8 úžasných přínosů kefíru z tibetské houby
- Tibetská houba
Barbora Nová
Kefír, základní potravina v mnoha kulturách po celém světě, se stal neuvěřitelně populárním v komunitě zabývající se přírodním zdravím, protože má vysoký obsah živin a probiotik a je velmi prospěšný pro trávení a zdraví střev. Mnoho lidí ho oprávněně dokonce považuje za výživnější než jogurt.
Následuje 8 zdravotních přínosů kefíru z tibetské houby podložené výzkumem.
1. Kefír je fantastickým zdrojem mnoha živin
Kefír pochází z některých oblastí východní Evropy a jihozápadní Asie. Jeho název pochází z tureckého slova "kefír", které označuje dobrý pocit po jídle (1).
Jedná se o fermentovaný nápoj, který se tradičně vyrábí z kravského nebo kozího mléka, přičemž se vyrábí přidáním kefírových zrn (tibetská houba) do mléka. Nejedná se o obilná zrna, ale o zrnité kolonie kvasinek a bakterií mléčného kvašení, které svým vzhledem připomínají květák.
Během přibližně 24-48 hodin se mikroorganismy v kefírových zrnech pomnoží a zkvasí cukry v mléce, čímž se mléko změní na kefír. Poté se zrna z tekutiny vyjmou a mohou se znovu použít.
Jinými slovy, kefír je nápoj, ale tibetská houba je startovací kultura, která se používá k výrobě nápoje.
Bakterie mléčného kvašení v zrnech přeměňují mléčnou laktózu na kyselinu mléčnou. Díky tomu má kefír kyselou chuť jako jogurt - má však řidší konzistenci.
Porce nízkotučného kefíru o objemu 1 šálek obsahuje (2):
- Bílkoviny: 9 gramů
- Vápník: 24% referenční hodnoty příjmu (RHP)
- Fosfor: 20% RHP
- Vitamín B12: 29% RHP
- Riboflavin (B2): 25% RHP
- Hořčík: 7% RHP
- Vitamin D: 12% RHP
Kromě toho má kefír asi 104 kalorií, 11,6 gramů sacharidů a 2-3 gramy tuku v závislosti na druhu použitého mléka.
Kefír také obsahuje celou řadu bioaktivních látek, včetně organických kyselin a peptidů, které přispívají k jeho zdraví prospěšným účinkům (1).
Bezmléčné verze kefíru lze připravit z kokosové vody, kokosového mléka nebo jiných sladkých tekutin. Ty však nemají stejný výživový profil jako kefír na bázi mléka.
Shrnutí:
- Kefír je fermentovaný mléčný nápoj, který se kultivuje z kefírových zrn (tibetská houba). Je bohatým zdrojem vápníku, bílkovin a vitaminů skupiny B.
2. Kefír je silnější probiotikum než jogurt
Některé mikroorganismy mohou mít po požití příznivé účinky na zdraví (3).
Tyto mikroorganismy, známé jako probiotika, mohou ovlivňovat zdraví mnoha způsoby, napomáhat trávení, regulaci hmotnosti a duševnímu zdraví (4, 5, 6).
Jogurt je nejznámější probiotickou potravinou v západní stravě, ale kefír je ve skutečnosti mnohem účinnějším zdrojem. Kefírová zrna totiž obsahují až 61 kmenů bakterií a kvasinek, což z nich činí velmi bohatý a rozmanitý probiotický zdroj, i když se tato rozmanitost může lišit (7).
Ostatní fermentované mléčné výrobky se vyrábějí z mnohem menšího počtu kmenů a neobsahují žádné kvasinky.
Shrnutí:
- Kefír může obsahovat až 61 různých mikroorganismů, což z něj činí mnohem silnější zdroj probiotik než z mnoha jiných fermentovaných mléčných výrobků.
3. Kefír má silné antibakteriální vlastnosti
Předpokládá se, že některá probiotika v kefíru chrání před infekcemi. Patří mezi ně i probiotikum Lactobacillus kefiri, které je pro kefír jedinečné.
Studie prokázaly, že toto probiotikum dokáže potlačit růst různých škodlivých bakterií, včetně salmonel, Helicobacter pylori a E. coli (8, 9).
Kefiran, druh sacharidů obsažených v kefíru, má také antibakteriální vlastnosti (10).
