Jakých pět věcí musíte vzít v úvahu, abyste se ujistili, že máte zdravý jídelníček?

- Depositphotos

Barbora Nová

Společné prohlášení zveřejněné 24. října 2024 Světovou zdravotnickou organizací (WHO) a Organizací OSN pro výživu a zemědělství (FAO), se snaží nastínit „ano“ a „ne“ u zdravých stravovacích návyků (1).

Naše strava je jedním z nejdůležitějších faktorů, pokud jde o zdravotní rizika. Existují pádné důkazy, že zdravá strava může pomoci snížit riziko kardiovaskulárních onemocnění a demence. Modelové studie potvrzují, že zdravé stravování může dokonce pomoci prodloužit délku života člověka.

Nedávný výzkum ohlašoval několik různých diet jako „zdravé“, což naznačuje, že přinášejí kardiovaskulární, metabolické a mozkové zdraví. Patří mezi ně: středomořské diety, dieta MIND a dieta DASH.

Ale jaké prvky mají všechny tyto diety společné a co dělá dietu, jakoukoli dietu, zdravou?

Nabízí přehled toho, jaké živiny jsou nezbytné, jaké jsou nejlepší zdroje těchto živin, kolik kalorií by každá z těchto živin měla obsahovat a kterým potravinám by se člověk nejlépe vyhýbal.

Kromě toho dva registrovaní dietologové na výživu (RDN), kteří nejsou přidruženi k WHO nebo FAO, se vyjádřili k předmětnému Prohlášení..., aby vysvětlili stavební kameny skutečně zdravé stravy.

1. Kolik sacharidů by měla zdravá strava obsahovat?

Nedávné prohlášení WHO a FAO uvádí, že sacharidy jsou nezbytnou součástí lidské stravy a vysvětluje, že „poskytují tělu primární zdroj energie“.

Podle zprávy by sacharidy měly tvořit minimálně 45 % celkových denních kalorií a ne více než 75 % denních kalorií, přičemž nejlepší zdroje sacharidů jsou:

  • celá zrna, jako je celozrnná pšenice, oves a žito
  • zelenina
  • ovoce
  • luštěniny, jako je hrách, fazole a čočka

Denní příjem ovoce a zeleniny u dospělého člověka by měl být alespoň 400 gramů, nicméně Harvard od roku 2011 doporuřuje denně ve stravě 50 % zeleniny a ovoce a z toho dvě třetiny zeleniny. Nepočítat do toho brambory, protože zvyšují glykemický index.

Michelle Routhensteinová, MS, RD, CDCES, preventivní kardiologická dietoložka v EntirelyNourished, zopakovala tuto radu a uvedla, že:

„Sacharidy jsou základní makroživinou, která slouží jako primární zdroj paliva pro mozek. Dospělí potřebují k podpoře správné funkce mozku alespoň 130 gramů sacharidů denně. Nejlepšími zdroji sacharidů jsou komplexní sacharidy, které se nacházejí v potravinách, jako jsou celozrnné výrobky, luštěniny, zelenina, nízkotučné mléčné výrobky, ořechy a semena.“

Tyto potraviny poskytují nejen energii, ale také důležité živiny, jako je draslík, hořčík a chrom, které podporují zdraví srdce a pomáhají regulovat hladinu cukru v krvi.

Důležitá je také vláknina, která je také typem sacharidů, a společné prohlášení doporučuje, aby dospělý člověk konzumoval alespoň 25 gramů „přirozeně se vyskytující vlákniny“ denně.

Molly Rapozoová, MS, RDN, CD, registrovaná dietoložka a vedoucí nutriční a zdravotní poradkyně v Pacific Neuroscience Institute při Providence Saint John's Health Center v Santa Monice v Kalifornii, k prohlášení uvedla, že „vláknina je součástí rostlin, která není plně strávena; místo toho se pohybuje naším tělem a zachycuje zbloudilé tuky a cukry, vyživuje zdravé bakterie v našich střevech a odstraňuje toxiny pravidelnou stolicí.“

Strava s dostatečným obsahem vlákniny může pomoci snížit riziko srdečních onemocnění a cukrovky 2. typu. Některé dobré zdroje vlákniny jsou zelenina, ovoce, celozrnné výrobky, luštěniny, ořechy a semena.

