Mnoho výživových mýtů lze snadno vyvrátit trochou zdravého rozumu a vědeckých důkazů
- Depositphotos
Barbora Nová
Mnoho výživových mýtů a mylných představ lze snadno vyvrátit trochou zdravého rozumu a vědeckých důkazů. Následující seznam vám může pomoci být více informováni na vaší cestě k vyvážené a zdravé stravě.
Zdravý rozum by neměl být považován za samozřejmost, když lidé diskutují o výživě, přičemž se šíří se mnoho mýtů a mylných představ — dokonce i takzvanými odborníky.
Následuje 18 výživových údajů, které by měly být samozřejmostí, ale nejsou.
1. Umělé trans-tuky jsou nevhodné pro lidskou spotřebu
Trans-tuky jsou silně nezdravé.
Při jejich výrobě se používá vysoký tlak, teplo a plynný vodík za přítomnosti kovového katalyzátoru. Tento proces činí kapalné rostlinné oleje pevné při pokojové teplotě.
Transmastné kyseliny jsou samozřejmě více než jen nechutné. Studie ukazují, že jsou nezdravé a spojené s drastickým zvýšením rizika srdečních onemocnění (1, 2).
Ve Spojených státech byly trans-tuky zakázané od 18. června 2018 s tím, že produkty vyrobené před tímto datem mohly být distribuovány až do roku 2020 a v některých případech do roku 2021 (3).
Nicméně problémem je, že potraviny s méně než 0,5 gramu trans-tuků na porci mohou být označeny jako potraviny obsahující 0 gramů (4).
2. Nemusíte jíst každé 2–3 hodiny
Někteří lidé věří, že menší a častější jídla jim mohou pomoci zhubnout.
Některé studie však potvrzují, že frekvence jídla nemá žádný vliv na spalování tuků nebo tělesnou hmotnost (5, 6).
Jíst každé 2–3 hodiny je pro většinu lidí nepohodlné a zcela zbytečné. Jednoduše jezte, když máte hlad, a nezapomeňte si vybrat zdravá a výživná jídla.
3. Titulky zpráv berte s rezervou
Mainstreamová média jsou jednou z příčin mnoha kolujících mýtů a omylů o výživě.
Zdá se, že každý týden se na titulních stranách objeví nová studie, která je často v rozporu s výzkumem, jenž vyšel jen o několik měsíců dříve.
Těmto příběhům se často věnuje velká pozornost, ale když se podíváte za titulky a přečtete si příslušné studie, můžete zjistit, že jsou často vytržené z kontextu.
V mnoha případech jsou další kvalitnější studie přímo v rozporu s mediálním šílenstvím – ale jen zřídka jsou zmíněny.
4. Maso nehnije v tlustém střevě
Je naprosto falešné, že maso hnije v tlustém střevě.
Vaše tělo je dobře vybaveno pro trávení a vstřebávání všech důležitých živin, které se nacházejí v mase.
Protein se ve vašem žaludku rozkládá žaludečními kyselinami. Poté silné trávicí enzymy rozloží zbytek ve vašem tenkém střevě.
Většina tuků, bílkovin a živin se pak vstřebává do těla. I když u zdravých lidí může malé množství bílkovin a tuků uniknout trávení, do tlustého střeva se jich mnoho nedostane.
5. Vejce jsou jednou z nejzdravějších potravin, které můžete jíst
Vejce byla nespravedlivě démonizována, protože jejich žloutky mají vysoký obsah cholesterolu.
Studie však ukazují, že cholesterol z vajec u většiny lidí nezvyšuje hladinu cholesterolu v krvi (7).
Nové studie, které zahrnují stovky tisíc lidí, ukazují, že vejce nemají žádný vliv na srdeční onemocnění u jinak zdravých jedinců (8).
Pravdou je, že vejce jsou jednou z nejzdravějších a nejvýživnějších potravin, která můžete jíst.
6. Slazené nápoje jsou v moderní stravě produktem, který má největší vliv na obezitu
Nadbytek přidaného cukru může být zdraví škodlivý – a dostat ho v tekuté formě je ještě horší.
