Základy zdraví: 10 jednoduchých pravidel při nakupování zdravých potravin
- Depositphotos
S.D. Wells, 18. listopadu 2024, NaturalNews
Poptávka po zdravých potravinách, zejména po biopotravinách, za posledních více než 30 let prudce vzrostla. Ještě v roce 1990 utratili Američané za biopotraviny jen asi 1 miliardu dolarů, ale když se podíváme do roku 2023, tyto výdaje se vyšplhaly na 64 miliard dolarů.
Samozřejmě, že mnoho průmyslově zpracovaných potravin, které nesou označení bio, stále obsahuje spoustu cukru, řepkového oleje a dalších zdraví škodlivých přísad, ale rozhodně se vyplatí nakupovat organické potraviny.
Vyhýbání se chemickým pesticidům a zdraví škodlivým herbicidům (zde si představte glyfosát - výrobce Monsanto, předzdívaný MonSatan/vlastník Bayer) se stalo hlavní prioritou zastánců přírodního zdraví po celém světě.
Navíc s rozmachem internetu jsou všude k dispozici fenomenální recepty, které se snadno dodržují, včetně svépomocných videí na YouTube, takže kreativita se zdravými ingrediencemi je mnohem snazší než dříve. Mnohá nebo většinu z těchto jednoduchých pravidel při nakupování zdravých potravin možná dobře znáte, ale je snadné na ně zapomenout, když spěcháte nebo nakupujete hladoví.
Nejlepší je, když si před nákupem potravin dáte zdravé jídlo nebo zdravou svačinu, abyste zažehnali chutě na nezdravé potraviny a nutkání koupit si nějakou zpracovanou, lehce stravitelnou věc, která ničí vaše střeva, energii i jasné myšlení.
Přinášíme vám 10 základních zdravotních zásad jako připomínku a rychlého průvodce nákupem, abyste z každého nákupu potravin vytěžili maximum - udělejte si obrázek
1. Pokud nedokážete vyslovit ingredience, vraťte výrobek zpět.
2. Pokud je seznam ingrediencí kilometr dlouhý, produkt nekupujte.
3. Pokud je produkt inzerován v televizi, zapomeňte na něj (pouze velké korporace, které omezují kvalitu a falšují potravinářské produkty, si mohou dovolit televizní reklamní kampaně).
4. Pokud výrobek obsahuje řepkový olej, vraťte ho zpět (řepkový olej se v těle sráží a způsobuje ztrátu paměti, rychlé přibírání na váze a časem i rakovinu). (Více: Některé rostlinné oleje jsou tak toxické, jak to jen jde: záněty, oxidační stres, rakovina a další).
5. Pokud je položka již průmyslově zpracovaná a připravená, například v potravinovém baru, a neobsahuje seznam ingrediencí, ani na ni nemyslete (vzpomeňte si na kuřecí salát, bramborový salát, zelný salát atd.).
6. Pokud je na etiketě ryb napsáno „chovaná na farmě“, znamená to, že ji Big Food s největší pravděpodobností napíchal hormony, aby byla větší, a antibiotiky, aby zabránila infekci v přeplněných nádržích.
7. Lokálně pěstované produkty jsou obvykle čisté, bez chemických pesticidů a herbicidů, zejména na farmářských trzích, kde se můžete pěstitelů zeptat na jejich metody pěstování, abyste si byli jisti.
8. Obchod s recepty - pokud narazíte na výrobky, kde jejich obrázek vypadá chutně, ale ingredience obsahují i špatné volby, vyfoťte si je i s ingrediencemi (receptem) a nakupte všechny zdravé ingredience a vyrobte si jídlo sami, ale ty špatné suroviny nahraďte zdravými volbami.
9. Termíny „All Natural“a „Natural“ omezují pouze umělé přísady, ale podle FDA a USDA mohou výrobky stále obsahovat pesticidy a GMO.
10. U mnoha druhů „špinavého tuctu“ ovoce a zeleniny hledejte označení „vypěstováno ve skleníku“ nebo „certifikováno jako ekologické“, protože tyto potraviny snadno absorbují pesticidy, které nelze jednoduše smýt.