2. Jaké druhy tuků by měly být součástí našeho jídelníčku?

Zatímco mnoho lidí může považovat tuky za nezdravé, prohlášení uvádí, že „tuk je nezbytnou živinou pro správné fungování buněk v těle a dvě mastné kyseliny – kyselina linolová a kyselina alfa-linolenová – lze získat pouze ze stravy."

Kyselina linolová je omega-6 mastná kyselina, zatímco kyselina alfa-linolenová je omega-3 mastná kyselina. Vlašské ořechy, slunečnicová semínka a mandle jsou dobrým zdrojem omega-6 a lněné semínko, mastné ryby jako tuňák a losos jsou dobrým zdrojem omega-3.

Kyselina alfa-linolenová se však získává z rostlinných potravin, zejména z řepky a vlašských ořechů.

Podle společného prohlášení by u dospělých mělo 15–30 % denních kalorií pocházet z tuků, především z nenasycených mastných kyselin, jako jsou výše jmenované.

Tuky jsou nezbytné pro produkci hormonů, funkci mozku a pro vstřebávání vitamínů rozpustných v tucích a určitých tříd antioxidantů“.

Výběr nenasycených tuků prospěšných pro srdce, jako jsou ty získané z avokáda, ořechů a semen, chrání zdraví našeho srdce a pomáhá podporovat zdravý krevní tlak a hladinu cholesterolu.

3. Co bychom měli vědět o proteinech?

„Proteiny poskytují stavební kameny pro většinu stavebních prvků těla, jako jsou svaly, a také funkční molekuly, jako jsou hormony a enzymy,“ uvádí společné prohlášení.

Doporučuje, že 10–15 % denních kalorií by mělo pocházet z bílkovin a že je lze získat ze směsi živočišných a rostlinných zdrojů.

Poznamenává však také, že zdroje rostlinných bílkovin mohou být prospěšnější pro kardiovaskulární a metabolické zdraví dospělých.

Molly Rapozoová uvádí, že: „Proteiny jsou stavebními kameny pro svaly, enzymy a důležité hormony v našem těle. Senioři mají další potřebu bílkovin pro udržení svalové hmoty a síly, stejně jako zdraví kostí, imunitu a další. Potřeby bílkovin se liší; výzkumy však ukazují, že by měla být vyšší než doporučená dietní dávka 0,8 gramu na kilogram tělesné hmotnosti“ (2).

Většina zdravých seniorů – výjimkou jsou lidé s onemocněním ledvin – by měla denně konzumovat 1 až 1,2 gramu bílkovin na kilogram tělesné hmotnosti.

Tento denní součet by měl být rozložen na celý den, protože s přibývajícím věkem se stáváme méně efektivní ve zpracování bílkovin,“ proto by se člověk měl zaměřit na 25–30 gramů bílkovin na jídlo.

Pokud jde o nejlepší zdroje bílkovin:

  • libová drůbež
  • tučné ryby
  • luštěniny (sušené fazole, čočka a hrách)
  • řecký jogurt
  • tvaroh
  • ořechy
  • semena

Také doporučila, že „kravské, sójové nebo hrachové mléko obsahují bílkoviny, zatímco mnoho ořechových mlék není jejich dobrým zdrojem.“

4. Průmyslově ultra-zpracované potraviny: Jak se jim vyhnout?

Společné prohlášení dále uvádí, že sodík – tedy sůl – je základní minerál, a proto by se měl v naší stravě vyskytovat v mírném množství.

Při „vysokém příjmu to je spojeno se zvýšeným krevním tlakem, který může vést ke kardiovaskulárním onemocněním,“ varuje. Dospělý by tedy neměl mít více než 2 gramy sodíku denně, což „odpovídá 5 gramům kuchyňské soli“.

