, jako jsou antokyany, beta-karoten a betalainy, což jsou přirozeně se vyskytující barviva s zdraví prospěšnými vlastnostmi. Antokyany jsou silné antioxidanty, které existují jako modré, červené a fialové pigmenty. Mnoho superpotravin, jako jsou borůvky, červené hrozny, granátová jablka a červené zelí, vděčí za své zářivé barvy a prospěšné vlastnosti právě antokyanům (7, 8).
Beta-karoten je zase známý tím, že dává rostlinám žlutou nebo červenooranžovou barvu. Tento karotenoid slouží také jako antioxidant a prekurzor vitaminu A v lidském těle (9). Betalainy jsou zase zodpovědné za červenofialovou (betacyaniny) nebo žlutou (betaxanthiny) barvu některých druhů ovoce a zeleniny (10). Stejně jako betakaroten jsou betalainy silnými antioxidanty, které mají také úžasné účinky na srdce (11).
Podle výzkumu existuje pouze několik zdrojů betalainů ve stravě. Mezi nejznámější patří červená řepa, zrnitý nebo listový amarant, dračí ovoce (červená pitaya) a barevný švýcarský mangold. Z nich je červená řepa považována za jeden z nejspolehlivějších zdrojů betalainů. To však není vše, co tato kořenová zelenina nabízí: Kromě antioxidačních pigmentů je řepa také bohatým zdrojem základních živin a dalších zdraví prospěšných fytonutrientů (12).
Červená řepa je zdrojem živin
Červená řepa označuje kuželovitou část rostliny Beta vulgaris. Tato kvetoucí rostlina z čeledi amarantovitých je hojně pěstována pro svůj silný masitý kořen, který má obvykle purpurově červenou barvu (13). Řepa je skvělou zahradní zeleninou, protože je odolná vůči mrazu a její kůlový kořen je všestrannou kulinářskou přísadou (14). Jíst se dají i vrcholky.
Pokud uvažujete o zařazení červené řepy do svého jídelníčku, zkuste ji přidat do salátů, zdravých dipů, jako je hummus, nebo oblíbených smoothies (15). Červená řepa je výživným doplňkem každého receptu a nabízí spoustu zdraví prospěšných látek. Výzkumy zjistily, že fyzicky aktivním jedincům prospěje i pití šťávy z červené řepy před tréninkem nebo cvičením (16).
Následuje seznam základních živin, které můžete získat z jedné porce (136 g) syrové červené řepy (17):
- Vláknina, 14 % referenční hodnoty příjmu (RHP)
- Vitamin B1 (thiamin), 4 % RHP
- Vitamin B2 (riboflavin), 4 % RHP
- Vitamin B3 (niacin), 3 % RHP
- Vitamin B5 (kyselina pantotenová), 4 % RHP
- Vitamin B6 (pyridoxin), 5 % RHP
- Vitamín B9 (kyselina listová), 37 % RHP
- Vitamín C, 7 % RHP
- Vápník, 2 % RHP
- Měď, 11 % RHP
- Železo, 6 % RHP
- Hořčík, 7 % RHP
- Mangan, 19 % RHP
- Fosfor, 4 % RHP
- Draslík, 9 % RHP
- Selen, 2 % RHP
- Sodík, 5 % RHP
- Zinek, 4 % RHP
Stejná porce červené řepy poskytuje také 4 % RHP bílkovin a následujících aminokyselin:
- Histidin, 3 % RHP
- Izoleucin, 4 % RHP
- Leucin, 3 % RHP
- Lysin, 3 % RHP
- Threonin, 4 % RHP
- Tryptofan, 6 % RHP
- Valin, 4 % RHP
- Fenylalanin a Tyrosin, 4 % RHP
- Metionin a Cystein, 2 % RHP
Kromě těchto živin můžete z červené řepy získat také řadu prospěšných fytonutrientů, jako je beta-karoten, cholin, betain, betanin (betacyanin), rostlinné steroly (fytosteroly) a anorganické dusičnany. Získávání těchto fytonutrientů je jednou z nejlepších součástí konzumace červené řepy, protože tyto bioaktivní sloučeniny stojí za některými úžasnými zdravotními účinky této kořenové zeleniny.
