9 potravin s vysokým obsahem rezistentního škrobu
Pixabay
Barbora Nová
Většina sacharidů, které konzumujete, jako jsou obiloviny, těstoviny a brambory, jsou škroby. Některé druhy škrobu jsou odolné vůči trávení, proto se používá termín rezistentní škrob.
Vysoké množství rezistentního škrobu však obsahuje jen několik potravin (1).
Navíc se rezistentní škrob v potravinách často zničí během vaření.
Proč je rezistentní škrob pro vás dobrý?
Rezistentní škrob funguje podobně jako rozpustná, fermentovatelná vláknina. Pomáhá vyživovat přátelské bakterie ve střevech a zvyšuje produkci mastných kyselin s krátkým řetězcem, jako je butyrát (2, 3).
Mastné kyseliny s krátkým řetězcem hrají klíčovou roli pro zdraví trávicího traktu. Některé výzkumy například ukazují, že pomáhají předcházet rakovině tlustého střeva a léčit ji (2, 4).
Studie prokázaly, že rezistentní škrob může pomoci při hubnutí a prospět zdraví srdce. Může také zlepšit hospodaření s cukrem v krvi, citlivost na inzulín a zdraví trávicího traktu (5, 6, 7, 8, 9, 10).
Zajímavé je, že způsob přípravy potravin obsahujících škrob ovlivňuje jeho obsah, protože vařením nebo zahříváním se většina rezistentních škrobů zničí.
Obsah rezistentního škrobu v některých potravinách však můžete znovu získat tím, že je po uvaření necháte vychladnout.
Následuje 9 potravin, které obsahují vysoké množství rezistentního škrobu.
1. Oves
Oves je jedním z nejvhodnějších způsobů, jak do svého jídelníčku přidat rezistentní škrob. 100 gramů vařených ovesných vloček může obsahovat přibližně 3,6 gramu rezistentního škrobu. Oves, který patří mezi celozrnné obiloviny, má také vysoký obsah antioxidantů (11).
Pokud necháte uvařené ovesné vločky několik hodin - nebo přes noc - vychladnout, může se obsah rezistentního škrobu ještě zvýšit.
Shrnutí:
- Oves je dobrým zdrojem rezistentního škrobu, kterého obsahuje přibližně 3,6 gramu na 100 gramů vařených ovesných vloček.
2. Vařená a vychlazená rýže
Rýže je dalším levným a pohodlným způsobem, jak do svého jídelníčku přidat rezistentní škrob, přičemž jedním z oblíbených způsobů přípravy je vaření velkých dávek na celý týden.
Nejenže se tím ušetří čas, ale obsah rezistentního škrobu se také zvýší, když se rýže nechá časem vychladnout.
Hnědá rýže může být vhodnější než bílá rýže kvůli vyššímu obsahu vlákniny. Hnědá rýže také poskytuje více mikroživin, jako je fosfor a hořčík (12, 13).
2 porce celozrné rýže týdně vyrazně snižují riziko diabetu 2. stupně.
Shrnutí:
- Rýže je dobrým zdrojem rezistentního škrobu, zejména pokud se po uvaření nechá vychladnout.
3. Některé další obiloviny
Některé zdravé zrniny, jako je čirok a ječmen, poskytují vysoké množství rezistentního škrobu (11, 14).
Ačkoli se někdy mylně soudí, že obiloviny jsou nezdravé, přírodní celozrnné obiloviny mohou být rozumným doplňkem vašeho jídelníčku (15, 16).
Nejenže jsou skvělým zdrojem vlákniny, ale obsahují také důležité vitaminy a minerály, jako je vitamin B6 a selen (17, 18).
Shrnutí:
- Celé zrniny mohou být vynikajícím zdrojem vlákniny a rezistentního škrobu spolu s různými dalšími živinami.
4. Fazole a další luštěniny
Fazole a další luštěniny poskytují velké množství vlákniny a rezistentního škrobu. Obojí by se mělo namočit a uvařit, aby se odstranily lektiny a další antinutrienty (19).
Fazole nebo luštěniny obsahují po uvaření přibližně 1-5 gramů rezistentního škrobu na jejich 100 gramů (11, 20).
Mezi dobré zdroje patří např:
- fazole pinto
- černé fazole
- sójové boby
- zahradní hrách
Také fazole fava jsou vynikajícím zdrojem rezistentního škrobu. Smažené nebo pražené poskytují 7,72-12,7 gramů rezistentního škrobu na 100 gramů (11).
Shrnutí:
- Fazole a další luštěniny jsou vynikajícím zdrojem vlákniny a rezistentního škrobu. Většina druhů může poskytovat přibližně 1-5 gramů rezistentního škrobu na porci.
5. Syrový bramborový škrob
Bramborový škrob je bílý prášek, který vypadá podobně jako běžná mouka. Je jedním z nejkoncentrovanějších zdrojů rezistentního škrobu, přičemž asi 80% škrobů v něm obsažených je rezistentních (11).
Z tohoto důvodu vám stačí 1-2 polévkové lžíce denně. Bramborový škrob se často používá jako zahušťovadlo nebo se přidává do:
- koktejlů
- ovesných vloček na noc
- jogurtu
Je důležité bramborový škrob nezahřívat. Místo toho připravte jídlo a bramborový škrob přidejte až po vychladnutí pokrmu.
Mnoho lidí používá syrový bramborový škrob jako doplněk stravy, aby zvýšili obsah rezistentního škrobu ve stravě.
Shrnutí:
- Bramborový škrob je nejkondenzovanější dostupnou formou rezistentního škrobu. Zkuste přidat 1-2 polévkové lžíce denně do jogurtu nebo koktejlů.
6. Uvařené a vychladlé brambory
Pokud jsou brambory správně připraveny a ponechány vychladnout, jsou dobrým zdrojem rezistentního škrobu (11).
Nejlepší je vařit je ve velkém a nechat je alespoň několik hodin vychladnout. Po úplném vychladnutí budou vařené brambory obsahovat značné množství rezistentního škrobu.
Kromě toho, že jsou brambory dobrým zdrojem sacharidů a rezistentního škrobu, obsahují živiny, jako je draslík a vitamin C (21).
Nezapomeňte brambory znovu neohřívat. Místo toho je jezte studené jako součást domácích bramborových salátů nebo jiných podobných pokrmů.
Shrnutí:
- Uvařením brambor a následným zchlazením se v nich výrazně zvýší obsah rezistentního škrobu.
7. Zelené banány
Dalším vynikajícím zdrojem rezistentního škrobu jsou zelené banány (11).
Zelené i žluté banány jsou navíc zdravou formou sacharidů a poskytují další živiny, jako je vitamin B6, vitamin C a vláknina (22, 23).
Při dozrávání banánů se rezistentní škrob mění na jednoduché cukry, jako:
- fruktóza
- glukóza
- sacharóza
Proto byste se měli snažit kupovat zelené banány a sníst je během několika dní, pokud chcete maximalizovat příjem rezistentního škrobu.
Shrnutí:
- Zelené banány mají vysoký obsah rezistentního škrobu, který se při dozrávání banánů nahrazuje jednoduchými cukry.
8. Hi-maize rezistentní škrob
Hi-kukuřičný rezistentní škrob se označuje také jako hi-kukuřičná vláknina nebo hi-kukuřičná mouka.
Stejně jako bramborový škrob je hi-maize rezistentní škrob velmi kondenzovanou formou rezistentního škrobu. Lze jej snadno přidat do jogurtu nebo ovesné kaše.
Většina komerčních druhů tohoto výrobku může být složena ze 40-60% rezistentního škrobu. Zbytek tvoří převážně stravitelný škrob (24).
Shrnutí:
- Hi-maize rezistentní škrob se vyrábí z kukuřice a je vysoce koncentrovaným zdrojem rezistentního škrobu. Zkuste si přidat polévkovou lžíci do jídla, například do jogurtu.
9. Další vařené a chlazené škrobové sacharidy
Vařením a chlazením jiných škrobů se zvýší obsah rezistentního škrobu (25).
Stejně jako u výše uvedených zdrojů potravin je nejlepší je ohřát a poté nechat přes noc vychladnout.
To lze aplikovat na většinu potravinových zdrojů, o kterých pojednává tento článek (např. rýži a brambory), stejně jako na těstoviny, sladké brambory a kukuřičné tortilly (1, 11, 26).
Jednou z technik, která šetří čas, je připravit si o víkendu velkou dávku těstovin, rýže nebo brambor, pak je vychladit a jíst je se zeleninou a bílkovinami jako kompletní jídlo během týdne.
Shrnutí:
- Vařením a chlazením škrobnatých potravin se zvýší obsah rezistentního škrobu. To platí pro potraviny, které již mají vysoký obsah rezistentního škrobu, i pro potraviny, jako jsou těstoviny, sladké brambory a kukuřičné tortilly.
Závěr
Rezistentní škrob je jedinečný typ škrobu s působivými zdravotními účinky.
Neexistuje žádné oficiální doporučení pro příjem rezistentního škrobu.
Účastníci studií obvykle přijímali 10-60 gramů denně. Zdravotní přínosy byly pozorovány při denním příjmu alespoň 20 gramů, ale za bezpečný byl považován i příjem až 45 gramů denně (1, 5, 7, 8, 27).
Podle odhadu Evropané mohou přijímat 3-6 gramů denně, Američané si denně dopřávají asi 5 gramů a denní příjem Australanů se pohybuje v rozmezí 3-9 gramů (1, 5, 27).
Naproti tomu průměrný denní příjem Číňanů je téměř 15 gramů. Někteří obyvatelé jihoafrického venkova mohou podle malé studie denně přijmout až 38 gramů rezistentního škrobu (11, 28).
Více rezistentního škrobu do svého jídelníčku získáte konzumací potravin s vysokým obsahem této živiny nebo tím, že uvaříte jiné škrobnaté potraviny a necháte je před konzumací vychladnout.
Kukuřice a její zařazení do stravy, klady a zápory (GMO)