Společné prohlášení WHO a FAO dále varuje, že „volné cukry nejsou esenciálními živinami a jejich příjem by měl být omezen na méně než 10 % denního energetického příjmu“, přičemž je ještě lepší, když cukry tvoří méně než 5 % kalorického příjmu.

Ultrazpracované potraviny - označované jako potraviny, které prošly průmyslovým zpracováním, „které mění strukturu původních složek potravin“ - obvykle obsahují velké množství přidané soli a cukru a také látky, jako jsou zvýrazňovače chuti.

Vysoká konzumace průmyslově ultrazpracovaných potravin, jako je rychlé občerstvení, je spojena s urychleným biologickým stárnutím, zvýšeným rizikem kognitivního poklesu a mrtvice a desítkami dalších zdravotních problémů.

Z tohoto důvodu WHO a FAO nedoporučují konzumovat tyto druhy potravin. Odborníci na výživu plně souhlasí s tímto hodnocením na základě všech dostupných důkazů.

Molly Rapozoová uvedla, že pokud si někdo není jistý, zda se potravinářský produkt považuje za „ultrazpracovaný“, měl by si přečíst složení výrobku, aby si pomohl vyhnout se přísadám, jako jsou „umělé příchutě a barviva, sladidla, hydrogenované oleje, konzervační látky a další vyráběné přídatné látky.

„Zeptejte se sami sebe, zda tyto ingredience najdete ve své vlastní kuchyni, nebo zda vám spíše připadají jako chemická směs? Škodlivé přídatné látky se mohou nacházet v kuřecích nugetách, mražených jídlech, hot dogu, balených polévkách, nealkoholických nápojích, snídaňových cereáliích a také ve slaných nebo sladkých pochutinách, jako jsou chipsy, krekry a sušenky.“

„Tyto přídatné látky jsou považovány za zánětlivé a přispívají k chronickým onemocněním. Vyšší příjem průmyslově ultra zpracovaných potravin je přímo spojen s vyšším rizikem předčasného úmrtí ze všech příčin, zejména rakoviny a kardiovaskulárních onemocnění. Kromě toho je konzumace ultrazpracovaných potravin silně spojena s rizikem křehkosti u seniorů.

5. Proč bychom se měli vyhýbat červenému masu?

A konečně společné prohlášení WHO a FAO zdůrazňuje, že červené maso (maso savců), jako je vepřové a hovězí, i když je oblíbenou potravinou, může být zdraví škodlivé, a to i v malých množstvích.

Stále více důkazů potvrzuje, že červené maso přispívá ke kolorektálnímu a dalším typům rakoviny, zvyšuje riziko cukrovky 2. typu, způsobuje kardiovaskulární problémy a může dokonce přispívat k demenci.

"U dospělých lidí je vysoký příjem červeného masa spojen se zvýšeným rizikem několika nemocí a vyvíjející se důkazy potvrzují, že konzumace zpracovaného červeného masa, a to i na nízké úrovni, může mít negativní zdravotní důsledky," stojí v prohlášení.

Podle Michelle Routhensteinové je však „při udržování zdravé stravy důležitější zaměřit se na to, co můžete zařadit, než se soustředit na to, čemu se vyhnout“.

„Stravu můžeme upravit tak, aby zlepšila zdraví mozku, a to zařazením zeleniny, ovoce, škrobů, jako jsou celozrnné obiloviny, luštěniny a brambory, a také libových bílkovin, tučných ryb a rostlinných tuků, jako jsou ořechy, semena, avokádo, olivy a olivový olej. Jezte méně vysoce zpracovaných pochutin, tučného masa včetně slaniny a uzenin, cukru a dalších rafinovaných sacharidů.“

Závěr

Světová zdravotnická organizace (WHO) a Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO) nedávno zveřejnily společné prohlášení, v němž uvádějí některé klíčové body týkající se zdravého stravování.