Tucet špinavců je seznam 12 druhů neekologické zeleniny a ovoce s nejvyšším obsahem reziduí pesticidů
Skupina Environmental Working Group testuje mnoho druhů produktů na přítomnost reziduí pesticidů, včetně neurotoxického insekticidu, který je vysoce toxický pro zvířata včetně lidí. Konvenční jahody jsou na prvním místě seznamu „špinavého tuctu“ a často obsahují 10 a více různých reziduí pesticidů. Ty se mohou do jahod vsáknout díky jejich poréznímu vnějšímu povrchu, takže jejich předchozí omytí příliš nepomůže.
Až 85 % listové zeleniny, včetně kapusty, hořčice, zeleného salátu a špenátu, obsahuje pesticidy a insekticidy, které jsou považovány za neurotoxické pro organismus. Broskve, hrušky, nektarinky, jablka, hroznové víno, třešně a borůvky jsou ovoce, u kterého byste se měli pokaždé držet označení „certifikované bio“, abyste se vyhnuli pesticidům, které ničí dobré střevní bakterie a mohou vést k IBS, bolestem hlavy, únavě, mozkové mlze, zhoršené funkci imunitního systému a nakonec k demenci. Seznam „špinavého tuctu“ uzavírají sladké papriky, pálivé papriky a zelené fazolky.
Nastavte si frekvenci zpráv o potravinách na FoodSupply.news a získejte aktuální informace o zdravých potravinách, které podporují udržitelnost a dlouhodobě vynikající zdraví.
Pokud máte konvenční produkty, tak ty důkladně opláchněte (vydrhněte kartáčkem) v teplé vodě s jedlou sodou nebo octem.
Zdroje pro tento článek zahrnují:
12 potravin s nejvyšším obsahem pesticidů (tucet špinavců)
- Pixabay
Poptávka po ekologických produktech v posledních dvou desetiletích exponenciálně vzrostla.
V roce 2010 utratili Američané za bioprodukty více než 26 miliard dolarů, zatímco v roce 1990 to byla pouhá jedna miliarda (1).
Jednou z hlavních obav, které vedou ke spotřebě biopotravin, je vystavení pesticidům.
Organizace Environmental Working Group (EWG) každoročně vydává seznam "Dirty Dozen™" - seznam 12 druhů neekologického ovoce a zeleniny s nejvyšším obsahem reziduí pesticidů.
Následují nejnovější potraviny zařazených do "Dirty Dozen", oddělování faktů od fikce, pokud jde o používání pesticidů, a vysvětlení jednoduchých způsobů, jak snížit expozici pesticidy.
Co je to seznam Dirty Dozen?
Environmental Working Group (EWG) je nezisková organizace, která se zaměřuje na vzdělávání veřejnosti v otázkách, jako jsou zemědělské postupy, ochrana přírodních zdrojů a vliv chemických látek na lidské zdraví (2).
Od roku 1995 vydává EWG seznam Dirty Dozen (Tucet špinavých) - seznam konvenčně pěstovaného ovoce a zeleniny s nejvyšším obsahem reziduí pesticidů.
Pesticidy jsou látky běžně používané v zemědělství k ochraně plodin před škodami způsobenými hmyzem, plevely a chorobami.
Při sestavování seznamu Dirty Dozen analyzuje EWG více než 38 000 vzorků odebraných USDA a FDA, aby vybrala ty nejhorší (3).
EWG používá šest měřítek pro určení kontaminace produktů pesticidy:
- Procento testovaných vzorků s detekovatelnými pesticidy.
- Procento vzorků se dvěma nebo více detekovatelnými pesticidy.
- Průměrný počet pesticidů nalezených v jednom vzorku.
- Průměrné množství nalezených pesticidů měřené v částech na milion.
- Maximální počet pesticidů nalezených v jednom vzorku.
- Celkový počet pesticidů nalezených v plodině.
EWG uvádí, že tato metodika "odráží celkové zatížení běžného ovoce a zeleniny pesticidy" (3).
Zatímco EWG tvrdí, že tento seznam může spotřebitelům pomoci vyhnout se zbytečné expozici pesticidům, někteří odborníci - včetně expertů na potraviny - tvrdí, že seznam odrazuje veřejnost od konzumace zdravých potravin.
Pesticidy jsou přísně regulovány americkým ministerstvem zemědělství a nedávné zprávy ukazují, že množství pesticidů nalezené v 99,5 % konvenčních produktů je hluboko pod doporučeními stanovenými Agenturou pro ochranu životního prostředí (4).