Kukuřice je zelenina obsahující škrob, která je po staletí konzumována po celém světě. Je bohatá na vlákninu, vitamíny a minerály.
Nicméně zdravotní výhody kukuřice jsou kontroverzní - přestože obsahuje užitečné živiny, může také zvýšit hladinu cukru v krvi. Kromě toho je tato plodina často pěstována jako geneticky modifikovaná.
Co je kukuřice?
Kukuřice je považována jak za zeleninu, tak za zrno obilovin. Sladká kukuřice, kterou jíte z klasu, se obvykle považuje v kulinářském světě za zeleninu, zatímco suchá semena používaná pro popkorn jsou klasifikována jako celozrnná.
Dnešní genetické experimenty naznačují, že domestikace kukuřice začala někdy kolem roku 7000 př. n. l. v centrálním Mexiku. Do Evropy se kukuřice dostala v průběhu 16. a 17. století. Dnes je to jedna z nejrozšířenějších cereálií na světě.
Kukuřice je obvykle bílá nebo žlutá, ale také se dodává v červené, fialové a modré barvě.
Sladká kukuřice to je popcorn, tortilly, polenta, hranolky, kukuřičné zrno, krupice, olej a sirup a přidává se k nesčetným dalším jídlům a pokrmům. Navíc je používána pro výrobu paliv a celosvětově v rozsahu 60-70% jako krmivo pro zvířata.
Shrnutí:
- Kukuřice je oblíbené jídlo, které je považováno za zeleninu a i za celé zrno. Může se jíst celá jako sladká kukuřice nebo popcorn, může se zpracovávat na lupínky, olej a sirup. Většina kukuřice se však používá pro krmení zvířat a výrobu paliva.
Vysoce výživná kukuřice
Kukuřice má vysoký obsah sacharidů a je plná vlákniny, vitamínů a minerálů. Má nízký obsah bílkovin a tuků.
100 gramů sladké žluté kukuřice obsahuje:
- Kalorie: 108
- Sacharidy: 25 gramů
- Protein: 3,3 gramů
- Tuk: 1,2 gramů
- Vláknina: 2,8 gramů
- Vitamin C: 10% denní doporučené dávky (DDD)
- Thiamin (vitamin B1): 15% DDD
- Folát (vitamin B9): 12% z hodnoty DDD
- Hořčík: 7% DDD
- Draslík: 6% DDD
Většina sacharidů v kukuřici pochází ze škrobu - což může rychle zvýšit hladinu cukru v krvi, v závislosti na tom, kolik jí sníte. Na druhé straně má vysoký obsah vlákniny, která může pomoci vyvážit vyšší hladinu cukru v krvi.
Vzhledem k působivému nutričnímu profilu má většina lidí možnost jíst kukuřici a popcorn jako součást vyvážené stravy. Je to také přirozeně bezlepková potravina a mohou ji jíst ti, kteří se vyhýbají lepku.
Na druhé straně některé zpracované produkty z kukuřice nemusí být velmi výživné, protože rafinovaný olej, sirup a lupínky ztrácejí během výroby produktivní vlákninu a další živiny. Také mnoho zpracovaných produktů obsahuje hodně přidané soli, cukr nebo tuk.
Shrnutí:
- Celá kukuřice je plná vlákniny a obsahuje vitamín C, vitamíny B, hořčík a draslík. Zpracované výrobky z kukuřice nejsou tak výživné.
Kukuřice, to jsou rostlinné sloučeniny a vláknina, které jsou prospěšné pro zdraví