9 důvodů, proč zařadit šťávu z červené řepy do svého denního režimu
Pití šťávy z červené řepy je nejjednodušší způsob, jak si vychutnat mnoho zdraví prospěšných vlastností červené řepy. Přestože je řepa k dostání po celý rok, lze ji ve většině obchodů se zdravou výživou zakoupit také ve formě prášku. Prášek ze šťávy z červené řepy můžete snadno přidat do sklenice vody a připravit si tak osvěžující a povzbuzující nápoj nebo jej můžete přimíchat do svých oblíbených koktejlů či smoothies a zvýšit tak příjem živin.
Zařazení šťávy z červené řepy do každodenního režimu je jedním z nejlepších rozhodnutí, které můžete z hlediska výživy udělat, protože obsahuje mnoho základních složek správné stravy. A aby toho nebylo málo, studie prokázaly, že pravidelná konzumace šťávy z červené řepy přináší následující výhody:
- Podporuje zdravé srdce - Šťáva z červené řepy je bohatá na fytonutrienty, které podporují zdravé srdce. Fytosteroly jsou přirozeně se vyskytující sloučeniny, které se nacházejí v buněčných membránách rostlin. Jejich přítomnost umožňuje šťávě z červené řepy podporovat zdravou hladinu cholesterolu v krvi, která je již v normě (18). Zároveň betanin, betalain a hlavní rostlinné barvivo v červené řepě, může díky svým antioxidačním účinkům podporovat zdravé cévy. Podle studie publikované v časopise Critical Reviews in Food Science and Nutrition je betanin vynikajícím vychytávačem volných radikálů, který dokáže chránit lipidy před oxidací (19). Její prevence je jedním z klíčů k udržení zdravé funkce cév. Mezitím bylo studiemi zjištěno, že anorganické dusičnany obsažené ve šťávě z červené řepy podporují zdravou hladinu krevního tlaku, která je již v normě (20).
- Podpora optimální výkonnosti mozku - Šťáva z červené řepy je také dobrým zdrojem fytonutrientů podporujících mozek. Beta-karoten obsažený v červené řepě je silný antioxidant, který může chránit před oxidačním stresem, jedním z hlavních faktorů přispívajících k poklesu kognitivních funkcí (21). Podle výsledků studie Physicians' Health Study II, randomizované klinické studie, která trvala deset let, je dlouhodobá suplementace beta-karotenem skvělým způsobem, jak podpořit optimální výkonnost mozku u dospělých (22). Anorganické dusičnany obsažené ve šťávě z červené řepy jsou rovněž prospěšné pro mozek (23). Dusitany jsou prekurzorem oxidu dusnatého, přirozeně se vyskytující chemické látky, která podporuje normální funkci krevních cév. Oxid dusnatý slouží také jako chemický posel v mozku, který je důležitý pro podporu učení a paměti (24).
- Podporuje zdravou funkci imunitního systému - Jak již bylo zmíněno, karotenoid beta-karoten působí jako prekurzor vitaminu A, základní mikroživiny. Spolu s vitaminem C obsaženým ve šťávě z červené řepy vám vitamin A může pomoci udržet zdravý imunitní systém tím, že podporuje optimální funkce různých imunitních buněk (25). Studie publikovaná v časopise Nutrition Journal také uvádí, že antioxidanty ve stravě, zejména antioxidační vitaminy, jako jsou vitaminy A a C, mohou podporovat zdravé imunitní reakce tím, že chrání vaše imunitní buňky před oxidačním poškozením (26).
- Podpora zdravého trávicího systému - Konzumace červené řepy je pro váš trávicí systém skvělá, protože je bohatá na rozpustnou i nerozpustnou vlákninu (27). Podle studií pomáhá rozpustná vláknina prospívat prospěšným bakteriím ve střevech, protože jim slouží jako hlavní zdroj uhlíku a energie (28). Nerozpustná vláknina mezitím pomáhá urychlit průchod potravy vaším trávicím traktem, a tím podporuje pravidelnou stolici (29).