Program USDA pro údaje o pesticidech zajišťuje, že dodávky potravin v USA "jsou jedny z nejbezpečnějších na světě", a to díky přísným testovacím metodám (4).
Mnozí odborníci však tvrdí, že neustálé vystavení pesticidům - i v malých dávkách - se může v těle časem hromadit a vést k chronickým zdravotním potížím.
Kromě toho existují obavy, že bezpečné limity stanovené regulačními orgány nezohledňují zdravotní rizika spojená s konzumací více pesticidů najednou.
Z těchto důvodů vytvořila EWG seznam Dirty Dozen jako vodítko pro lidi, kteří chtějí omezit expozici pesticidům pro sebe a svou rodinu.
Shrnutí:
- Tucet špinavých je seznam ovoce a zeleniny s nejvyšším obsahem reziduí pesticidů, který vytvořila organizace Environmental Working Group (EWG) s cílem informovat veřejnost o bezpečnosti potravin.
Seznam potravin Dirty Dozen 2018
Podle EWG mají následující konvenční ovoce a zelenina nejvyšší obsah reziduí pesticidů (5):
Jahody: Konvenční jahody jsou trvale na prvním místě seznamu Dirty Dozen. V roce 2018 EWG zjistila, že jedna třetina všech vzorků jahod obsahovala deset a více reziduí pesticidů.
Špenát: 97 % vzorků špenátu obsahovalo rezidua pesticidů, včetně permethrinu, neurotoxického insekticidu, který je vysoce toxický pro zvířata (6).
Nektarinky: V téměř 94 % vzorků nektarinek zjistila EWG rezidua pesticidů, přičemž jeden vzorek obsahoval více než 15 různých reziduí pesticidů.
Jablka: EWG zjistila rezidua pesticidů v 90 % vzorků jablek. Navíc 80 % testovaných jablek obsahovalo stopy difenylaminu, pesticidu zakázaného v Evropě (7).
Hrozny: Hrozny z konvenčního pěstování jsou na seznamu Dirty Dozen na prvním místě: více než 96 % z nich bylo pozitivních na rezidua pesticidů.
Broskve: Více než 99 % broskví testovaných organizací EWG obsahovalo v průměru čtyři rezidua pesticidů.
Třešně a višně: Ve vzorcích třešní zjistila EWG v průměru pět reziduí pesticidů, včetně pesticidu iprodion, který je v Evropě zakázán (8).
Hrušky: Více než 50 % hrušek testovaných EWG obsahovalo rezidua pěti a více pesticidů.
Rajčata: U konvenčně pěstovaných rajčat byla zjištěna rezidua čtyř pesticidů. Jeden vzorek obsahoval více než 15 různých reziduí pesticidů.
Celer: U více než 95 % vzorků celeru byla nalezena rezidua pesticidů. Bylo zjištěno až 13 různých druhů pesticidů.
Brambory: Vzorky brambor obsahovaly více hmotnostních reziduí pesticidů než jakákoli jiná testovaná plodina. Většinu zjištěných pesticidů tvořil herbicid chlorprofam.
Sladké papriky: Sladká paprika obsahovala méně reziduí pesticidů než ostatní ovoce a zelenina. Přesto EWG upozorňuje, že pesticidy používané na sladkých paprikách "mají tendenci být toxičtější pro lidské zdraví".
Kromě tradičního seznamu Dirty Dozen vydává EWG seznam Dirty Dozen Plus, který obsahuje dalších 36 druhů ovoce a zeleniny s vysokým obsahem reziduí pesticidů, včetně pálivých paprik, cherry rajčat, hrášku a borůvek.
Shrnutí:
- Na prvním místě žebříčku Dirty Dozen 2018 jsou jahody, následované špenátem a nektarinkami. Některé potraviny na seznamu obsahovaly více pesticidů, včetně těch, které byly v Evropě zakázány.
Jsou pesticidy v našich potravinách škodlivé?
Názory na bezpečnost používání pesticidů v potravinách jsou rozporuplné.
Ačkoli jsou pesticidy používané na plodiny přísně regulovány a jejich množství je výrazně nižší než škodlivé limity, existují obavy, jak opakované vystavení těmto látkám ovlivňuje zdraví.