Shrnutí:
- Kefír obsahuje probiotikum Lactobacillus kefiri a sacharid kefiran, které chrání před škodlivými bakteriemi.
4. Kefír může zlepšit zdraví kostí a snížit riziko osteoporózy
Osteoporóza je charakterizována zhoršováním stavu kostní tkáně a v západních zemích představuje velký problém. Je častá zejména u starších žen a dramaticky zvyšuje riziko zlomenin.
Proto zajištění dostatečného příjmu vápníku je jedním z nejúčinnějších způsobů, jak zlepšit zdraví kostí a zpomalit postup osteoporózy (11).
Plnotučný kefír je nejen skvělým zdrojem vápníku, ale také vitaminu K2 - který hraje hlavní roli v metabolismu vápníku. Bylo prokázáno, že doplňování vitaminu K2 snižuje riziko zlomenin až o 81% (12, 13).
Nejnovější studie na zvířatech spojují kefír se zvýšeným vstřebáváním vápníku v kostních buňkách. To vede ke zlepšení hustoty kostí, což by mělo pomoci předcházet zlomeninám (14).
Shrnutí:
- Kefír vyrobený z mléka je vynikajícím zdrojem vápníku a plnotučný mléčný kefír obsahuje také vitamin K2. Tyto živiny mají zásadní přínos pro zdraví kostí.
5. Kefír může chránit před rakovinou
Rakovina je jednou z nejčastějších příčin úmrtí na světě. Vzniká, když se abnormální buňky v těle nekontrolovaně rozrůstají.
Předpokládá se, že probiotika obsažená ve fermentovaných mléčných výrobcích snižují růst nádorů tím, že stimulují váš imunitní systém. Je tedy možné, že kefír může bojovat proti rakovině (15).
Tato ochranná role byla prokázána v několika studiích v laboratoři (16, 17).
Jedna studie zjistila, že extrakt z kefíru snížil počet buněk rakoviny lidského prsu o 56%, zatímco u jogurtového extraktu to bylo pouze 14% (18).
Shrnutí:
- Některé studie v laboratoři a na zvířatech ukazují, že kefír může inhibovat růst rakovinných buněk.
6. Probiotika obsažená v kefíru mohou pomoci při různých zažívacích potížích
Probiotika, jako je kefír, mohou pomoci obnovit rovnováhu přátelských bakterií ve střevech. Proto jsou velmi účinná při léčbě mnoha forem průjmu (19, 20).
A co víc, mnohé důkazy potvrzují, že probiotika a probiotické potraviny zmírňují mnohé zažívací potíže (5).
Patří mezi ně syndrom dráždivého tračníku, vředy způsobené infekcí Helicobakter pylori a mnoho dalších (21, 22, 23, 24).
Z tohoto důvodu může být kefír užitečný, pokud máte potíže s trávením.
Shrnutí:
- Probiotika, jako je kefír, mohou léčit několik forem průjmu. Mohou také vést ke zlepšení různých zažívacích potíží.
7. Kefír z tibetské houby má nízký obsah laktózy
Běžné mléčné potraviny obsahují přírodní cukr zvaný laktóza. Mnoho lidí, zejména dospělých, není schopno laktózu správně rozložit a strávit. Tento stav se nazývá intolerance laktózy (25).
Bakterie mléčného kvašení ve fermentovaných mléčných potravinách - jako je kefír a jogurt - přeměňují laktózu na kyselinu mléčnou, takže tyto potraviny obsahují mnohem méně laktózy než mléko.
Obsahují také enzymy, které mohou pomoci laktózu ještě více rozložit. Proto je kefír obecně dobře snášen lidmi s intolerancí laktózy, alespoň ve srovnání s běžným mlékem (26).
Je také možné vyrobit kefír, který je 100% bez laktózy, a to použitím kokosové vody, ovocné šťávy nebo jiného nemléčného nápoje.
Shrnutí:
- Kefír má nízký obsah laktózy, protože bakterie mléčného kvašení v něm obsaženou laktózu již předtrávily. Lidé, kteří trpí intolerancí laktózy, mohou často pít kefír bez problémů.