- Podporuje zdravou funkci jater - Betain, známý také jako trimethylglycin, je aminokyselina, která je široce rozšířená v rostlinách, živočiších i lidech. Kromě toho, že jej získáváte ze zdrojů stravy, jako je například řepa, si vaše tělo může betain vyrábět také z cholinu přijímaného v potravě. Jako osmolyt může betain podporovat zdravé buňky a jejich bílkovinné složky, zatímco jako lipotrop - živina potřebná pro normální metabolické funkce - pomáhá betain katalyzovat odbourávání tuků, což je důležité pro udržení zdravé funkce jater (30, 31).
- Podpora zdravé funkce očí - jako dobrý zdroj betakarotenu, který se v těle přeměňuje na vitamin A, je šťáva z červené řepy skvělou superpotravinou pro podporu optimálního zdraví očí. Vitamin A i beta-karoten pomáhají udržovat povrch očí vlhký a zdravý. Podle výzkumů může nedostatek vitaminu A způsobit suchost očí, což může vést k dalším očním problémům (32). Chcete-li si udržet dobrý zrak, nezapomeňte do svého jídelníčku zařadit potraviny bohaté na prekurzory vitaminu A, jako je například šťáva z červené řepy.
- Podporuje optimální sportovní výkon - Šťáva z červené řepy je díky vysokému obsahu anorganických dusičnanů velmi doporučovaným nápojem pro sportovce a fyzicky aktivní jedince. Studie ukazují, že oxid dusnatý získaný přeměnou dusičnanů podporuje zdravou svalovou kontrakci, průtok krve a kardiorespirační vytrvalost, což může pozitivně ovlivnit výkon při cvičení (33). Studie publikovaná v časopise Journal of the International Society of Sports Nutrition také zjistila, že pití šťávy z červené řepy je vynikajícím způsobem, jak podpořit normální resyntézu fosfokreatinu, chemické látky, která dodává energii svalům během kontrakce (34). Podporou zdravé hladiny oxidu dusnatého vám šťáva z červené řepy může pomoci maximalizovat váš trénink nebo cvičení.
- Podporuje rozumné plány na regulaci hmotnosti - Červená řepa má vysoký obsah vlákniny a obsahuje slušné množství bílkovin. To znamená, že vám mohou pomoci dosáhnout rozumných cílů v oblasti regulace hmotnosti, zejména pokud konzumujete červenou řepu jako součást vyvážené stravy a pravidelně cvičíte. Podle studií vám potraviny bohaté na vlákninu a bílkoviny mohou zajistit pocit sytosti na delší dobu, což vám zase může pomoci sníst méně jídla a vyhnout se nezdravému mlsání mezi jídly (35, 36).
- Přirozeně zlepšuje náladu - Živina cholin je obsažena nejen v potravinách, jako je červená řepa, ale je také přirozeně produkována játry, i když v malém množství. Kromě toho, že hraje důležitou roli při syntéze buněčných membrán, je cholin potřebný také pro ovládání svalů a regulaci nálady a paměti (37, 38). Spolu s aminokyselinou tryptofanem, prekurzorem hormonu serotoninu, který stabilizuje náladu, může cholin obsažený v červené řepě přirozeně přispět k zlepšení nálady (39).
Červená řepa umí porazit rakovinu
Jonathan Landsman
Červená řepa je již dlouho známa jako zdravý zdroj živin, ale až dnes nám vědecké důkazy poskytují jistotu, že je také přírodním lékem proti rakovině. „Chemoterapie červenou řepou“ se na základě současného vědeckého výzkumu stala metodou, kdy bylo dosaženo remise u pacientů s rakovinou (návrat k původnímu fungování pacienta před vypuknutím nemoci), kterým byl podáván koncentrovaný výtažek z kořene červené řepy.
Tato kořenová zelenina dobře známá svou červenou barvou je již odedávna uznávána jako přírodní zdroj železa, stejně jako draslíku, fosforu, vápníku, síry, hořčíku, jódu a mnoha dalších stopových prvků. Avšak díky vzájemným kombinacím a koncentracím těchto složek se dnes červená řepa ukazuje být významným prostředkem při prevenci i léčbě rakoviny.