Několik studií spojuje expozici pesticidům s negativními zdravotními účinky, jako jsou dýchací problémy, reprodukční problémy, narušení endokrinního systému, neurologické poškození a zvýšené riziko některých druhů rakoviny (9).
Děti jsou považovány za osoby s větším rizikem vzniku toxicity pesticidů než dospělí, a to vzhledem k jejich menší velikosti, menšímu množství některých detoxikačních enzymů a skutečnosti, že vyvíjející se mozek je citlivější na neurotoxické pesticidy (10).
Studie prokázaly, že děti narozené matkám s vysokou expozicí pesticidům vykazovaly mentální opoždění až o dva roky, včetně poruch koordinace a vizuální paměti (11).
Vystavení pesticidům v dětství bylo rovněž spojeno se zvýšeným rizikem vzniku ADHD (12).
Jiná studie zjistila, že u těhotných žen, které žily v blízkosti zemědělské půdy, na níž se stříkaly pesticidy organofosfátové, pyretroidní nebo karbamátové, byla vyšší pravděpodobnost, že se jim narodí děti s diagnózou autismu nebo poruchami autistického spektra (13).
Dále bylo zjištěno, že zemědělci, kteří aplikovali některé pesticidy na své plodiny, měli ve srovnání s běžnou populací vyšší výskyt obezity a rakoviny tlustého střeva (14).
Pokud jde o hladinu pesticidů v těle, výzkumy ukazují, že výměna konvenčních produktů za jejich ekologické verze výrazně snižuje nebo eliminuje hladinu běžných pesticidů v moči (15, 16).
Je zřejmé, že vysoké hladiny vystavení pesticidům jsou spojeny s nepříznivými účinky na zdraví.
Většina dostupných studií se však zaměřuje na osoby, které s pesticidy přicházejí denně do přímého styku, například na pracovníky v zemědělství, nikoli na širokou veřejnost.
Shrnutí:
- Je zřejmé, že expozice vysokými dávkámi pesticidů je škodlivá.
Obsahuje ekologická produkce pesticidy?
Ačkoli se normy pro ekologické zemědělství liší od konvenčních zemědělských postupů, ekologičtí zemědělci mohou na své plodiny používat určité schválené pesticidy.
Ekologičtí zemědělci se při ochraně plodin do značné míry spoléhají na střídání plodin, biologickou ochranu rostlin a hygienické postupy.
V ekologickém zemědělství však lze používat organické pesticidy, jako je měď, rotenon a spinosad (17).
Pro ekologické zemědělství je schváleno 25 organických pesticidů oproti neuvěřitelným 900, které jsou v současné době povoleny k používání na konvenčních plodinách (18).
Stejně jako pesticidy používané v konvenčním zemědělství jsou i ekologické pesticidy přísně regulovány z hlediska bezpečnosti, ale ve vysokých dávkách mohou být zdraví škodlivé.
Například profesní expozice organickému pesticidu rotenonu byla spojena se zvýšeným rizikem Parkinsonovy choroby (19).
Bohužel dlouhodobé studie zkoumající rizika konzumace konvenčního ovoce a zeleniny ve srovnání s ekologickým ovocem a zeleninou v běžné populaci chybí.
Pokud se pro biopotraviny rozhodujete spíše z ekologických než zdravotních důvodů, výzkumy potvrzují, že ekologické zemědělství má menší dopad na životní prostředí než konvenční.
Metody ekologického zemědělství snižují emise uhlíku, podporují biologickou rozmanitost a chrání půdu a podzemní vody (20).
Shrnutí:
- Pesticidy používané v konvenčním i ekologickém zemědělství mohou být ve vysokých dávkách zdraví škodlivé.
Měli byste se vyhýbat konvenčním formám potravin z tzv. tuctu špinavých potravin?
Mnoho lidí si vybírá ekologické produkty v naději, že tak sníží své vystavení pesticidům.
K určení, zda je ekologická strava zdravější než strava obsahující konvenčně pěstované produkty, je zapotřebí více důkazů z výzkumných studií.
Pro ty, kteří mají možnost nakupovat organické verze produktů s vysokým obsahem pesticidů, bude tento postup pravděpodobně znamenat nižší celkové vystavení pesticidům.