Prohlášení zdůrazňuje význam plnohodnotných potravin, zejména ovoce a zeleniny, nenasycených mastných kyselin a získávání dostatečného množství kalorií ze sacharidů.

Zdůrazňuje také, že červené maso je spojováno s celou řadou onemocnění a chronických stavů, a doporučuje, aby se lidé vyhýbali výrobkům z červeného masa.

Nakonec zpráva všem připomíná, jak a proč jsou průmyslově ultrazpracovaná jídla, jako je rychlé občerstvení, zdraví škodlivá a je nejlepší se jim vyhnout.

Stále platné nutriční doporučení od expertů z Harvardu už z roku 2011!

Odborníci z Harvard School of Public Health uveřejnili v roce 2011 nové nutriční doporučení ve formě tzv. talíře zdravého stravování, který byl určen americkému ministerstvu zemědělství a dalším odborníkům. Univerzita touto novou směrnicí nahradila překonanou a zavádějící potravinovou pyramidu, protože ta byla ovlivněna finančními zájmy, mj. "mléčnou" lobby. V této souvislosti konstatovali:

Američané jsou dnes nejbohatším národem na světě, ale zároveň nejtlustším a nejnemocnějším!

Tato nová "pyramida" shrnuje nejlepší dietní informace, které jsou dnes k dispozici a nejsou vytesané do kamene, protože vědci nepochybně objeví v následujících letech nové informace pro zdravé stravování.

Doporučení pro denní stravování:

  • 50% zelenina a ovoce (nepočítat do toho brambory), omezeně brambory, protože mají negativní dopad na hladinu cukru v krvi (mají vysoký glykemický index).
  • 25% celozrná strava, nižší vliv na hladinu krevního cukru a inzulínu oproti rafinovaným obilovinám.
  • 25% protein - bílé maso, fazole a ořechy, přičemž omezte červené maso a vyhněte se zpracovanému jako je například slanina a klobásy.

Používejte zdravé rostlinné oleje a vyhýbejte se částečně hydrogenovaným olejům, které obsahují nezdravé trans-tuky. Pijte vodu, kávu nebo čaj. Vyhýbejte se sladkým nápojům, vyřaďte - omezte mléko a mléčné výrobky - jedna až dvě porce denně jen pokud si to přejete a omezte džusy - maximálně malá sklenice denně.

Pamatujte: s nízkým obsahem tuku neznamená zdravé

Nová "zdravá výživa" doporučuje opak nízkotučného poselství propagovaného po desetiletí nejen v USA

Experti z Harvardu doporučují vyřadit z jídelníčku mléčné výrobky s tím, že k získávání vápníku pro lidský organismus je mnohem vhodnější například zelenina jako je kapusta, brokolice nebo květák, případně ze sojového mléka nebo luštěnin a ořechů.

Zdroj: Harvard - Healthy Eating Plate

OVĚŘENÉ PŘÍRODNÍ EXTRAKTY

S CERTIFIKÁTY

Níže uvedené nejúčinnější přírodní přípravky s ochrannou známkou Superionherbs sice mohou velice dobře účinkovat, nicméně je vhodné souběžně začít u sebe, protože chronické obtíže mají zpravidla tyto společné jmenovatele:

Jedině ochranná známka "Superionherbs" garantuje množství účinných látek v níže uvedených extraktech a samozřejmě u každé šarže.

Reishi extrakt, Reishi spór a Reishi Triterpen Max

Reishi extrakt, Reishi spór a Reishi Triterpen Max
Reishi (čínsky Ling Zhi) a její užívání, uvádějí staré čínské spisy z doby už před více než 2 400 lety. Tato vzácná houba je také nazývaná latinsky Ganoderma lucidum, v překladu "božská houba...

Cordyceps sinensis

Cordyceps sinensis
Cordyceps je velice specifická cizopasná houba, která roste od nepaměti pouze v horských oblastech Číny a Tibetu. Pro své specifické účinky je v čínské medicíně především Cordyceps sinensis používán...