8. Kefír může zlepšit příznaky alergie a astmatu
Alergické reakce jsou způsobeny zánětlivými reakcemi proti určitým potravinám nebo látkám. Lidé s přecitlivělým imunitním systémem jsou náchylnější k alergiím, které mohou vyvolat stavy, jako je astma.
Ve studiích na zvířatech bylo prokázáno, že kefír potlačuje zánětlivé reakce související s alergiemi a astmatem (27, 28).
Shrnutí:
- Důkazy ze studií na zvířatech ukazují, že pití kefíru může snižovat alergické reakce.
Kefír si snadno vyrobíte doma
Pokud si nejste jisti kvalitou kefíru zakoupeného v obchodě, můžete si ho snadno vyrobit doma. V kombinaci s čerstvým ovocem je kefír zdravým a chutným dezertem.
Kefírová zrna jsou k dostání na internetu. Mějte na paměti, že kefírová zrna pro mléčné a nemléčné nápoje se liší.
Postup výroby kefíru:
- Vložte 1-2 polévkové lžíce kefírových zrn (tibetské houby) do malé sklenice. Čím více jich použijete, tím rychleji dojde ke kultivaci.
- Přidejte asi 2 šálky (500 ml) mléka, nejlépe bio nebo dokonce syrového. Nejzdravější je mléko od krav krmených trávou. V horní části sklenice nechte 2,5 cm místa.
- Pokud toužíte po hustším kefíru, můžete přidat trochu plnotučné smetany.
- Sklenici uzavřete a nechte ji 12-36 hodin stát při pokojové teplotě.
- Přeceďte přes umělohmotné sítko.
Jakmile začne vypadat hrudkovitě, je hotový. Poté, co tekutinu opatrně scedíte, zůstanou původní kefírová zrnka. Nyní můžete zrnka vložit do nové sklenice s trochou mléka a proces začíná znovu.
Závěr
Kefír je zdravá fermentovaná potravina s konzistencí srovnatelnou s pitným jogurtem.
Tento produkt se tradičně vyrábí z mléka, ale k dispozici je spousta nemléčných variant.
Studie potvrzují, že posiluje imunitní systém, pomáhá při zažívacích potížích, zlepšuje zdraví kostí a může dokonce bojovat proti rakovině.
Praktičtí lékaři před 100 lety, kteří ještě něco věděli o zdraví:
"SMRT ZAČÍNÁ VE STŘEVU"
Osa střevo-mozek označuje fyzikální a chemické spojení mezi střevy a mozkem
- Pixabay
Ing. Zdeněk Rozehnal
Měli jste někdy pocit střevní nevolnosti nebo pocit motýlů v břiše? Tyto pocity vycházející z vašeho břicha ukazují, že mozek a střeva jsou propojeny.
Nejnovější studie navíc ukazují, že váš mozek ovlivňuje zdraví vašich střev a střeva mohou dokonce ovlivňovat zdraví vašeho mozku, přičemž komunikační systém mezi střevy a mozkem se nazývá osa střevo-mozek.
Tento článek se zabývá osou střevo-mozek a potravinami, které jsou prospěšné pro její zdraví.
Jak jsou střeva a mozek propojeny?
Osa střevo-mozek je označení pro komunikační síť, která spojuje vaše střeva a mozek (1, 2, 3).
Tyto dva orgány jsou fyzicky i biochemicky propojeny mnoha různými způsoby.
Bloudivý nerv a nervový systém
Neurony jsou buňky, které se nacházejí v mozku a centrálním nervovém systému a které říkají tělu, jak se má chovat. V lidském mozku se nachází přibližně 100 miliard neuronů (4).
Zajímavé je, že vaše střevo obsahuje 500 milionů neuronů, které jsou prostřednictvím nervů v nervovém systému propojeny s mozkem (5).
Bloudivý nerv je jedním z největších nervů spojujících vaše střeva a mozek. Vysílá signály oběma směry (6, 7).
Například ve studiích na zvířatech stres inhibuje signály vysílané bloudivým nervem a způsobuje také gastrointestinální problémy (8).
Podobně jedna studie u lidí zjistila, že lidé se syndromem dráždivého tračníku (IBS) nebo Crohnovou chorobou mají snížený tonus bloudivého nervu, což svědčí o jeho snížené funkci (9).