Je však třeba poznamenat, že pesticidy se nenacházejí pouze v ovoci a zelenině.
Jsou hojně používány i na jiných plodinách, jako jsou obiloviny, a také na trávnících, květinových zahradách a k regulaci hmyzu (21, 22).
Vzhledem k tomu, že pesticidy jsou tak rozšířené, je nejlepším postupem, jak snížit jejich expozici, vybírat si pokud možno biopotraviny a praktikovat šetrnější metody péče o zahradu a hubení hmyzu.
Vzhledem k tomu, že ekologické produkty jsou často dražší než konvenční, mohou být pro mnoho lidí těžko dostupné.
Nemějte obavy, pokud si nemůžete koupit organické verze "tuctu špinavých potravin".
Konzumace velkého množství ovoce a zeleniny daleko převyšuje riziko reziduí pesticidů na produktech a existují způsoby, jak tato rezidua snížit.
Shrnutí:
- Přestože organické verze "tuctu špinavých" s největší pravděpodobností obsahují méně reziduí pesticidů, konzumace konvenčního ovoce a zeleniny je zpravidla bezpečná.
Způsoby, jak snížit expozici pesticidům z potravin
Následují jednoduché, bezpečné a účinné metody, které můžete použít ke snížení reziduí pesticidů v potravinách:
Vydrhněte je ve studené vodě: Opláchnutí ovoce a zeleniny ve studené vodě a jejich vydrhnutí měkkým kartáčkem může odstranit některá rezidua pesticidů (23).
Voda s jedlou sodou: Studie zjistila, že mytí jablek směsí 1 % jedlé sody a vody je při odstraňování reziduí pesticidů účinnější než samotná voda z vodovodu (24).
Oloupejte ovoce a zeleninu: Odstranění slupky z ovoce a zeleniny může významně snížit příjem reziduí pesticidů ve stravě (25).
Blanšírování: V jedné studii vedlo blanšírování produktů (vystavení vařící a následně studené vodě) k více než 50% snížení obsahu reziduí pesticidů ve všech vzorcích zeleniny a ovoce s výjimkou broskví (26).
Vaření: Studie zjistila, že vaření jahod významně snížilo rezidua pesticidů, a to o 42,8-92,9 % (27).
Opláchněte produkty ozonovanou vodou: Bylo zjištěno, že ozonizovaná voda (voda smíchaná s druhem kyslíku zvaným ozon) je obzvláště účinná při odstraňování reziduí pesticidů z potravin (28, 29).
Používání kteréhokoli z výše uvedených postupů založených na důkazech může významně snížit rezidua pesticidů na čerstvých produktech.
Shrnutí:
- Drhnutí produktů pod studenou vodou, mytí roztokem jedlé sody nebo loupání jsou vynikající způsoby, jak snížit rezidua pesticidů na ovoci a zelenině.
Závěr
Cílem seznamu Dirty Dozen je informovat spotřebitele o tom, které ovoce a zelenina obsahují nejvyšší množství reziduí pesticidů.
Ačkoli tento seznam může být užitečný pro ty, kteří se obávají používání pesticidů v potravinách, není zatím jasné, nakolik byste se měli obávat především požití reziduí pesticidů.
Pro ty, kteří chtějí být opatrní, je nejlepší kupovat organické verze potravin a případně si je pěstovat sami.
Zatímco vliv pesticidů v kombinacích na zdraví není dosud zcela objasněn, význam konzumace ovoce a zeleniny pro zdraví, ať už konvenční nebo ekologické, je pevně dán.
Jedině ochranná známka "Superionherbs" garantuje množství účinných látek v níže uvedených extraktech a samozřejmě u každé šarže.