Problém s tekutým cukrem je v tom, že váš mozek nekompenzuje kalorie tím, že jí méně jiných potravin (9).
Jinými slovy, váš mozek tyto kalorie neregistruje, takže celkově sníte více kalorií (10).
7. Nízkotučné neznamená zdravé
Předpokládá se, že nízkotučná dieta propagovaná hlavními výživovými doporučeními byla neúspěšná.
Četné dlouhodobé studie ukazují, že nefunguje ani při hubnutí, ani při prevenci nemocí (11, 12, 13).
A co víc, tento trend vedl k množství nových, průmyslově zpracovaných, nízkotučných potravin. Přesto, protože potraviny mají tendenci chutnat hůře bez tuku, výrobci místo toho přidali cukr a další přídatné látky.
Potraviny, které jsou přirozeně nízkotučné – jako ovoce a zelenina – jsou skvělé, ale průmyslově zpracované potraviny označené jako „nízkotučné“ jsou obvykle plné nezdravých přísad.
8. Ovocná šťáva se příliš neliší od sladkých nealkoholických nápojů
Mnoho lidí věří, že ovocné šťávy jsou zdravé, protože pocházejí z ovoce.
Ačkoli čerstvá ovocná šťáva může poskytnout některé z antioxidantů nacházející se v ovoci, obsahuje zpravidla stejné množství cukru jako sladké nealkoholické nápoje, jako je Coca-Cola (14).
Protože džus nemusíte žvýkat a obsahuje zanedbatelné množství vlákniny, je velmi snadné zkonzumovat velké množství cukru.
Jeden šálek (240 ml) pomerančové šťávy obsahuje stejné množství cukru jako 2 celé pomeranče (15, 16).
Pokud se ze zdravotních důvodů snažíte vyhýbat cukru, měli byste se vyhýbat i ovocným šťávám. Ovocné šťávy jsou sice zdravější než nealkoholické nápoje, ale jejich obsah antioxidantů nevyváží velké množství cukru.
9. Krmení střevních bakterií je zásadní
Lidé jsou ve skutečnosti jen asi z 10 % lidé - bakterie ve střevech, známé jako střevní flóra, převyšují počet lidských buněk v poměru 10:1.
V posledních letech výzkum ukázal, že typy a počet těchto bakterií mohou mít hluboké důsledky pro lidské zdraví – ovlivňují vše od tělesné hmotnosti až po funkci mozku (17, 18).
Stejně jako buňky vašeho těla potřebují bakterie získávat energii – a rozpustná vláknina je jejich preferovaným zdrojem energie (19, 20).
To je tím nejdůležitějším důvodem, proč zahrnout do stravy dostatek vlákniny – abyste nakrmili prospěšné bakterie ve vašem střevě.
10. Cholesterol není nepřítel
To, co lidé obecně označují jako „cholesterol“, ve skutečnosti není cholesterol.
Když lidé mluví o takzvaném „špatném“ LDL a „dobrém“ HDL cholesterolu, mají ve skutečnosti na mysli bílkoviny, které přenášejí cholesterol ve vaší krvi.
LDL je zkratka pro lipoprotein s nízkou hustotou, zatímco HDL označuje lipoprotein s vysokou hustotou.
Pravdou je, že cholesterol není nepřítel. Hlavním určujícím faktorem pro riziko srdečních onemocnění je typ lipoproteinů, které přenášejí cholesterol, nikoli cholesterol samotný.
Pro většinu lidí má cholesterol ve stravě malý nebo žádný vliv na hladiny lipoproteinů (21).
11. Doplňky stravy na hubnutí fungují jen zřídka
Na trhu je mnoho různých doplňků stravy na hubnutí – a téměř nikdy nefungují.
Tvrdí se, že vedou k magickým výsledkům, ale selhávají, když jsou testovány ve studiích.
Dokonce i u těch několika, které fungují – jako je glukomannan – je účinek příliš malý na to, aby byl skutečně znatelný rozdíl.