Zajímavá studie na myších zjistila, že podávání probiotik jim snížilo množství stresového hormonu v krvi. Když jim však byl přerušen bloudivý nerv, nemělo probiotikum žádný účinek (10).
To potvrzuje, že bloudivý nerv je důležitý pro osu střevo-mozek a jeho roli při stresu.
Neurotransmitery
Střeva a mozek jsou také propojeny prostřednictvím chemických látek zvaných neurotransmitery, přičemž neurotransmitery produkované v mozku řídí pocity a emoce.
Například neurotransmiter serotonin přispívá k pocitu štěstí a také pomáhá řídit tělesné hodiny (11).
Zajímavé je, že mnoho z těchto neurotransmiterů produkují také vaše střevní buňky a biliony mikrobů, které v nich žijí. Velká část serotoninu je produkována ve střevech (12).
Střevní mikrobi také produkují neurotransmiter zvaný kyselina gama-aminomáselná (GABA), který pomáhá ovládat pocity strachu a úzkosti (13).
Studie na laboratorních myších ukázaly, že některá probiotika mohou zvýšit produkci GABA a snížit úzkost a chování podobné depresi (14).
Střevní mikrobi vytvářejí další chemické látky, které ovlivňují mozek
Biliony mikrobů, které žijí ve střevech, vytvářejí také další chemické látky, které ovlivňují fungování mozku (15).
Střevní mikrobi produkují velké množství mastných kyselin s krátkým řetězcem (SCFA), jako jsou butyrát, propionát a acetát (16).
SCFA vytvářejí trávením vlákniny. SCFA ovlivňují funkci mozku mnoha způsoby, například snižují chuť k jídlu.
Jedna studie zjistila, že konzumace propionátu může snížit příjem potravy a snížit aktivitu v mozku související s odměnou z vysokoenergetického jídla (17).
Další SCFA, butyrát, a mikroby, které ho produkují, jsou také důležité pro vytváření bariéry mezi mozkem a krví, která se nazývá hematoencefalická bariéra (18).
Střevní mikrobi také metabolizují žlučové kyseliny a aminokyseliny a produkují další chemické látky, které ovlivňují mozek (15).
Žlučové kyseliny jsou chemické látky vyráběné játry, které se za normálních okolností podílejí na vstřebávání tuků ze stravy. Mohou však ovlivňovat i mozek.
Dvě studie na myších zjistily, že stres a sociální poruchy snižují produkci žlučových kyselin střevními bakteriemi a mění geny podílející se na jejich produkci (19, 20).
Střevní mikrobi ovlivňují zánět
Osa střevo-mozek je propojena také prostřednictvím imunitního systému.
Střeva a střevní mikrobi hrají důležitou roli ve vašem imunitním systému a zánětu tím, že řídí, co se do těla dostává a co se vylučuje (21).
Pokud je váš imunitní systém zapnutý příliš dlouho, může to vést k zánětu, který je spojen s řadou mozkových poruch, jako jsou deprese a Alzheimerova choroba (22).
Lipopolysacharid (LPS) je zánětlivý toxin vytvářený některými bakteriemi. Pokud se ho ze střeva do krve dostane příliš mnoho, může způsobit zánět. K tomu může dojít, když je střevní bariéra stane netěsnou, což umožňuje bakteriím a LPS přecházet do krve.
Zánět a vysoký obsah LPS v krvi jsou spojovány s řadou mozkových poruch včetně těžkých depresí, demence a schizofrenie (23).
Shrnutí:
- Střeva a mozek jsou fyzicky propojeny miliony nervů, především bloudivým nervem. Střeva a jejich mikrobi také řídí záněty a vytvářejí mnoho různých sloučenin, které mohou ovlivňovat zdraví mozku.
Probiotika, prebiotika a osa střevo-mozek
Střevní bakterie ovlivňují zdraví mozku, takže pozitivní změna střevních bakterií může zlepšit zdraví vašeho mozku.
Probiotika jsou živé bakterie, které při konzumaci přinášejí zdraví prospěšné účinky. Ne všechna probiotika jsou však stejná. Probiotika, která ovlivňují mozek, se často označují jako "psychobiotika" (24).
U některých probiotik bylo prokázáno, že zlepšují příznaky stresu, úzkosti a deprese (25, 26).