Sibiřská Čaga

Sibiřská Čaga
Čaga, dřevokazná houba se živí šťávami stromů, především z břízy, jilmu, jeřabiny, jasanu, ale nejvyšší léčivé účinky má houba Čaga rostoucí na břízách. Ideální sběr je na podzim a na jaře, kdy má...

Hericium erinaceus

Hericium erinaceus
Hericium je poměrně vzácná houba, která svým tvarem připomíná mořský korál. Roste paraziticky především na tvrdém dřevě dubů a buků, přičemž roste zejména v jihovýchodní Asii. Na našem území ji...

Coriolus versicolor (Outkovka pestrá)

Coriolus versicolor (Outkovka pestrá)
- na konci stránky: "Klinické studie s Coriolusem u onkologických pacientů" Coriolus versicolor nebo-li čínsky YunzhiYunzhi je druhem dřevokazné houby, která je již celá staletí využívá v tradiční...

Shiitake

Shiitake
Shiitake (lat. Lentinus edodes), česky Houževnatec jedlý je uznávaný přírodní prostředek jako Reishi, Cordyceps, Hericium a Sibiřská Čaga. Jejími hlavními aktivními komponenty jsou polysacharidy...

Hlíva ústřičná

Hlíva ústřičná
V posledních desetiletích se základní výzkum věnuje daleko podrobněji než kdykoli jindy komlexnějšímu složení a biologickým účinkům hlívy ústřičné a jejím jednotlivým složkám. Na základě výsledků...

Agaricus

Agaricus
Agaricus blazei Murill, česky žampion brazilský Agaricus blazei Murrill je jedlá brazilská houba s nízkým obsahem kalorií a velkým množství živin. Pochází z malé brazilské vesnice jménem Piedade...

BetaGlukan Maxcell (s Resveratrolem a Acerolou)

BetaGlukan Maxcell (s Resveratrolem a Acerolou)
Beta glukany 1,3/1,6D jsou přírodní polysacharidy nacházející se také v buněčných stěnách kvasinek rodu Saccharomyces cerevisiae a všech medicinálních hub. Obsažené beta-glukany jsou získávány...

C-Max komplex (Camu camu s quercetinem)

C-Max komplex (Camu camu s quercetinem)
Synergická kombinace extraktu z plodů ze stromu Camu Camu a quercetinu s maximální vstřebatelností vitamínu C. Camu Camu Camu Camu je nízký malý strom rostoucí divoce podél řek v oblastech...

Ashwagandha

Ashwagandha
(Ashwagandhá – witánie snodárná – witánie uspávající – Withania somnifera) je polokeř, který dorůstá do výšky 1 - 1,5 metru. Původem je ze severozápadní Indie. Roste také v severní Africe a na...

Kurkumin (fytosomální extrakt), italský patent

Kurkumin (fytosomální extrakt), italský patent
10 prokázaných zdravotních přínosů kurkuminu Koření známé jako kurkuma je možná nejúčinnějším existujícím doplňkem stravy. Mnoho kvalitních studií ukazuje, že kurkuma má zásadní přínosy pro vaše...

Rdesno mnohokvěté - He shou wu

Rdesno mnohokvěté - He shou wu
Che-šou-wu (He Shou Wu) je v asijské bylinné medicíně jednou z nejpopulárnějších a nejvíce ceněných posilujících bylin. He-šou-wu je zpracovaná kořenová hlíza rostliny Polygonum multiflorum (rdesno...

Graviola - Annona

Graviola - Annona
Extrakt z listí ze stromu Graviola - přirozený zabiják rakovinových buněk – 10.000 krát silnější než chemoterapie A proč to nevíme? Je to proto, protože určité velké korporace chtějí dostat zpět...

Maca

Maca
Maca, přezdívaná jako peruánský ženšen nebo peruánská viagra roste v jihoamerických Andách, vyskytuje se ve výškách kolem 4000 metrů n.m. a odolává až mrazům -20°C, stejně jako žáru slunce. Vzhledem...