Pravdou je, že nejlepší způsob, jak zhubnout a udržet si váhu, je osvojit si zdravý životní styl.
12. Zdraví je více než vaše váha
Většina lidí se příliš zaměřuje na přibírání nebo hubnutí. Pravdou je, že zdraví jde mnohem dál.
Mnoho obézních lidí je metabolicky zdravých, zatímco mnoho lidí s normální hmotností má stejné metabolické problémy, které jsou spojené s obezitou (22, 23).
Soustředit se pouze na tělesnou hmotnost je kontraproduktivní. Je možné zlepšit zdraví bez hubnutí – a naopak.
Předpokládá se, že důležitá je oblast, kde se hromadí tuk. Tuk v břišní dutině (břišní nebo viscerální tuk - 2. typy) je spojen s metabolickými problémy, zatímco tuk pod kůží je většinou kosmetický problém (24).
Proto by snížení břišního tuku mělo být prioritou pro zlepšení zdraví. Tuk pod kůží nebo číslo na váze tolik nezáleží.
13. Kalorie se počítají — ale nemusíte je nutně počítat
Kalorie jsou důležité. Obezita je záležitostí přebytečné uložené energie neboli kalorií, které se hromadí ve formě tělesného tuku.
To však neznamená, že musíte sledovat vše, co vstupuje do vašeho těla, a sledovat nebo počítat kalorie.
Přestože počítání kalorií funguje pro mnoho lidí, můžete udělat mnoho věcí, abyste zhubnuli – aniž byste museli počítat jedinou kalorii.
Například se ukázalo, že konzumace většího množství bílkovin vede k automatickému omezení kalorií a výraznému úbytku hmotnosti – bez záměrného omezení kalorií (25, 26).
14. Po tucích ani sacharidech se netloustne
Tuk byl často obviňován z obezity, protože má více kalorií na gram než bílkoviny a sacharidy.
Přesto lidé, kteří jedí stravu s vysokým obsahem tuků – ale s nízkým obsahem sacharidů – nakonec jedí méně kalorií než lidé na nízkotučné dietě s vysokým obsahem sacharidů (27, 28).
To naopak vedlo mnoho lidí k obviňování sacharidů z obezity – což je také nesprávné. Spousta populace v průběhu historie jedla stravu s vysokým obsahem sacharidů, ale zůstala zdravá.
Stejně jako téměř u všeho ve vědě o výživě záleží na kontextu. Jak tuk, tak sacharidy mohou způsobovat tloustnutí - záleží na ostatních složkách vašeho jídelníčku a celkovém životním stylu.
15. Nezdravé jídlo může být návykové
Za posledních zhruba 100 let se jídlo změnilo. Lidé jedí více průmyslově zpracovaných potravin než kdykoli předtím a technologie používané k výrobě potravin se staly propracovanějšími.
Dokonce potravinoví inženýři našli způsoby, jak udělat jídlo tak obohacující, že váš mozek zaplaví dopamin (29).
Z tohoto důvodu mohou někteří lidé zcela ztratit kontrolu nad svou spotřebou jídla (30).
Mnoho studií zkoumajících tento fenomén zjistilo podobnosti mezi průmyslově zpracovanými nezdravými potravinami a běžně zneužívanými drogami (31).
16. Nikdy nevěřte zdravotním tvrzením na obalech
V současnosti lidé dbají na své zdraví více než kdy předtím. Výrobci potravin jsou si toho dobře vědomi a našli způsoby, jak prodávat nezdravé potraviny i lidem, kteří si hlídají zdraví.
Dělají to přidáním zavádějících označení jako „celozrnné“ nebo „nízkotučné“, přičemž můžete najít mnoho nezdravých potravin s těmito zdravotními tvrzeními.
Tyto označení slouží k tomu, aby si lidé mysleli, že se rozhodují správně pro sebe - a pro své děti.
Pokud vám obal potraviny říká, že je zdravá, je pravděpodobné, že není.
17. ‚Bio‘ nebo ‚bez lepku‘ neznamená automaticky zdravé
V dnešním světě existuje mnoho zdravotních trendů. Stále oblíbenější jsou jak bio, tak i bezlepkové potraviny.