Jedna malá studie na lidech se syndromem dráždivého tračníku a mírnou až středně těžkou úzkostí nebo depresí zjistila, že užívání probiotika Bifidobacterium longum NCC3001 po dobu šesti týdnů výrazně zlepšilo příznaky (27).
Prebiotika, což jsou obvykle vlákniny, které jsou fermentovány střevními bakteriemi, mohou také ovlivňovat zdraví mozku.
Jedna studie zjistila, že užívání prebiotika zvaného galaktooligosacharidy po dobu tří týdnů významně snížilo množství stresového hormonu v těle, zvaného kortizol (28).
Shrnutí:
- Probiotika, která ovlivňují mozek, se také nazývají psychobiotika. Bylo prokázáno, že probiotika i prebiotika snižují hladinu úzkosti, stresu a deprese.
Jaké potraviny pomáhají ose střevo-mozek?
Několik skupin potravin je pro osu střevo-mozek specificky prospěšných.
Následují některé z těch nejdůležitějších:
- Omega-3 tuky: Tyto tuky se nacházejí v tučných rybách a ve vysokém množství také v lidském mozku. Studie na lidech a zvířatech ukazují, že omega-3 mohou zvýšit počet dobrých bakterií ve střevech a snížit riziko mozkových poruch (29, 30, 31).
- Kvašené potraviny: Jogurt, kefír, kysané zelí a sýry obsahují zdravé mikroby, jako jsou bakterie mléčného kvašení. Bylo prokázáno, že kvašené potraviny mění činnost mozku (32).
- Potraviny s vysokým obsahem vlákniny: Celozrnné obiloviny, ořechy, semena, ovoce a zelenina obsahují prebiotickou vlákninu, která je prospěšná pro střevní bakterie. Prebiotika mohou u lidí snižovat hladinu stresového hormonu (33).
- Potraviny bohaté na polyfenoly: Kakao, zelený čaj, olivový olej a káva obsahují polyfenoly, což jsou rostlinné chemické látky, které jsou tráveny střevními bakteriemi. Polyfenoly zvyšují počet zdravých střevních bakterií a mohou zlepšovat poznávací schopnosti mozku (34, 35).
- Potraviny bohaté na tryptofan: Tryptofan je aminokyselina, která se přeměňuje (prekurzor) na neurotransmiter serotonin. Mezi potraviny s vysokým obsahem tryptofanu patří krůtí maso, vejce a sýry.
Shrnutí:
- Řada potravin, jako jsou tučné ryby, fermentované potraviny a potraviny s vysokým obsahem vlákniny, může pomoci zvýšit počet prospěšných bakterií ve střevech a zlepšit zdraví mozku.
Závěr
Osa střevo-mozek označuje fyzikální a chemické spojení mezi střevy a mozkem.
Mezi střevy a mozkem probíhají miliony nervů a neuronů. Neurotransmitery a další chemické látky produkované ve střevech ovlivňují také mozek.
Změnou typů bakterií ve střevech je možné zlepšit zdraví mozku.
Omega-3 mastné kyseliny, fermentované potraviny, probiotika a další potraviny bohaté na polyfenoly mohou zlepšit zdraví vašich střev, což může prospět ose střevo-mozek.
OVĚŘENÉ PŘÍRODNÍ EXTRAKTY
S CERTIFIKÁTY
Jedině ochranná známka "Superionherbs" garantuje množství účinných látek v níže uvedených extraktech a samozřejmě u každé šarže.