Kukuřice obsahuje antioxidanty a rostlinné sloučeniny, které mohou poskytnout řadu zdravotních přínosů.
Obsah luteinu a zeaxanthinu může mít vliv na zdraví očí
Kukuřice má obzvlášť vysoký obsah luteinu a zeaxantinu, dva karotenoidy, které mohou zabránit kataraktu a makulární degeneraci (AMD) související s věkem.
Jedna studie u 365 dospělých zjistila, že ti, kteří měli nejvyšší příjem karotenoidů - zejména lutein a zeaxantin - měli o 43% nižší pravděpodobnost vývoje AMD ve srovnání s těmi s nejnižším příjmem.
Proto pravidelná konzumace kukuřice může podporovat zdravotní stav očí - zejména u těch lidí, kteří jsou ohroženi AMD.
Kukuřice může předcházet divertikulárním onemocněním a dalším trávicím problémům
Vláknina v kukuřici může také poskytnout zdravotní výhody. Příjem vlákniny je spojen s nižším rizikem některých onemocnění, včetně onemocnění srdce a některých typů rakoviny. Navíc její dostatek podporuje zdravé trávení a může Vás ochránit před stresem.
Obzvláště kukuřice může chránit před specifickými záležitostmi trávení, včetně divertikulárního onemocnění, které je charakterizováno zánětem zažívacího traktu. Jedna 18letá studie u více než 47 000 dospělých mužů spojovala konzumaci popcornu nejméně dvakrát týdně s výrazně nižším rizikem divertikulárního onemocnění.
Shrnutí:
- Kukuřice je nabitá rostlinnými sloučeninami, které jsou spojeny s nižším rizikem očních onemocnění. Navíc vláknina v kukuřici může poskytnout řadu zdravotních přínosů a snížit riziko divertikulárních onemocnění.
Vzhledem k tomu, že kukuřice má vysoký obsah škrobu, může se zvýšit hladina cukru v krvi a nemusí být vhodná pro některé jedince
Lidé, kteří trpí cukrovkou, by měli omezit příjem škrobu, včetně kukuřice. Studie naznačují, že diety s nízkým obsahem karbohydrátů jsou účinné při léčbě diabetu.
Studie u 115 dospělých s diagnózou obezita a cukrovka typu 2 zjistila, že konzumace stravy s pouze se 14% kalorií pocházejících ze sacharidů měla za následek stabilnější krevní cukry a sníženou potřebu léků v porovnání s lidmi s trojnásobným příjmem kalorií ze sacharidů.
Snížení konzumace dalších produktů z kukuřice, zejména kukuřičného sirupu s vysokým obsahem fruktózy, může pomoci předejít cukrovce. Jedna studie zjistila, že prevalence cukrovky je o 20% vyšší v zemích se snazším přístupem ku kukuřičnému sirupu s vysokým obsahem fruktosy, ve srovnání s zeměmi, kde tento sirup nebyl snadno dostupný.
Konečně, lidé, kteří se snaží zhubnout, by měli omezit příjem škrobových sacharidů z kukuřice.
24-letá studie na Harvardu u 133 468 dospělých zjistila, že každodenní porce kukuřice byla spojena s přírůstkem hmotnosti 0,9 kg za 4 roky. Brambory, hrášek a jiná škrobová zelenina nepřispěly k takovému přírůstku hmotnosti.
Shrnutí:
- Kukuřice může zvýšit hladinu cukru v krvi a při nadměrné konzumaci může přispívat k přírůstku hmotnosti. Jedinci, kteří mají cukrovku nebo se snaží zhubnout, by měli omezit její příjem.
Kukuřice je často geneticky modifikována
Kukuřice je jednou z nejvíce geneticky modifikovaných plodin na světě. Ve skutečnosti bylo 92% plodin pěstovaných v USA v roce 2016 geneticky modifikováno (GMO).
Kukuřice je upravena tak, aby zvýšila výnos a zlepšila se u ní odolnost proti hmyzu, chorobám nebo chemikáliím používaným k usmrcování škůdců.
Dopad modifikované kukuřice a jiných modifikvaných plodin na lidské zdraví a ochranu životního prostředí je jedním z nejrozšířenějších témat v oblasti výživy. Jedna studie spojila spotřebu geneticky modifikované kukuřice s toxickými účinky na játra, ledviny a další orgány u zvířat.
V šesti zemích Evropské unie (Francie, Řecko, Rakousko, Maďarsko, Lucembursko a Německo) je pěstování geneticky manipulované kukuřice zakázáno vzhledem k možným negativním vlivům na životní prostředí - Wikipedie.
Závěr
Průmyslově neupravená kukuřice a ne GMO je bohatá na vlákninu a rostlinné sloučeniny, které mohou pomoci při trávení a k dobrému zraku.
Tím že obsahuje vysoký obsah škrobu, může zvýšit hladinu cukru v krvi a může zabránit ztrátě hmotnosti při nadměrné spotřebě.
Každopádně organická kukuřice může být součástí zdravé výživy, ale konzumace by měla být přiměřená věku a zdravotnímu stavu
SVĚT PODLE MONSANTA (MONSATANU, nejnenáviděnější společnosti v USA)
Svet podľa spoločnosti Monsanto - dokument slovenské televize
Znepokojivý dokument o praktikách nadnárodnej spoločnosti Monsanto a jej aktuálnych krokoch na poli biotechnológie a kontroly potravín. Už od jej založenia v roku 1901 sa rozvoj a bohatstvo spoločnosti Monsanto spájajú s výrobou a predajom mnohých chemických produktov, ktoré boli neskôr zakázané. V každom z týchto prípadov sa neskôr ukázalo, že spoločnosť klamala, zatajovala dôležité skutočnosti, alebo si jednoducho zaplatila štúdie, ktoré mali dokázať neškodnosť a zdravotnú nezávadnosť jej produktov. Na základe viacerých súdnych rozhodnutí musela spoločnosť platiť nemalé sumy, nijako to však nezastavilo jej víťazné ťaženie celým svetom. Dnes je spoločnosť Monsanto svetovým lídrom v produkcii geneticky modifikovaných potravín a s nimi spojeného herbicídu Roundup...
Více:
- Pokud jsou tak pyšní na GMO, proč tak neoznačí na obalech tyto potraviny?
- GMO (Monsanto) a Ukrajina
- Maďarsko zapálilo 500 hektarů geneticky modifikované kukuřice
- 95% sójových produktů vám může poškodit zdraví
- Roundup od Monsanta způsobuje duševní nemoci a obezitu
-
Devastující efekt pro zdraví - glutaman sodný, aspartam a excitotoxiny
Jedině ochranná známka "Superionherbs" garantuje množství účinných látek v níže uvedených extraktech a samozřejmě u každé šarže.
Reishi extrakt, Reishi spór a Reishi Triterpen Max