Nicméně to, že je něco bio nebo bez lepku, ještě neznamená, že je to zdravé. Nezdravá jídla můžete vyrobit z bio surovin stejně dobře jako nebio.
Potraviny, které jsou přirozeně bezlepkové, jsou v pořádku, ale bezlepkové zpracované potraviny jsou často vyrobeny z nezdravých přísad, které mohou být dokonce horší než jejich protějšky obsahující lepek.
Pravdou je, že organický cukr je stále cukr a bezlepkové nezdravé jídlo je stále nezdravé jídlo.
18. Nesvádějte nové zdravotní problémy - obezitu a diabetes - na "staré" potraviny
Epidemie obezity začala kolem roku 1980 a epidemie diabetu 2. typu následovala krátce poté.
To jsou dva z největších zdravotních problémů na světě – a hodně s nimi souvisí strava.
Někteří vědci začali z těchto epidemií vinit potraviny, jako je červené maso, vejce a máslo, ale tyto potraviny jsou součástí lidské stravy po tisíce let – zatímco tyto zdravotní problémy jsou relativně nové.
Předpokládá se, že je rozumnější podezírat hlavního viníka - "nové" potraviny, jako jsou průmyslově zpracované potraviny, trans-tuky, přidaný cukr, rafinovaná zrna a rostlinné oleje.
Obviňovat nové zdravotní problémy ze "starých" potravin prostě nedává smysl.
Závěr
Mnoho výživových mýtů a mylných představ lze snadno vyvrátit trochou zdravého rozumu a vědeckých důkazů.
Výše uvedený seznam vám poskytuje určitý vhled do běžných mylných představ a pomáhá vám být více informováni na vaší cestě k vyvážené a zdravé stravě.
Některé rostlinné oleje jsou tak toxické, jak to jen jde: záněty, oxidační stres, rakovina a další
X
Ethan Huff, 1. ledna 2024, Natural News
Pravděpodobně jste slyšeli o "tuctu špinavců" (článek i na konci stránky), ale co "osm nenávistných"? Nenávistná osmička odkazuje na osm nejškodlivějších rostlinných olejů, které kontaminují také průmyslově zpracované potraviny a ničí lidské zdraví.
Dr. Simon Goddek shromáždil informace pro příspěvek na X (dříve Twitter) o nenávistných osmi, které zahrnují následující rostlinné oleje:
1) Slunečnicový olej
2) Sójový olej
3) Bavlníkový olej
4) Světlicový olej
5) Kukuřičný olej
6) Olej z rýžových otrub
7) Hroznový olej
8) Řepkový olej
Všech osm těchto rostlinných olejů je silně průmyslově zpracováno daleko za hranicí, kdy jsou byť jen vzdáleně zdravé nebo výživné.
(Související: Začátkem roku 2023 vědci zjistili, že rostlinné oleje, jako je sójový a řepkový, mají "pozoruhodné estrogenní vlastnosti".)
Konzumace rostlinných olejů z osmi je spojena s předčasným úmrtím
Dr. Goddek, vědec s titulem PhD v oboru biotechnologie a vědecký novinář, který pracuje jako generální ředitel společnosti Sunfluencer, ve svém příspěvku uvádí sedm důvodů, proč bychom se měli rostlinným olejům z nenáviděných osmi za každou cenu vyhnout:
1) Rostlinné oleje jsou nepřirozeně extrahovány a zpracovány
Na rozdíl od kokosového a olivového oleje, které se získávají jednoduchým lisováním, musí být oleje ze semen, jako je řepkový, sójový a kukuřičný, extrahovány teplem a drsnými chemickými rozpouštědly, jako jsou produkty z ropy, která je následně oxidují a přeměňují na zdraví škodlivé transmastné kyseliny.