Reishi extrakt, Reishi spór a Reishi Triterpen Max
———
Cordyceps sinensis
———
Sibiřská Čaga
———
Hericium erinaceus
———
Coriolus versicolor (Outkovka pestrá)
———
Shiitake
———
Hlíva ústřičná
———
Agaricus
———
BetaGlukan Maxcell (s Resveratrolem a Acerolou)
———
C-Max komplex (Camu camu s quercetinem)
———
Ashwagandha
———
Kurkumin (fytosomální extrakt), italský patent
———
Rdesno mnohokvěté - He shou wu
———
Graviola - Annona
———
Maca
———
Chitomax
———
Fenuprim
———
Dračí krev
———
Danshen Q10 cardio
———
Šafrán
———
Ostropestřec mariánský (fytosomální extrakt), italský patent
———
Boswellia (fytosomální extrakt), italský patent
———
S-Acetyl-L-Glutathion
———
NMN (nikotinamid mononukleotid)
———
Supík - sirup pro DĚTI na podporu imunity - unikátní složení
———
4x Instantní káva i s extrakty z hub Čaga, Cordyceps a Hericium
———
POSILUJTE ÚČINNĚ PŘEDEVŠÍM IMUNI TU A VČAS
ZÁSADNĚ NEJVYŠŠÍ GARANTOVANOU KVALITOU PŘÍRODNÍCH EXTRAKTŮ
REISHI, CORDYCEPS, ČAGA, AŠVAGANDA, HERI CIUM, MACA, CORIOLUS, KURKUMIN, BETAGLUKAN, GRAVIOLA, HLÍVA ÚSTŘIČNÁ, SHIITAKE, DRAČÍ KREV, C-MAX KOMPLEX, DANSHEN, HE SHOU WU-RDESNO, CHITOMAX, FENUPRIM, MAITAKE, AGARICUS, COPRINUS, ENOKI, SAFFRON, SILYBIN, BOSWELLIA, TRITERPEN MAX, GLUTATHION, SUPÍK - sirup pro děti na podporu imunity, NMN (nikotinamid mononukleotid)...
100% KVALITA JEN V ROSTLINNÝCH KAPSLÍCH
vhodné i pro vegetariány a vegany
CERTIFIKÁTY KLÍČOVÝCH PRODUKTŮ
NEJPOPULÁRNĚJŠÍ STRÁNKY
Zkušenosti klientů s Úspěšnou léčbou především boreliózy, chlamydiózy, únavového syndromu...
100% REISHI - houba mládí a zdravé dlou3 unikátní, bezkonkurenční extrakty h ověkosti -
31 důvodů proč se NENECHÁM OČKOVAT - izraelský rabín Chananya Weisman
Dr. Peter McCullough: Jak přírodně DETOXIKOVAT tělo PO OČKOVÁNÍ mRNA vakcínou (protokol) - video
Devastující efekt pro zdraví - glutaman sodný, aspartam a další excitotoxiny
Jak se přírodní cestou uzdravit z chronické Boreliózy, Chlamydiózy, EB virózy... únavového syndromu
CORDYCEPS - silná imunita a nárůst energie
Překyselené tělo: začátek vážné nemoci
Protokol pro prevenci pro uzdravené klienty - Ing. Zdeněk Rozehnal
BOSWELIA serrata (kadidlo) - jeden z nejsilnějších přírodních léků Matky Země
Tibetská houba, tibetské krystaly a kombucha - darování, prodej
Léčte záněty a ne Cholesterol, MUDr. Marc Sircus
100% ČAGA ze Sibiře, nejvyšší množství účinných látek garantující Certifikát
Mamografie způsobuje rakovinu prsu, MUDr. Ben Johnson, M.D., N.M.D., D.O.
Účinný lék na rakovinu plic na Kubě, proč ho mít nemůžeme? Leif Davenport
Artróza - kmenové buňky - Podvod!
Lékaři se sami uzdravili z Roztroušené sklerózy, prof. George Jelinek, dr. Terry Wahlsová
Jak se skutečně zdravě stravovat...
Proč průběžně a jak detoxikovat tělo
PROTINÁDOROVÝ účinek extraktů z REISHI a CORIOLUSU na úrovni klinických studií
Žaloba na farmaceutické korporace, MUDr. Matthias Rath
Koloidní stříbro - účinné přírodní antibiotikum, hustoty koloidního stříbra, doporučené dávkování
Odstranění rtuti, hliníku a dalších toxinů z těla, včetně p revence - MUDr. Dietrich Klinghardt
Zblblo již lidstvo natolik, že se nechá obelhat pohádkami o vražedném oxidu uhličitém?
Jak na Parkinsona? Glutathionem, Hericiem a odstraněním neurotoxinů Chlorellou
Proč my máme potravinové alergie, přičemž je naši prarodiče neměli?
CHRONICKÁ BORELIÓZA, CHLAMYDIE...? ÚNAVOVÝ SYNDROM
Osvědčený postup pro léčbu boreliozy a dalších koinfekcí, když ortodoxní chemická medicína (3 týdenní nitrožilní antibiotická léčba ceftriaxonem) a následně klasická - 3 antibiotika - minocyclin, azitromycin, entizol a 2 antituberkulotika - arficin a nidrazid i po 18 měsících aplikace u mě totálně selhala.