Vědecké důkazy dokládají léčebné schopnosti červené řepy
Autorem jedné z nejčastěji citovaných studií o protirakovinných účincích červené řepy je maďarský vědec Dr. Alexander Ferenczi. Ten koncem 50. let minulého století dosáhl překvapujících výsledků remise u pacientů s rakovinou, když jim předepsal dietu, založenou pouze na syrové červené řepě. Až o desítky let později byla jeho práce publikována v The Australian International Clinical Nutrition Review.
V jednom z takovýchto doložených případů byl 50-letý muž s rakovinou plic léčen dietou podle Dr. Ferencziho. Již v průběhu šesti týdnů se jeho nádor ztratil a za další čtyři měsíce tento muž nabral zpět svoji ztracenou váhu a výsledky jeho krevních testů dokládaly jeho vyléčení.
V rámci jiné studie byl sledován pacient s rakovinou prostaty a pacientka s rakovinou dělohy. Při přijímání do nemocnice měli oba stejnou váhu. Muž měl pak předepsanou řepnou léčivou dietu, ale u ženy lékař tuto léčbu nedoporučil. Ačkoliv byl muž upoután na lůžko a bylo nutné mu zavést cévku, už po prvním měsíci začal chodit a katetr mu byl odstraněn. Jeho váha se mu začala vracet. V případě ženy docházelo k dalším váhovým úbytkům a po třech měsících již mezi nimi byl rozdíl vyšší než 23 liber (libra = 0,454 kg).
Skutečnost, že jiné potraviny bohaté na železo nemají podobný léčivý účinek, by mohla vést k předpokladu, že tajemství, proč červená řepa léčí rakovinu, spočívá v její červené barvě. Dr Ferenczi spolu se svým spolupracovníkem Dr. S. Schmidtem vyjádřili domněnku, že rozhodující jsou v tomto ohledu stopová množství rubidia a césia.
Tito vědci také jako první přišli s názorem, že lidské tělo má schopnost vstřebávání železa hlavně z červené řepy a mnohem méně z ostatních potravin, jež jsou rovněž bohaté na železo. Zdůvodňovali to přítomností katalyzátorů v řepě, které zprostředkovávají snadné vstřebávání železa.
Nejlepší způsob konzumace červené řepy pro léčbu rakoviny
Jelikož je červená řepa prospěšnou zeleninou při léčbě rakoviny, je nejvýhodnější pít její šťávu, přičemž se nemusíte vůbec obávat škodlivého působení v případě nadměrné spotřeby. Pro léčbu rakoviny je nejlépe užívat červenou řepu v co nejkoncentrovanější podobě. Kořen červené řepy je v prodeji v mnoha různých formách, přičemž je to nejčastěji prášek a lze jej koupit ve většině prodejen se zdravou výživou.
Pro zvýšení odolnosti proti rakovině se doporučuje denně jedna polévková lžíce tohoto prášku rozpuštěná ve sklenici vody nebo džusu a vypitá ráno těsně před snídaní. Pro nemocné rakovinou je doporučováno užívat až trojnásobné množství. V každém případě je ale potřeba vždy při požití této koncentrované podoby zařadit nějaké jídlo, prášek z červené řepy by neměl být konzumován na lačno!
Upozornění: neužívejte najednou příliš velké množství koncentrované červené řepy, která velmi rychle ničí rakovinné buňky. Zvláště opatrní musí být pacienti, kteří se již léčí na rakovinu a měli by spolupracovat s kvalifikovaným léčitelem. Důsledkem totiž může být příliš velké množství uvolňovaných toxinů, které musí tělo vylučovat. Někteří léčitelé doporučují před touto kúrou aplikovat čistící kúry pro tlusté střevo a játra. Tak je možné zabránit zdravotním potížím, vyvolávaným prudkým uvolňováním odpadních produktů z těla nemocného.
Aby mohlo dojít k úplnému vyléčení z rakoviny, je nezbytné, aby u pacienta byly zajištěny optimální trávicí a vylučovací funkce.