Chitomax

Chitomax
Princip působení Chitomaxu: Je známo, že viskózní vláknina a zejména chitosan působí na metabolismus tuků, snižuje vstřebávání cholesterolu ze stravy a váže se na žlučové kyseliny, a tím snižuje...

Fenuprim

Fenuprim
chitomax + bylinky + kyselina alfalipoová FENUPRIM – jedinečná kombinace pěti přírodních látek, synergicky působících, která vám může pomoci při formování vaší postavy. Pro většinu lidí jsou právě...

Dračí krev

Dračí krev
Dračí krev – Dragons blood Když se v amazonské džungli někdo poraní, škrábne nebo je pokousán hmyzem, někdy můžete vidět jak mačetou sekne do jednoho druhu stromu a temně rudou pryskyřici si kápne do...

Danshen Q10 cardio

Danshen Q10 cardio
Danshen Q10 cardio Synergická kombinace extraktů a mikroživin pro normální funkci srdce. Kombinace extraktu z kořene Danshen, koenzymu Q10, vitamínu E a thiaminu je synergická kombinace – působení...

Šafrán

Šafrán
Saffron – Brain and Neuro balancer Přírodní doplněk stravy určený ke zmírnění stresu, zlepšení nálady a zvýšení pocitu pohody. Obsahuje unikátní synergicky působící kombinaci patentovaného extraktu...

Ostropestřec mariánský (fytosomální extrakt), italský patent

Ostropestřec mariánský (fytosomální extrakt), italský patent
Silybin Phytosome® – silibinin s vysokou vstřebatelností - novinka na ochranu a regeneraci jater Jaterní buňky odstraňují mj. z krve trávicího ústrojí baktérie, viry a jiné patogeny. Zdravá játra do...

Boswellia (fytosomální extrakt), italský patent

Boswellia (fytosomální extrakt), italský patent
Boswellia Phytosome® - novinka s vysokou vstřebatelností, s protizánětlivým a protibolestivým účinkem Boswellia serrata, česky kadidlovník pilovitý je středně velký strom z čeledi březulovitých. Jeho...

S-Acetyl-L-Glutathion

S-Acetyl-L-Glutathion
Glutathion je nejsilnější antioxidant, který vytváří tělo, přičemž S-acetyl-L-Glutathion je nejpokročilejší formou biologicky dostupného glutathionu. Jeho účinnost se rovná nitrožilnímu podávání...

NMN (nikotinamid mononukleotid)

NMN (nikotinamid mononukleotid)
Pokud vás zajímají inovace v oblasti stárnutí a dlouhověkosti, možná jste slyšeli o NMN, což je zkratka pro nikotinamid mononukleotid. Je to molekula, kterou vaše tělo vytváří přirozeně, ale někteří...

Supík - sirup pro DĚTI na podporu imunity - unikátní složení

Supík - sirup pro DĚTI na podporu imunity - unikátní složení
Unikátní kombinace vysoce kvalitních extraktů z hub a rostlin, doplněná o betaglukan vysoké čistoty (nad 80%) a vitamíny na podporu imunity. Devět složek synergicky spojených v blahodárný komplex na...

4x Instantní káva i s extrakty z hub Čaga, Cordyceps a Hericium

4x Instantní káva i s extrakty z hub Čaga, Cordyceps a Hericium
  KOHI-FOCUS SLOŽENÍ: Instantní káva 76,4 % (100% káva Arabica), Ashwagandha extrakt 10 %, Chaga extrakt 8 %, Tulsi extrakt 5 %, Sibiřský ženšen extrakt 0,5 % 100% Arabika, zklidňující...

Každá nemoc je způsobena narůstající jedovatostí lidského organismu.

Úžasný: MUDr. Henry Bieler

 

 

NEJPOPULÁRNĚJŠÍ STRÁNKY

 

       NOVĚ PUBLIKOVANÉ ČLÁNKY

         PROSINEC 2024 - 26 článků

 

Zkušenosti klientů s Úspěšnou léčbou především boreliózy, chlamydiózy, únavového syndromu...