2) "Zelenina" je nesprávné pojmenování – nenáviděných osm olejů jsou toxické
Může to znít hezky, když se jim říká "rostlinné" oleje a podobně, ale pravdou je, že těch osm nenáviděných jsou průmyslové oleje ze semen, které se před 20. stoletím nikdy nekonzumovaly jako jídlo. V roce 1900 téměř nikdo nekonzumoval rostlinné oleje; Dnes jich průměrný člověk spotřebuje 30 kg ročně.
"Tento dramatický nárůst koresponduje s nárůstem chronických zdravotních problémů, což naznačuje souvislost mezi konzumací oleje ze semen a moderními nemocemi," vysvětluje Dr. Goddek.
3) Průmyslové oleje ze semen jsou nabité zánětlivými omega-6
Na rozdíl od nasycených tuků, které jsou pro tělo dobré, jsou průmyslové oleje mono- a polynenasycené oleje, které mají vysoký obsah omega-6 mastných kyselin, zejména kyseliny linolové, které jsou prekurzorem prozánětlivých eikosanoidů.
"Tyto molekuly mohou způsobit chronický zánět a přispět k autoimunitním onemocněním," říká Dr. Goddek. "Nadměrná konzumace omega-6 bez rovnováhy omega-3 zhoršuje tyto zdravotní problémy."
4) Rostlinné oleje způsobují oxidační stres, rakovinu
Kyselina linolová a další omega-6 mastné kyseliny vytvářejí v těle řadu zdravotních problémů, z nichž v neposlední řadě patří oxidační stres, mitochondriální dysfunkce a genetické poškození. To zase může vést k růstu rakovinných nádorů, přičemž některé studie naznačují, že strava bohatá na rostlinné oleje přichází se 400% zvýšeným rizikem metastáz.
5) Rostlinné oleje přispívají k předčasným úmrtí
Sedmiletá studie zjistila, že konzumace rostlinných olejů vede k 62% zvýšení rizika úmrtnosti ze všech příčin, což je vyšší než riziko úmrtí spojené s těžkým kouřením nebo obezitou.
6) Konzumací rostlinných olejů ničíte své srdce
Minnesotský koronární experiment dále zjistil, že konzumace rostlinných olejů, jako je kukuřičný olej a margarín, zvyšuje riziko srdečního infarktu o 86 procent, přestože konzumenti rostlinných olejů mají nižší hladinu cholesterolu.
7) Rostlinné oleje zvyšují riziko úmrtí na kardiovaskulární choroby o 700 procent
Další studie s názvem "MARGARIN studie" zjistila, že konzumace rostlinných olejů zvyšuje riziko mrtvice, srdečního infarktu nebo kardiovaskulárního úmrtí o 700 procent ve srovnání s lidmi, kteří konzumují více omega-3 mastných kyselin prospěšných pro srdce.
Jsou vaše základní potraviny kontaminovány toxickými rostlinnými oleji? Více se dozvíte na FoodScience.news.
Zdroje pro tento článek zahrnují:
Originál: naturalnews.com/2024-01-01
Jedině ochranná známka "Superionherbs" garantuje množství účinných látek v níže uvedených extraktech a samozřejmě u každé šarže.