Reishi extrakt, Reishi spór a Reishi Triterpen Max
———
Cordyceps sinensis
———
Sibiřská Čaga
———
Hericium erinaceus
———
Coriolus versicolor (Outkovka pestrá)
———
Shiitake
———
Hlíva ústřičná
———
Agaricus
———
BetaGlukan Maxcell (s Resveratrolem a Acerolou)
———
C-Max komplex (Camu camu s quercetinem)
———
Ashwagandha
———
Kurkumin (fytosomální extrakt), italský patent
———
Rdesno mnohokvěté - He shou wu
———
Graviola - Annona
———
Maca
———
Chitomax
———
Fenuprim
———
Dračí krev
———
Danshen Q10 cardio
———
Šafrán
———
Ostropestřec mariánský (fytosomální extrakt), italský patent
———
Boswellia (fytosomální extrakt), italský patent
———
S-Acetyl-L-Glutathion
———
NMN (nikotinamid mononukleotid)
———
Supík - sirup pro DĚTI na podporu imunity - unikátní složení
———
4x Instantní káva i s extrakty z hub Čaga, Cordyceps a Hericium
———
POSILUJTE ÚČINNĚ PŘEDEVŠÍM IMUNI TU A VČAS
ZÁSADNĚ NEJVYŠŠÍ GARANTOVANOU KVALITOU PŘÍRODNÍCH EXTRAKTŮ
REISHI, CORDYCEPS, ČAGA, AŠVAGANDA, HERI CIUM, MACA, CORIOLUS, KURKUMIN, BETAGLUKAN, GRAVIOLA, HLÍVA ÚSTŘIČNÁ, SHIITAKE, DRAČÍ KREV, C-MAX KOMPLEX, DANSHEN, HE SHOU WU-RDESNO, CHITOMAX, FENUPRIM, MAITAKE, AGARICUS, COPRINUS, ENOKI, SAFFRON, SILYBIN, BOSWELLIA, TRITERPEN MAX, GLUTATHION, SUPÍK - sirup pro děti na podporu imunity, NMN (nikotinamid mononukleotid)...
100% KVALITA JEN V ROSTLINNÝCH KAPSLÍCH
vhodné i pro vegetariány a vegany
CERTIFIKÁTY KLÍČOVÝCH PRODUKTŮ
NEJPOPULÁRNĚJŠÍ STRÁNKY
Zkušenosti klientů s Úspěšnou léčbou především boreliózy, chlamydiózy, únavového syndromu...
100% REISHI - houba mládí a zdravé dlou3 unikátní, bezkonkurenční extrakty h ověkosti -
Nejlepší DIETY pro celkové zdraví v roce 2024 - středomořská, DASH a MIND - U.S. News & World Report
31 důvod ů proč se NENECHÁM OČKOVAT - izraelský rabín Chananya Weisman
Dr. Peter McCullough: Jak přírodně DETOXIKOVAT tělo PO OČKOVÁNÍ mRNA vakcínou (protokol) - video
Devastující efekt pro zdraví - glutaman sodný, aspartam a další excitotoxiny
Jak se přírodní cestou uzdravit z chronické Boreliózy, Chlamydiózy, EB virózy... únavového syndromu
CORDYCEPS - silná imunita a nárůst energie
Překyselené tělo: začátek vážné nemoci
Protokol pro prevenci pro uzdravené klienty - Ing. Zdeněk Rozehnal
BOSWELIA serrata (kadidlo) - jeden z nejsilnějších přírodních léků Matky Země
Tibetská houba, tibetské krystaly a kombucha - darování, prodej
Léčte záněty a ne Cholesterol, MUDr. Marc Sircus
100% ČAGA ze Sibiře, nejvyšší množství účinných látek garantující Certifikát
Mamografie způsobuje rakovinu prsu, MUDr. Ben Johnson, M.D., N.M.D., D.O.
Účinný lék na rakovinu plic na Kubě, proč ho mít nemůžeme? Leif Davenport
Artróza - kmenové buňky - Podvod!
Lékaři se sami uzdravili z Roztroušené sklerózy, prof. George Jelinek, dr. Terry Wahlsová
Jak se skutečně zdravě stravovat...
Proč průběžně a jak detoxikovat tělo
PROTINÁDOROVÝ účinek extraktů z REISHI a CORIOLUSU na úrovni klinických studií
Žaloba na farmaceutické korporace, MUDr. Matthias Rath
Koloidní stříbro - účinné přírodní antibiotikum, hustoty koloidního stříbra, doporučené dávkování
Odstranění rtuti, hliníku a dalších toxinů z těla, včetně p revence - MUDr. Dietrich Klinghardt
Zblblo již lidstvo natolik, že se nechá obelhat pohádkami o vražedném oxidu uhličitém?
Jak na Parkinsona? Glutathionem, Hericiem a odstraněním neurotoxinů Chlorellou
Proč my máme potravinové alergie, přičemž je naši prarodiče neměli?