———
Cordyceps sinensis

———
Sibiřská Čaga

———
Hericium erinaceus

———
Coriolus versicolor (Outkovka pestrá)

———
Shiitake

———
Hlíva ústřičná

———
Agaricus

———
BetaGlukan Maxcell (s Resveratrolem a Acerolou)

———
C-Max komplex (Camu camu s quercetinem)

———
Ashwagandha

———
Kurkumin (fytosomální extrakt), italský patent

———
Rdesno mnohokvěté - He shou wu

———
Graviola - Annona

———
Maca

———
Chitomax

———
Fenuprim

———
Dračí krev

———
Danshen Q10 cardio

———
Šafrán

———
Ostropestřec mariánský (fytosomální extrakt), italský patent

———
Boswellia (fytosomální extrakt), italský patent

———
S-Acetyl-L-Glutathion

———
NMN (nikotinamid mononukleotid)

———
Brusinka komplex Phytosome - PhytoCran

———
Ginkgo biloba Phytosome - Cogni Flow

———
Probiotika a prebiotika pro zdraví střev a imunitu - Biome Boost

———
Supík - sirup pro DĚTI na podporu imunity - unikátní složení

———
4x Instantní káva i s extrakty z hub Čaga, Cordyceps a Hericium

———
POSILUJTE ÚČINNĚ PŘEDEVŠÍM IMUNI TU A VČAS
ZÁSADNĚ NEJVYŠŠÍ GARANTOVANOU KVALITOU PŘÍRODNÍCH EXTRAKTŮ
REISHI, CORDYCEPS, ČAGA, AŠVAGANDA, HERI CIUM, MACA, CORIOLUS, KURKUMIN, BETAGLUKAN, GRAVIOLA, HLÍVA ÚSTŘIČNÁ, SHIITAKE, DRAČÍ KREV, C-MAX KOMPLEX, DANSHEN, HE SHOU WU-RDESNO, CHITOMAX, FENUPRIM, MAITAKE, AGARICUS, COPRINUS, ENOKI, SAFFRON, SILYBIN, BOSWELLIA, TRITERPEN MAX, GLUTATHION, SUPÍK - sirup pro děti na podporu imunity, NMN (nikotinamid mononukleotid), BRUSINKA, GINKGO BILOBA, PROBIOTIKA...
100% KVALITA JEN V ROSTLINNÝCH KAPSLÍCH
vhodné i pro vegetariány a vegany
CERTIFIKÁTY KLÍČOVÝCH PRODUKTŮ
NEJPOPULÁRNĚJŠÍ STRÁNKY
Zkušenosti klientů s Úspěšnou léčbou především boreliózy, chlamydiózy, únavového syndromu...
Přírodní léčba pejsků versus selhávající ortodoxní antibiotika - Coriolus + Kurkumin vítězí
Výzkum v roce 2024 přesně určil, co vede v roce 2025 ke zdravé dlouhověkosti
100% REISHI - houba mládí a zdravé dlou3 unikátní, bezkonkurenční extrakty h ověkosti -
Nejlepší DIETY pro celkové zdraví v roce 2024 - středomořská, DASH a MIND - U.S. News & World Report
31 důvod ů proč se NENECHÁM OČKOVAT - izraelský rabín Chananya Weisman
Dr. Peter McCullough: Jak přírodně DETOXIKOVAT tělo PO OČKOVÁNÍ mRNA vakcínou (protokol) - video
Devastující efekt pro zdraví - glutaman sodný, aspartam a další excitotoxiny
Jak se přírodní cestou uzdravit z chronické Boreliózy, Chlamydiózy, EB virózy... únavového syndromu
CORDYCEPS - silná imunita a nárůst energie
Překyselené tělo: začátek vážné nemoci
PROTOKOL PRO PREVENCI pro uzdravené klienty stránek "Úspěšná léčba"
BOSWELIA serrata (kadidlo) - jeden z nejsilnějších přírodních léků Matky Země
Tibetská houba, tibetské krystaly a kombucha - účinky, darování a prodej
Léčte záněty a ne Cholesterol, MUDr. Marc Sircus
100% ČAGA ze Sibiře, nejvyšší množství účinných látek garantující Certifikát
Mamografie způsobuje rakovinu prsu, MUDr. Ben Johnson, M.D., N.M.D., D.O.
Účinný lék na rakovinu plic na Kubě, proč ho mít nemůžeme? Leif Davenport
Artróza - kmenové buňky - Podvod!
Lékaři se sami uzdravili z Roztroušené sklerózy, prof. George Jelinek, dr. Terry Wahlsová
Jak se skutečně zdravě stravovat...
Proč průběžně a jak detoxikovat tělo
PROTINÁDOROVÝ účinek extraktů z REISHI a CORIOLUSU na úrovni klinických studií
Žaloba na farmaceutické korporace, MUDr. Matthias Rath
Koloidní stříbro - účinné přírodní antibiotikum, hustoty koloidního stříbra, doporučené dávkování
Odstranění rtuti, hliníku a dalších toxinů z těla, včetně p revence - MUDr. Dietrich Klinghardt