 

Nejlepší DIETY pro celkové zdra ví v roce 2024 - středomořská, DASH a MIND - U.S. News & World Report

  

100% REISHI - houba mládí a zdravé dlou h ověkosti - 3 unikátní, bezkonkurenční extrakty

31 důvodů proč se NENECHÁM OČKOVAT - izraelský rabín Chananya Weisman

Dr. Peter  McCullough: Jak přírodně DETOXIKOVAT tělo PO OČKOVÁNÍ mRNA vakcínou (protokol) - video

  Devastující efekt pro zdraví - glutaman sodný, aspartam a další excitotoxiny

Jak se přírodní cestou uzdravit z chronické Boreliózy, Chlamydiózy, EB virózy... únavového syndromu

CORDYCEPS - silná imunita a nárůst energie

Překyselené tělo: začátek vážné nemoci

ZVRÁCENÍ POSTUPU DIABETU 2. typu začíná u ignorování běžných doporučení, MUDr. Sarah Hallbergová - video

Protokol pro prevenci pro uzdravené klienty - Ing. Zdeněk Rozehnal

BOSWELIA serrata (kadidlo) - jeden z nejsilnějších přírodních léků Matky Země

Tibetská houba, tibetské krystaly a kombucha - darování, prodej

Léčte záněty a ne Cholesterol, MUDr. Marc Sircus

100% ČAGA ze Sibiře, nejvyšší množství účinných látek garantující Certifikát 

Mamografie způsobuje rakovinu prsu, MUDr. Ben Johnson, M.D., N.M.D., D.O.

Účinný lék na rakovinu plic na Kubě, proč ho mít nemůžeme? Leif Davenport

Artróza - kmenové buňky - Podvod!

Lékaři se sami uzdravili z Roztroušené sklerózy, prof. George Jelinek, dr. Terry Wahlsová

Jak se skutečně zdravě stravovat...

Proč průběžně a jak detoxikovat tělo

  PROTINÁDOROVÝ účinek extraktů z REISHI a CORIOLUSU na úrovni klinických studií

Žaloba na farmaceutické korporace, MUDr. Matthias Rath

Koloidní stříbro - účinné přírodní antibiotikum, hustoty koloidního stříbra, doporučené dávkování

 

  Odstranění rtuti, hliníku a dalších toxinů z těla, včetně p revence - MUDr. Dietrich Klinghardt

Zblblo již lidstvo natolik, že se nechá obelhat pohádkami o vražedném oxidu uhličitém?

Jak na Parkinsona? Glutathionem, Hericiem a odstraněním neurotoxinů Chlorellou

Proč my máme potravinové alergie, přičemž je naši prarodiče neměli?

 

OVĚŘENÉ PŘÍRODNÍ PŘÍPRAVKY

Cílem správné medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.

MUDr. William J. Mayo

 

 

TŘI UNIKÁTNÍ EXTRAKTY

Z DUANWOOD RED REISHI

Za  účinné  se  z  Reishi  považují  pouze  kvalitně  provedené  a  čisté  extrakty,  které  mají  dobrou  biologickou  dostupnost  a  jsou  zbavené  nestravitelného  chitinu;  nelze  tedy  použít  pouhý  prášek  z  usušené  houby.

 

          EXTRAKT                 SPÓR

Nejsilnější extrakt z REISHI na českém trhu!!!100% spórový prášek z Duanwood Red Reishi!!!

 

TRITERPEN MAX

Extrakt s vysokým obsahem triterpenoidů. Více než 20 triterpenoidů%!

ZDE ROSTE NEJÚČINNĚJŠÍ REISHI

DUANWOOD RED REISHI

zdroj výše nejúčinnějších extraktů

Video z návštěvy Čechů u pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan

 

FAKTA O REISHI,

MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY, JAK JE TO S JEJÍ KVALITOU?