Reishi extrakt, Reishi spór a Reishi Triterpen Max
———
Cordyceps sinensis
———
Sibiřská Čaga
———
Hericium erinaceus
———
Coriolus versicolor (Outkovka pestrá)
———
Shiitake
———
Hlíva ústřičná
———
Agaricus
———
BetaGlukan Maxcell (s Resveratrolem a Acerolou)
———
C-Max komplex (Camu camu s quercetinem)
———
Ashwagandha
———
Kurkumin (fytosomální extrakt), italský patent
———
Rdesno mnohokvěté - He shou wu
———
Graviola - Annona
———
Maca
———
Chitomax
———
Fenuprim
———
Dračí krev
———
Danshen Q10 cardio
———
Šafrán
———
Ostropestřec mariánský (fytosomální extrakt), italský patent
———
Boswellia (fytosomální extrakt), italský patent
———
S-Acetyl-L-Glutathion
———
NMN (nikotinamid mononukleotid)
———
Supík - sirup pro DĚTI na podporu imunity - unikátní složení
———
4x Instantní káva i s extrakty z hub Čaga, Cordyceps a Hericium
———
POSILUJTE ÚČINNĚ PŘEDEVŠÍM IMUNI TU A VČAS
ZÁSADNĚ NEJVYŠŠÍ GARANTOVANOU KVALITOU PŘÍRODNÍCH EXTRAKTŮ
REISHI, CORDYCEPS, ČAGA, AŠVAGANDA, HERI CIUM, MACA, CORIOLUS, KURKUMIN, BETAGLUKAN, GRAVIOLA, HLÍVA ÚSTŘIČNÁ, SHIITAKE, DRAČÍ KREV, C-MAX KOMPLEX, DANSHEN, HE SHOU WU-RDESNO, CHITOMAX, FENUPRIM, MAITAKE, AGARICUS, COPRINUS, ENOKI, SAFFRON, SILYBIN, BOSWELLIA, TRITERPEN MAX, GLUTATHION, SUPÍK - sirup pro děti na podporu imunity, NMN (nikotinamid mononukleotid)...
100% KVALITA JEN V ROSTLINNÝCH KAPSLÍCH
vhodné i pro vegetariány a vegany
CERTIFIKÁTY KLÍČOVÝCH PRODUKTŮ
NEJPOPULÁRNĚJŠÍ STRÁNKY
Zkušenosti klientů s Úspěšnou léčbou především boreliózy, chlamydiózy, únavového syndromu...
100% REISHI - houba mládí a zdravé dlou3 unikátní, bezkonkurenční extrakty h ověkosti -
31 důvodů proč se NENECHÁM OČKOVAT - izraelský rabín Chananya Weisman
Dr. Peter McCullough: Jak přírodně DETOXIKOVAT tělo PO OČKOVÁNÍ mRNA vakcínou (protokol) - video
Devastující efekt pro zdraví - glutaman sodný, aspartam a další excitotoxiny
Jak se přírodní cestou uzdravit z chronické Boreliózy, Chlamydiózy, EB virózy... únavového syndromu
CORDYCEPS - silná imunita a nárůst energie
Překyselené tělo: začátek vážné nemoci
Protokol pro prevenci pro uzdravené klienty - Ing. Zdeněk Rozehnal
BOSWELIA serrata (kadidlo) - jeden z nejsilnějších přírodních léků Matky Země
Tibetská houba, tibetské krystaly a kombucha - darování, prodej
Léčte záněty a ne Cholesterol, MUDr. Marc Sircus
100% ČAGA ze Sibiře, nejvyšší množství účinných látek garantující Certifikát
Mamografie způsobuje rakovinu prsu, MUDr. Ben Johnson, M.D., N.M.D., D.O.
Účinný lék na rakovinu plic na Kubě, proč ho mít nemůžeme? Leif Davenport
Artróza - kmenové buňky - Podvod!
Lékaři se sami uzdravili z Roztroušené sklerózy, prof. George Jelinek, dr. Terry Wahlsová
Jak se skutečně zdravě stravovat...
Proč průběžně a jak detoxikovat tělo
PROTINÁDOROVÝ účinek extraktů z REISHI a CORIOLUSU na úrovni klinických studií
Žaloba na farmaceutické korporace, MUDr. Matthias Rath
Koloidní stříbro - účinné přírodní antibiotikum, hustoty koloidního stříbra, doporučené dávkování
Odstranění rtuti, hliníku a dalších toxinů z těla, včetně p revence - MUDr. Dietrich Klinghardt
Zblblo již lidstvo natolik, že se nechá obelhat pohádkami o vražedném oxidu uhličitém?
Jak na Parkinsona? Glutathionem, Hericiem a odstraněním neurotoxinů Chlorellou
Proč my máme potravinové alergie, přičemž je naši prarodiče neměli?