Zblblo již lidstvo natolik, že se nechá obelhat pohádkami o vražedném oxidu uhličitém?
Jak na Parkinsona? Glutathionem, Hericiem a odstraněním neurotoxinů Chlorellou
Proč my máme potravinové alergie, přičemž je naši prarodiče neměli?
Jak na jarní pylovou alergii? Elixír mládí Jana Hromady z Opavy
Kniha "Netradiční bylinkář" - Roman Kindl (212 stran)
CHRONICKÁ BORELIÓZA, CHLAMYDIE...? ÚNAVOVÝ SYNDROM
Osvědčený postup pro léčbu boreliozy a dalších koinfekcí, když ortodoxní chemická medicína (3 týdenní nitrožilní antibiotická léčba ceftriaxonem) a následně klasická - 3 antibiotika - minocyclin, azitromycin, entizol a 2 antituberkulotika - arficin a nidrazid i po 18 měsících aplikace u mě totálně selhala.
Cílem správné medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.
MUDr. William J. Mayo
Za účinné se z Reishi považují pouze kvalitně provedené a čisté extrakty, které mají dobrou biologickou dostupnost a jsou zbavené nestravitelného chitinu; nelze tedy použít pouhý prášek z usušené houby.
EXTRAKT SPÓR
TRITERPEN MAX
ZDE ROSTE NEJÚČINNĚJŠÍ REISHI
DUANWOOD RED REISHI
zdroj výše nejúčinnějších extraktů
Video z návštěvy Čechů u pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan
MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY, JAK JE TO S JEJÍ KVALITOU?
CORDYCEPS - video
ČAGA - video
HERICIUM - video
BETAGLUKAN HLÍVA
extrakt extrakt
BETAGLUKAN - video
KURKUMIN AŠVAGANDA
extrakt extrakt
ASHWAGANDHA - video
RDESNO ANNONA
extrakt extrakt
TEČKOVANÉ PŘÍBĚHY
dokument z 31. srpna 2022
Nadační fond Svědomí Národa
KUBEK 2009
DOKUMENT ČT 2
BYZNYS V BÍLÝCH PLÁŠTÍCH
DOKUMENT ČT 2
ŠKODLIVOST MOBILNÍCH SÍTÍ
možná i proto je tolik nemocných, říká česká vědkyně, vedoucí týmu Centra buněčného a tkáňového inženýrství FN u sv. Anny...
doc. RNDr. Irena Koutná, Ph.D.
Aktualizovaný jmenný seznam s portovců zemřelých od 1.1.2021 do 31.12.2023 v souvislosti s "vakcinací" na covid
PATOLOG dr. Ryan Cole oprávněně VAROVAL
RENOMOVANÝ PATOLOG dr. RYAN COLE - přednáška
ALARMUJÍCÍ EFEKT covid (spike) injekcí (mRNA) na mozek, srdce, ledviny a ostatní orgány
- Spousta lidí postrádá enzym, který rozkládá RNA
- Naprosto porušujeme Norimberský kodex z roku 1947...
český dabing - 17:08
Lékařský summit, San Antonio, Texas, USA - 27.7.2021
AMERICA´S FRONTLINE DOCTORS
POSTAVIT SE NA ODPOR
ZAČNĚTE U SEBE
ZÁKLADEM ZDRAVÍ JE PREVENCE S NÁVRATEM K PŘÍRODĚ
Doporučuji:
každé ráno cca 30 minut před snídaní
vypít cca 4 dcl vlažné čisté pramenité vody s citrónem (můžete přidat až půl lžičky jedlé sody) a pro posílení imunity a energie můžete použít dvojitý extrakt (1-2 kapsle) z
a nejdříve po 15 minutách:
- kefír z tibetské houby 3dcl
- lněné semínko až 30 g - 3 PL
- mletá skořice /max. 4 g za den/
případně nejen pro psychiku:
- Ashwagandhu /1-2 kapsle denně/
pro střevo kvalitní probiotika:
- kysané zelí, které si sami jednoduše vyrobíte POUZE VY! Pozor na "BRUSELSKÉ" kysané zelí! S éčkama
Otevřený dopis ministrovi zdravotnictví: Medici proti diskriminaci - 24. ledna 2022
Můžete zavolat ministru Válkovi
728 264 930
Můžete mu i napsat: valekv@psp.cz, Vlastimil.Valek@top09.cz
Vzorový dopis škole pro studenty, kteří nechtějí podlehnout povinnému očkování proti covidu-19
Fakta nepřestávají existovat tím, že se o nich nesmí hovořit. Pravda je dcerou času
SVĚT SE ZBLÁZNIL
Toto je novodobá reklama na co?
MUDr. Anastasia Maria Loupisová: Tento model je v ohrožení života