 

 

 

 CORDYCEPS, EXTRA SILNÝ

NEJVYŠŠÍ GARANTOVANÉ MNOŽSTVÍ ÚČINNÝCH LÁTEK - CERTIFIKÁT COA

Nejsilnější Cordyceps na českém trhu!!!

CORDYCEPS - video

100% Sibiřská Čaga

ČAGA - video

HERICIUM - video

 

  BETAGLUKAN           HLÍVA

        extrakt               extrakt

Betaglucan MaxCellHlíva ústřičná

BETAGLUKAN - video

 

    KURKUMIN            AŠVAGANDA

        extrakt                    extrakt

Betaglucan MaxCellNejsilnější Ašvaganda na Českém trhu

ASHWAGANDHA - video

 

RDESNO             ANNONA

extrakt                  extrakt

Vysoce účinný extrakt z listů

 

ČAGA - video

Z ověřených dat vyplývá, že člověk, který covid prodělal, je třináckrát lépe chráněn, než člověk, který má dvě dávky vakcíny.

prof. Jiří Beran, 13.11.2021

prof. Jiří Beran, 15.11.2021

 

TEČKOVANÝ PŘÍBĚH

"NEVĚŘÍM UŽ BÍLÝM PLÁŠŤŮM, ALE LIDEM"

medicinský inženýr

JURAJ Orság


 

TEČKOVANÉ PŘÍBĚHY

dokument z 31. srpna 2022

Nadační fond Svědomí Národa

 

KUBEK 2009

 

DOKUMENT ČT 2

BYZNYS V BÍLÝCH PLÁŠTÍCH

DOKUMENT ČT 2

ŠKODLIVOST MOBILNÍCH SÍTÍ

             TEST

BARVOSLEPOSTI

 

 

ROK SI NIČÍME IMUNITU,

možná i proto je tolik nemocných, říká česká vědkyně, vedoucí týmu Centra buněčného a tkáňového inženýrství FN u sv. Anny...

doc. RNDr. Irena Koutná, Ph.D.

Aktualizovaný jmenný seznam s portovců zemřelých od 1.1.2021 do 31.12.2023 v souvislosti s "vakcinací" na covid

Ú MRTÍ - 1483

SRDEČNÍ ZÁSTAVY - 2111

   PATOLOG dr. Ryan Cole oprávněně VAROVAL

 

RENOMOVANÝ PATOLOG   dr. RYAN COLE - přednáška

ALARMUJÍCÍ EFEKT  covid (spike) injekcí (mRNA) na mozek, srdce, ledviny a ostatní orgány

  • Spousta lidí postrádá enzym, který rozkládá RNA
  • Naprosto porušujeme Norimberský kodex z roku 1947...

český dabing - 17:08

Lékařský summit, San Antonio, Texas, USA - 27.7.2021

 

AMERICA´S FRONTLINE DOCTORS

POSTAVIT SE NA ODPOR

 

FRONTLINE NEWS

 

 

ZAČNĚTE U SEBE

ZÁKLADEM ZDRAVÍ JE PREVENCE S NÁVRATEM K PŘÍRODĚ

Doporučuji:

každé ráno cca 30 minut před snídaní

vypít cca 4 dcl vlažné čisté pramenité vody s citrónem (můžete přidat až půl lžičky jedlé sody) a pro posílení imunity a energie můžete použít dvojitý extrakt (1-2 kapsle) z

  a nejdříve po 15 minutách:

případně nejen pro psychiku:

pro střevo kvalitní probiotika:

  • kysané zelí, které si sami jednoduše vyrobíte POUZE VY! Pozor na "BRUSELSKÉ" kysané zelí! S éčkama
 

 

VÁLEK U MORAVCE V OVM

10. dubna 2022

NEHORÁZNĚ LŽE

 

 

Fakta nepřestávají existovat tím, že se o nich nesmí hovořit. Pravda je dcerou času

 

SVĚT SE ZBLÁZNIL

Toto je novodobá reklama na co?

MUDr. Anastasia Maria Loupis: Tento model je v ohrožení života