Cílem správné medicíny je předcházení nemocí a prodloužení zdravé dlouhověkosti. Ideálem medicíny je odstranit mít potřebu lékaře.
MUDr. William J. Mayo
Za účinné se z Reishi považují pouze kvalitně provedené a čisté extrakty, které mají dobrou biologickou dostupnost a jsou zbavené nestravitelného chitinu; nelze tedy použít pouhý prášek z usušené houby.
EXTRAKT SPÓR
TRITERPEN MAX
ZDE ROSTE NEJÚČINNĚJŠÍ REISHI
DUANWOOD RED REISHI
zdroj výše nejúčinnějších extraktů
Video z návštěvy Čechů u pěstitelů Duanwood Red Reishi v Číně, v horské oblasti Jiangshan
MYKOLOGIE, HISTORIE, PĚSTOVÁNÍ, ÚČINNÉ LÁTKY, JAK JE TO S JEJÍ KVALITOU?
CORDYCEPS - video
ČAGA - video
HERICIUM - video
BETAGLUKAN HLÍVA
extrakt extrakt
BETAGLUKAN - video
KURKUMIN AŠVAGANDA
extrakt extrakt
ASHWAGANDHA - video
RDESNO ANNONA
extrakt extrakt
TEČKOVANÉ PŘÍBĚHY
dokument z 31. srpna 2022
Nadační fond Svědomí Národa
KUBEK 2009
DOKUMENT ČT 2
BYZNYS V BÍLÝCH PLÁŠTÍCH
DOKUMENT ČT 2
ŠKODLIVOST MOBILNÍCH SÍTÍ
možná i proto je tolik nemocných, říká česká vědkyně, vedoucí týmu Centra buněčného a tkáňového inženýrství FN u sv. Anny...
doc. RNDr. Irena Koutná, Ph.D.
Aktualizovaný jmenný seznam s portovců zemřelých od 1.1.2021 do 31.12.2023 v souvislosti s "vakcinací" na covid
PATOLOG dr. Ryan Cole oprávněně VAROVAL
RENOMOVANÝ PATOLOG dr. RYAN COLE - přednáška
ALARMUJÍCÍ EFEKT covid (spike) injekcí (mRNA) na mozek, srdce, ledviny a ostatní orgány
- Spousta lidí postrádá enzym, který rozkládá RNA
- Naprosto porušujeme Norimberský kodex z roku 1947...
český dabing - 17:08
Lékařský summit, San Antonio, Texas, USA - 27.7.2021
AMERICA´S FRONTLINE DOCTORS
POSTAVIT SE NA ODPOR
ZAČNĚTE U SEBE
ZÁKLADEM ZDRAVÍ JE PREVENCE S NÁVRATEM K PŘÍRODĚ
Doporučuji:
každé ráno cca 30 minut před snídaní
vypít cca 4 dcl vlažné čisté pramenité vody s citrónem (můžete přidat až půl lžičky jedlé sody) a pro posílení imunity a energie můžete použít dvojitý extrakt (1-2 kapsle) z
a nejdříve po 15 minutách:
- kefír z tibetské houby 3dcl
- lněné semínko až 30 g - 3 PL
- mletá skořice /max. 4 g za den/
případně nejen pro psychiku:
- Ashwagandhu /1-2 kapsle denně/
pro střevo kvalitní probiotika:
- kysané zelí, které si sami jednoduše vyrobíte POUZE VY! Pozor na "BRUSELSKÉ" kysané zelí! S éčkama
Otevřený dopis ministrovi zdravotnictví: Medici proti diskriminaci - 24. ledna 2022
Můžete zavolat ministru Válkovi
728 264 930
Můžete mu i napsat: valekv@psp.cz, Vlastimil.Valek@top09.cz
Vzorový dopis škole pro studenty, kteří nechtějí podlehnout povinnému očkování proti covidu-19
Fakta nepřestávají existovat tím, že se o nich nesmí hovořit. Pravda je dcerou času
SVĚT SE ZBLÁZNIL
Toto je novodobá reklama na co?
MUDr. Anastasia Maria Loupis: Tento model je v ohrožení života