CHRONICKÁ BORELIÓZA, CHLAMYDIE...? ÚNAVOVÝ SYNDROM
Osvědčený postup pro léčbu boreliozy a dalších koinfekcí, když ortodoxní chemická medicína (3 týdenní nitrožilní antibiotická léčba ceftriaxonem) a následně klasická - 3 antibiotika - minocyclin, azitromycin, entizol a 2 antituberkulotika - arficin a nidrazid i po 18 měsících aplikace u mě totálně selhala.
Cílem správné medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.
MUDr. William J. Mayo
Za účinné se z Reishi považují pouze kvalitně provedené a čisté extrakty, které mají dobrou biologickou dostupnost a jsou zbavené nestravitelného chitinu; nelze tedy použít pouhý prášek z usušené houby.
EXTRAKT SPÓR
TRITERPEN MAX
ZDE ROSTE NEJÚČINNĚJŠÍ REISHI
DUANWOOD RED REISHI
zdroj výše nejúčinnějších extraktů
Video z návštěvy Čechů u pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan
MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY, JAK JE TO S JEJÍ KVALITOU?
CORDYCEPS - video
ČAGA - video
HERICIUM - video
BETAGLUKAN HLÍVA
extrakt extrakt
BETAGLUKAN - video
KURKUMIN AŠVAGANDA
extrakt extrakt
ASHWAGANDHA - video
RDESNO ANNONA
extrakt extrakt
TEČKOVANÉ PŘÍBĚHY
dokument z 31. srpna 2022
Nadační fond Svědomí Národa
KUBEK 2009
DOKUMENT ČT 2
BYZNYS V BÍLÝCH PLÁŠTÍCH
DOKUMENT ČT 2
ŠKODLIVOST MOBILNÍCH SÍTÍ
možná i proto je tolik nemocných, říká česká vědkyně, vedoucí týmu Centra buněčného a tkáňového inženýrství FN u sv. Anny...
doc. RNDr. Irena Koutná, Ph.D.
Aktualizovaný jmenný seznam s portovců zemřelých od 1.1.2021 do 31.12.2023 v souvislosti s "vakcinací" na covid
PATOLOG dr. Ryan Cole oprávněně VAROVAL
RENOMOVANÝ PATOLOG dr. RYAN COLE - přednáška
ALARMUJÍCÍ EFEKT covid (spike) injekcí (mRNA) na mozek, srdce, ledviny a ostatní orgány
- Spousta lidí postrádá enzym, který rozkládá RNA
- Naprosto porušujeme Norimberský kodex z roku 1947...
český dabing - 17:08
Lékařský summit, San Antonio, Texas, USA - 27.7.2021
AMERICA´S FRONTLINE DOCTORS
POSTAVIT SE NA ODPOR
ZAČNĚTE U SEBE
ZÁKLADEM ZDRAVÍ JE PREVENCE S NÁVRATEM K PŘÍRODĚ
Doporučuji:
každé ráno cca 30 minut před snídaní
vypít cca 4 dcl vlažné čisté pramenité vody s citrónem (můžete přidat až půl lžičky jedlé sody) a pro posílení imunity a energie můžete použít dvojitý extrakt (1-2 kapsle) z
a nejdříve po 15 minutách:
- kefír z tibetské houby 3dcl
- lněné semínko až 30 g - 3 PL
- mletá skořice /max. 4 g za den/
případně nejen pro psychiku:
- Ashwagandhu /1-2 kapsle denně/
pro střevo kvalitní probiotika:
- kysané zelí, které si sami jednoduše vyrobíte POUZE VY! Pozor na "BRUSELSKÉ" kysané zelí! S éčkama
Otevřený dopis ministrovi zdravotnictví: Medici proti diskriminaci - 24. ledna 2022
Můžete zavolat ministru Válkovi
728 264 930
Můžete mu i napsat: valekv@psp.cz, Vlastimil.Valek@top09.cz
Vzorový dopis škole pro studenty, kteří nechtějí podlehnout povinnému očkování proti covidu-19
Fakta nepřestávají existovat tím, že se o nich nesmí hovořit. Pravda je dcerou času
SVĚT SE ZBLÁZNIL
Toto je novodobá reklama na co?
MUDr. Anastasia Maria Loupis: Tento model je v ohrožení života