CHRONICKÁ BORELIÓZA, CHLAMYDIE...? ÚNAVOVÝ SYNDROM
Osvědčený postup pro léčbu boreliozy a dalších koinfekcí, když ortodoxní chemická medicína (3 týdenní nitrožilní antibiotická léčba ceftriaxonem) a následně klasická - 3 antibiotika - minocyclin, azitromycin, entizol a 2 antituberkulotika - arficin a nidrazid i po 18 měsících aplikace u mě totálně selhala.
Cílem správné medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.
MUDr. William J. Mayo
Za účinné se z Reishi považují pouze kvalitně provedené a čisté extrakty, které mají dobrou biologickou dostupnost a jsou zbavené nestravitelného chitinu; nelze tedy použít pouhý prášek z usušené houby.
EXTRAKT SPÓR
TRITERPEN MAX
ZDE ROSTE NEJÚČINNĚJŠÍ REISHI
DUANWOOD RED REISHI
zdroj výše nejúčinnějších extraktů
Video z návštěvy Čechů u pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan
MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY, JAK JE TO S JEJÍ KVALITOU?
CORDYCEPS - video
ČAGA - video
HERICIUM - video
BETAGLUKAN HLÍVA
extrakt extrakt
BETAGLUKAN - video
KURKUMIN AŠVAGANDA
extrakt extrakt
ASHWAGANDHA - video
RDESNO ANNONA
extrakt extrakt
TEČKOVANÉ PŘÍBĚHY
dokument z 31. srpna 2022
Nadační fond Svědomí Národa
KUBEK 2009
DOKUMENT ČT 2
BYZNYS V BÍLÝCH PLÁŠTÍCH
DOKUMENT ČT 2
ŠKODLIVOST MOBILNÍCH SÍTÍ
možná i proto je tolik nemocných, říká česká vědkyně, vedoucí týmu Centra buněčného a tkáňového inženýrství FN u sv. Anny...
doc. RNDr. Irena Koutná, Ph.D.
Aktualizovaný jmenný seznam s portovců zemřelých od 1.1.2021 do 31.12.2023 v souvislosti s "vakcinací" na covid
PATOLOG dr. Ryan Cole oprávněně VAROVAL
RENOMOVANÝ PATOLOG dr. RYAN COLE - přednáška
ALARMUJÍCÍ EFEKT covid (spike) injekcí (mRNA) na mozek, srdce, ledviny a ostatní orgány
- Spousta lidí postrádá enzym, který rozkládá RNA
- Naprosto porušujeme Norimberský kodex z roku 1947...
český dabing - 17:08
Lékařský summit, San Antonio, Texas, USA - 27.7.2021
AMERICA´S FRONTLINE DOCTORS
POSTAVIT SE NA ODPOR
ZAČNĚTE U SEBE
ZÁKLADEM ZDRAVÍ JE PREVENCE S NÁVRATEM K PŘÍRODĚ
Doporučuji:
každé ráno cca 30 minut před snídaní
vypít cca 4 dcl vlažné čisté pramenité vody s citrónem (můžete přidat až půl lžičky jedlé sody) a pro posílení imunity a energie můžete použít dvojitý extrakt (1-2 kapsle) z
a nejdříve po 15 minutách:
- kefír z tibetské houby 3dcl
- lněné semínko až 30 g - 3 PL
- mletá skořice /max. 4 g za den/
případně nejen pro psychiku:
- Ashwagandhu /1-2 kapsle denně/
pro střevo kvalitní probiotika:
- kysané zelí, které si sami jednoduše vyrobíte POUZE VY! Pozor na "BRUSELSKÉ" kysané zelí! S éčkama
Otevřený dopis ministrovi zdravotnictví: Medici proti diskriminaci - 24. ledna 2022
Můžete zavolat ministru Válkovi
728 264 930
Můžete mu i napsat: valekv@psp.cz, Vlastimil.Valek@top09.cz
Vzorový dopis škole pro studenty, kteří nechtějí podlehnout povinnému očkování proti covidu-19
Fakta nepřestávají existovat tím, že se o nich nesmí hovořit. Pravda je dcerou času
SVĚT SE ZBLÁZNIL
Toto je novodobá reklama na co?
MUDr. Anastasia Maria Loupis: Tento model je v ohrožení života