Nemocný by měl podstoupit detoxikační kůru, vyřešit své emoční záležitosti a stresující situace, jako jsou problémy se zuby, chronické infekce a nevystavovat se nadměrnému elektromagnetickému záření
Originál: https://www.naturalnews.com/050378_beets_anti-cancer_foods_scientific_evidence.html
POSILUJTE ÚČINNĚ PŘEDEVŠÍM IMUNI TU A VČAS
ZÁSADNĚ NEJVYŠŠÍ GARANTOVANOU KVALITOU PŘÍRODNÍCH EXTRAKTŮ
REISHI, CORDYCEPS, ČAGA, AŠVAGANDA, HERI CIUM, MACA, CORIOLUS, KURKUMIN, BETAGLUKAN, GRAVIOLA, HLÍVA ÚSTŘIČNÁ, SHIITAKE, DRAČÍ KREV, C-MAX KOMPLEX, DANSHEN, HE SHOU WU-RDESNO, CHITOMAX, FENUPRIM, MAITAKE, AGARICUS, COPRINUS, ENOKI, SAFFRON, SILYBIN, BOSWELLIA, TRITERPEN MAX, GLUTATHION, SUPÍK - sirup pro děti na podporu imunity, NMN (nikotinamid mononukleotid)...
100% KVALITA JEN V ROSTLINNÝCH KAPSLÍCH
vhodné i pro vegetariány a vegany
CERTIFIKÁTY KLÍČOVÝCH PRODUKTŮ
NEJPOPULÁRNĚJŠÍ STRÁNKY
Zkušenosti klientů s Úspěšnou léčbou především boreliózy, chlamydiózy, únavového syndromu...
100% REISHI - houba mládí a zdravé dlou3 unikátní, bezkonkurenční extrakty h ověkosti -
31 důvodů proč se NENECHÁM OČKOVAT - izraelský rabín Chananya Weisman
Dr. Peter McCullough: Jak přírodně DETOXIKOVAT tělo PO OČKOVÁNÍ mRNA vakcínou (protokol) - video
Devastující efekt pro zdraví - glutaman sodný, aspartam a další excitotoxiny
Jak se přírodní cestou uzdravit z chronické Boreliózy, Chlamydiózy, EB virózy... únavového syndromu
CORDYCEPS - silná imunita a nárůst energie
Překyselené tělo: začátek vážné nemoci
Protokol pro prevenci pro uzdravené klienty - Ing. Zdeněk Rozehnal
BOSWELIA serrata (kadidlo) - jeden z nejsilnějších přírodních léků Matky Země
Tibetská houba, tibetské krystaly a kombucha - darování, prodej
Léčte záněty a ne Cholesterol, MUDr. Marc Sircus
100% ČAGA ze Sibiře, nejvyšší množství účinných látek garantující Certifikát
Mamografie způsobuje rakovinu prsu, MUDr. Ben Johnson, M.D., N.M.D., D.O.
Účinný lék na rakovinu plic na Kubě, proč ho mít nemůžeme? Leif Davenport
Artróza - kmenové buňky - Podvod!
Lékaři se sami uzdravili z Roztroušené sklerózy, prof. George Jelinek, dr. Terry Wahlsová
Jak se skutečně zdravě stravovat...
Proč průběžně a jak detoxikovat tělo
PROTINÁDOROVÝ účinek extraktů z REISHI a CORIOLUSU na úrovni klinických studií
Žaloba na farmaceutické korporace, MUDr. Matthias Rath
Koloidní stříbro - účinné přírodní antibiotikum, hustoty koloidního stříbra, doporučené dávkování
Odstranění rtuti, hliníku a dalších toxinů z těla, včetně p revence - MUDr. Dietrich Klinghardt
Zblblo již lidstvo natolik, že se nechá obelhat pohádkami o vražedném oxidu uhličitém?
Jak na Parkinsona? Glutathionem, Hericiem a odstraněním neurotoxinů Chlorellou
Proč my máme potravinové alergie, přičemž je naši prarodiče neměli?
CHRONICKÁ BORELIÓZA, CHLAMYDIE...? ÚNAVOVÝ SYNDROM
Osvědčený postup pro léčbu boreliozy a dalších koinfekcí, když ortodoxní chemická medicína (3 týdenní nitrožilní antibiotická léčba ceftriaxonem) a následně klasická - 3 antibiotika - minocyclin, azitromycin, entizol a 2 antituberkulotika - arficin a nidrazid i po 18 měsících aplikace u mě totálně selhala.
Cílem správné medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.
MUDr. William J. Mayo
Za účinné se z Reishi považují pouze kvalitně provedené a čisté extrakty, které mají dobrou biologickou dostupnost a jsou zbavené nestravitelného chitinu; nelze tedy použít pouhý prášek z usušené houby.
EXTRAKT SPÓR
TRITERPEN MAX
ZDE ROSTE NEJÚČINNĚJŠÍ REISHI
DUANWOOD RED REISHI
zdroj výše nejúčinnějších extraktů
Video z návštěvy Čechů u pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan
MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY, JAK JE TO S JEJÍ KVALITOU?
CORDYCEPS - video
ČAGA - video
HERICIUM - video
BETAGLUKAN HLÍVA
extrakt extrakt
BETAGLUKAN - video
KURKUMIN AŠVAGANDA
extrakt extrakt
ASHWAGANDHA - video
RDESNO ANNONA
extrakt extrakt
TEČKOVANÉ PŘÍBĚHY
dokument z 31. srpna 2022
Nadační fond Svědomí Národa
KUBEK 2009
DOKUMENT ČT 2
BYZNYS V BÍLÝCH PLÁŠTÍCH
DOKUMENT ČT 2
ŠKODLIVOST MOBILNÍCH SÍTÍ
možná i proto je tolik nemocných, říká česká vědkyně, vedoucí týmu Centra buněčného a tkáňového inženýrství FN u sv. Anny...
doc. RNDr. Irena Koutná, Ph.D.
Aktualizovaný jmenný seznam s portovců zemřelých od 1.1.2021 do 31.12.2023 v souvislosti s "vakcinací" na covid
PATOLOG dr. Ryan Cole oprávněně VAROVAL
RENOMOVANÝ PATOLOG dr. RYAN COLE - přednáška
ALARMUJÍCÍ EFEKT covid (spike) injekcí (mRNA) na mozek, srdce, ledviny a ostatní orgány
- Spousta lidí postrádá enzym, který rozkládá RNA
- Naprosto porušujeme Norimberský kodex z roku 1947...
český dabing - 17:08
Lékařský summit, San Antonio, Texas, USA - 27.7.2021
AMERICA´S FRONTLINE DOCTORS
POSTAVIT SE NA ODPOR
ZAČNĚTE U SEBE
ZÁKLADEM ZDRAVÍ JE PREVENCE S NÁVRATEM K PŘÍRODĚ
Doporučuji:
každé ráno cca 30 minut před snídaní
vypít cca 4 dcl vlažné čisté pramenité vody s citrónem (můžete přidat až půl lžičky jedlé sody) a pro posílení imunity a energie můžete použít dvojitý extrakt (1-2 kapsle) z
a nejdříve po 15 minutách:
- kefír z tibetské houby 3dcl
- lněné semínko až 30 g - 3 PL
- mletá skořice /max. 4 g za den/
případně nejen pro psychiku:
- Ashwagandhu /1-2 kapsle denně/
pro střevo kvalitní probiotika:
- kysané zelí, které si sami jednoduše vyrobíte POUZE VY! Pozor na "BRUSELSKÉ" kysané zelí! S éčkama
Otevřený dopis ministrovi zdravotnictví: Medici proti diskriminaci - 24. ledna 2022
Můžete zavolat ministru Válkovi
728 264 930
Můžete mu i napsat: valekv@psp.cz, Vlastimil.Valek@top09.cz
Vzorový dopis škole pro studenty, kteří nechtějí podlehnout povinnému očkování proti covidu-19
Fakta nepřestávají existovat tím, že se o nich nesmí hovořit. Pravda je dcerou času
SVĚT SE ZBLÁZNIL
Toto je novodobá reklama na co?
MUDr. Anastasia Maria Loupis: Tento model je v ohrožení života